SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
iskreno, ja ne bih ishla.
i dupe bih sebi pojela pitajuci se kako je bilo, i izgrizla bih se zziva shto nisam iskoristila "opravdanu" priliku da izadjem malo iz kuce, da obuchem suknju, stavim karmin i nakachim mindjushe i bila bih mrgud celog dana, al` verovatno, skoro pa sigurno ne bih otishla.
al` to sam opet ja.
nisam ponekad najpametnija bash. :D

ponekad se pitam da li cu zbog deteta od sebe napraviti roba kuce i porodice i dal` cu ikada ponovo razvijati sva interesovanja koja sam nekad imala? o ostalim aktivnostima da ne pricham... u stvari, to je pitanje, kada cu moci da provedem neko vreme koje posvetim sebi bez grizze savesti?

Tako se i ja osećam. Ponekad poželim da odem negde sama ali čim ostavim Valentinu kod bake da je čuva i odem negde na 3 sata već mi nedostaje i pitam se šta radi. Toliko sam se navikla na nju da ne znam kako ću kada budem počela da radim a to će biti uskoro.

Ja nemam problem da me grize savest sto sam izasla iz kuce. Vise je to neka vrsta brige. Negde u nekom delicu mozga postoji briga da li je sve ok i jedino kad toga nema je kada smo zajedno. Nije da nemam poverenja u druge ljude koji ga pricuvaju, jednostavno ne mogu da budem do kraja opustena iako znam da dobro paze na njega.

Samo prvi put je teško, iako je ostala sa tatom i bila sam sigurna da će joj biti sjajno,
trčala sam kao bez duše da se vratim kući...

Sada je ok, ostane sa tatom i po 4-5 sati, a kad mi negde idemo, sa mojom mamom ali ne duže
od recimo 2 sata.. Za sada toliko mogu da "izdržim" ... nedostaje mi kada je više...

sad cu i ja da vas molim za savet,pocela sam polako da gubim mleko,stefan jos malo pa puni 9 meseci i posle kupanja popije oko 200ml mleka ali ja sad uspevam da iscedim samo 120-150ml sto je njemu bas malo posto nekad popije i do 240ml,pa vas molim da me posavetujete sa cim bi mogla da ga dohranim,samo da napomenem da Humanu nece ni u ludilu

sad cu i ja da vas molim za savet,pocela sam polako da gubim mleko,stefan jos malo pa puni 9 meseci i posle kupanja popije oko 200ml mleka ali ja sad uspevam da iscedim samo 120-150ml sto je njemu bas malo posto nekad popije i do 240ml,pa vas molim da me posavetujete sa cim bi mogla da ga dohranim,samo da napomenem da Humanu nece ni u ludilu

Normalno je da je mamino mleko najlepše :)

Probaj Aptamil, on je jednako dobar. Onda možda Nestle, pa redom...
Pretpostavljam da neće Humanu jer više voli tvoje mleko, ali kada bude stvarno ogladneo, neće moći da bira....

Molila bih va da me posavjetujete vezano za sledeće:
Bebu od 5,5 mj.dojim i imamo jedan obrok od povrća-tako je za sad. Za 15-tak dana imam jednu svadbu na koju moram da idem.Nije mi tu u gradu da bih mogla doći da je podojim. E sad,ona neće ni da okusi adaptirano mlijeko,tri vrste sam pokušavala da joj dam kad bi tako negdje trebali ići.Samo okrene glavu i pravu gadljivu facu.Zadnji put kas je ostala kod bake je bila gladna više od 2 sata ali nije htjela da ga jede.Neznam šta bih mogla da joj pripremim za tada , da li kravlje mlijeko sa plazmom il nešto drugo.Ne mislim joj to davati ubuduće,nego samo taj put.Šta vi mislite?
Da napomenem,ja mlijeka imam sasvim dovoljno ali nema šanse da mogu iscijediti za ni za jedan obrok,mada sam je prvi mjesec tako hranila.

Uh, ja sad ne bih da se pravim pametna ali....mozda je vreme da pocne da rucka jos nesto, cisto da se navikava i na drugu hranu. U tom smislu, probaj HIPP kasice za laku noc, mogu se davati od 4-og meseca, kao mlecni puding su, pa mozda upali. Onda jos i povrce i proslo bar 6-7 sati bez tebe, ako ti je to dovoljno. Ja ne bih pocinjala sa kravljim mlekom i plazmom jos uvek, pogotovo sto nista osim povrca nije probala. Mozes mozda i da probas da joj sad, dok jos nisi krenula, uvedes i bananu ili bundevu. Ne znam sta da ti kazem drugo osim da se ne plasis, bice ona dobro bez tebe tih nekoliko sati, ne brini :)

mame,aptamil proizveden 10.4.2008. sa rokom vazenja do 10.4.2010. sa bar kodom 2804 ako sam zapamtila nije ispravna serija

Aptamil je, kako tvrde i doktori i farmaceuti najbolje sto se nalazi na nasem trzistu, pa jos ako ti ga dete podnosi - savrseno. Moje dete pije Aptamil od rodjenja, sa jednom malom pauzom na NANu. Od kada smo dobacili do Aptamila 3, ne mogu da ga razmutim kako treba, i to ne svaku kutiju, nego npr. svaku trecu. Kad sam htela da menjam mleko, i doktor i farmaceut me nagrdise i ja popustih. I nista me ne cudi. U inostranstvu se u veoma slicnim kutijama, sa istim oznakama i vrstom slova prodaje sasvim druga vrsta mleka, proizvodjac je Nutricia, od Milupe ni traga ni glasa.

mame kad bi ja mojoj bebi mogla da dam kivi,pomorandzu ili mandarinu?ili bar sokic od tog voca

kameron nemoj ništa od ovog pre prvog rođendana zbog alergija....ništa što nije sa ovog podneblja u suštini....evo ja sam mom davala mango i papaju sa 8 meseci,ali mi smo duže vreme bili u Kairu i Dubaiju,pa sam davala ono čega je najprostrastrenije bilo tamo...ali pošto sad ovde i zima,bolje nemoj...nadomesti C vitamin sa kupusom(ima više nego u limunu),jabukom,dunjom...

Ma mislim da nije tako strašno davati citruse i pre prve godine a posebno sokiće. Ja sam Valentini dala sa 9 meseci da proba, čak je kasnoije pila i svež sokić od grejpa, naravno malo razređen sa vodom. Bitno je samo da bebi daješ po malo da proba. I mislim da citrusi nisu opasni zbog alergije već zbog kiseline koja je možda jaka za bebina creva. Mi sad punimo godinu dana i upravo ruckamo po malo maline da bi smo mogli da probamo rođendansku tortu.
Kada mogu da joj dajem neprokuvanu vodu?

Ja sam mojoj D dala kivi sa godinu i par meseci, nije bila nesto odusevljena, pojela je par zalogaja, po par puta, tako da mislim da nije pojela ni ceo kivi kad se sve sabere, a posle toga sam procitala da se kivi ne preporucuje pre 5. godine jer ja bas jak alergen....

kameron nemoj ništa od ovog pre prvog rođendana zbog alergija....ništa što nije sa ovog podneblja u suštini....evo ja sam mom davala mango i papaju sa 8 meseci,ali mi smo duže vreme bili u Kairu i Dubaiju,pa sam davala ono čega je najprostrastrenije bilo tamo...ali pošto sad ovde i zima,bolje nemoj...nadomesti C vitamin sa kupusom(ima više nego u limunu),jabukom,dunjom...

ok,a zar smem da dajem kupus?kazu nadima i tezak je za stomak,kao i grasak

Ma mislim da nije tako strašno davati citruse i pre prve godine a posebno sokiće. Ja sam Valentini dala sa 9 meseci da proba, čak je kasnoije pila i svež sokić od grejpa, naravno malo razređen sa vodom. Bitno je samo da bebi daješ po malo da proba. I mislim da citrusi nisu opasni zbog alergije već zbog kiseline koja je možda jaka za bebina creva. Mi sad punimo godinu dana i upravo ruckamo po malo maline da bi smo mogli da probamo rođendansku tortu.
Kada mogu da joj dajem neprokuvanu vodu?

Ja sam Andriji sa sest meseci davala flasiranu, neprokuvanu vodu, a sa godinu neprokuvanu iz cesme...

i stefan ima ekcem,zato i pitam,a maline?to sam cula da isto netreba davati pre prve godine kao ni jagode a meni pedijatar kaze da moze a vidim i hipp kasica sa malinom i juvitanina varijanta jabuka-malina pise od 6 meseci.sto se tice vode ja dajem flasiranu,rosu ili aqua vivu,a u pocetku sam davala humaninu vodu za bebe

mame kad bi ja mojoj bebi mogla da dam kivi,pomorandzu ili mandarinu?ili bar sokic od tog voca

Ja sam mom detetu dala sok od pomorandze (sveze cedjeni), malo grejpa da lizne, par kapi limuna u vodu sa 10 meseci ili nesto malo ranije. Cak i Jasminka preporucuje od 9-og ili 10-og meseca a opste je poznata cinjenica da je ona jako oprezna sto se tice uvodjenja hrane. Bobicasto voce se daje samo u sezoni i to tek sa navrsenih godinu dana i uzasno oprezno, pogotovo ako su u pitanju jagode.

Back