SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kad vеć o tome pričate, da se i ja malo požalim... Moja ćera dobije mleko pred spavanje, nekada je
to u 9, nekada u 10 sati... Onda obično ponovo kmeči oko 3-4 sata, i mirna je dok ne ustane... Njoj je sada 7,5 meseci... Odavno smo uveli ne mlečne obroke ali se ovaj raspored mleka nastavio i dalje...
Meni je žao da je ostavim gladnu, prosto čujem crevca kako krče :(

Da li da pokušavam da joj izbacim noćno mleko ili da nastavimo? Ima li neka mama slično iskustvo?

Kad vеć o tome pričate, da se i ja malo požalim... Moja ćera dobije mleko pred spavanje, nekada je
to u 9, nekada u 10 sati... Onda obično ponovo kmeči oko 3-4 sata, i mirna je dok ne ustane... Njoj je sada 7,5 meseci... Odavno smo uveli ne mlečne obroke ali se ovaj raspored mleka nastavio i dalje...

Da li da pokušavam da joj izbacim noćno mleko ili da nastavimo? Ima li neka mama slično iskustvo?

Pa ako cujes da joj crevca krce i ako ona lepo se najede onda znaci da je gladna i da joj treba.Moja,kao i maslachkov beban(ako sam dobro razumela) se budila svaka dva sata dva puta povuce i gotovo...to vec nije glad...

Ja nemam nista pametno da vam kazem, samo da se zapljunem. S tim sto ova moja gospodjica sutra puni 14 meseci. Sisa jednom do 2x nocu, budi se 3 do 4 puta, i hoce iskljucivo kod mene, cak i kad ne trazi da sisa. Vec sam poluluda od nespavanja. Ne znam zasto se tako ponasa. Definitivno je muce zubici, ali ovo je obrazac ponasanja iz noci u noc. Sa 9 meseci se manje budila:( Sin kad je bio u njenom uzrastu budio se mozda po jednom, cisto da vidi da li smo na broju, i nastavljao da spava.
Mi smo zarotirali krevet tako da je jedna strana uz zid, pa ja stavim nju izmedju mene i zida. Tako sam sigurna da ne moze da padne, jer se dosta vrti dok spava, a i mnogo volim da spavam pored muza, pa smo resili 2 problema:)

Sta da ti kazem, ja jos uvek dajem mleko nocu.....a imamo 14 i po meseci

Mirabel, setila sam se tebe pre neku noć i one priče o noćnom buđenju i plakanju :(
I mi smo dve večeri imali slične epizode, krene da vrišti ali spava pri tom, nema šanse ni da se
probudi, kao da me ne čuje kad je zovem, ne reaguje ni na nošenje, ni na maženje, ništa :(
Uh, baš mi je bilo teško... smirila se tek na šum vode, odnela sam je u kupatilo...

Hvala Bogu, noćas je super spavala.. zaspala je u 10, nahranila sam je oko 2 opet je tražila mleko
oko 7 jutros i spavala do 9... I ja se naspavah, hvala joj :lol:

Mirabel, setila sam se tebe pre neku noć i one priče o noćnom buđenju i plakanju :(
I mi smo dve večeri imali slične epizode, krene da vrišti ali spava pri tom, nema šanse ni da se
probudi, kao da me ne čuje kad je zovem, ne reaguje ni na nošenje, ni na maženje, ništa :(
Uh, baš mi je bilo teško... smirila se tek na šum vode, odnela sam je u kupatilo...

Hvala Bogu, noćas je super spavala.. zaspala je u 10, nahranila sam je oko 2 opet je tražila mleko
oko 7 jutros i spavala do 9... I ja se naspavah, hvala joj :lol:

Pa sa njihovim fazama nema kraja - sinoc, preksinoc i cele prosle nedelje je bila aktivna do ponoci! Pada od umora, ali uvek nadje snage da se razbudi.

Ja nemam nista pametno da vam kazem, samo da se zapljunem. S tim sto ova moja gospodjica sutra puni 14 meseci. Sisa jednom do 2x nocu, budi se 3 do 4 puta, i hoce iskljucivo kod mene, cak i kad ne trazi da sisa. Vec sam poluluda od nespavanja. Ne znam zasto se tako ponasa. Definitivno je muce zubici, ali ovo je obrazac ponasanja iz noci u noc. Sa 9 meseci se manje budila
Jaoj ne plasite me, ja sve nesto cekam da to nocno budjenje prodje a ono...
Mi smo uspeli da izbacimo nocni podoj tokom mozda desetak dana i ja sam se tako obradovala, a onda evo zadnje tri noci se opet budi bar po tri puta :dash:.
Inace koliko sam ja shvatila to mleko oko 4-5 ujutru je rano jutarnje a ne nocno i to je u redu da se zadrzi, pa sad ne znam dokle ali bar do godinu dana. Mene je zadnji put pedijatar napljuvala sto mu dajem i nocu da sisa i da moram to da izbacim (to sisanje recimo u 1,2,3 h) a ima 8 meseci.

Batalite vi pedijatre i njihove priče, pogotovo što svako vodi svoju politiku.
Samo vi dajte deci što traže. Ne postoje dva ista čoveka, pa tako ni dve iste bebe sa istim navikama...Najvažnije je da su vam deca zadovoljna, nema potrebe mučiti ih. Sami će se oni dovesti u red, pre ili kasnije.
Nema idealnog deteta, kao ni idealnog roditelja....
Svako od nas ima neku "manu" ili specifičnost i to je sasvim normalno.

Jaooooo ljudi...evo me na poslu kao zombi....Andrija se nocas probudio i nema sanse da zaspi....to je bilo oko dva ujutro...prvo dreka, pa nece da ga tat uzme nego se samo mazi kod mene...onda se totalno razbudio i bauljao po sobi, nosao jastuke, cebence, igracke, gurao nam prstice u usta, valjao se po nama....igra se covek, a nista od spavanja....do tri ujutro....tako da sam sad na poslu preparirana....katastrofa....ljubi ga majka :)

a jel su se možda Andrija i Gabriel nešto dogovorili da je ova noć za žurku,i neće nas pustiti da spavamo????????????????????...ista šema i kod nas,samo je trajala malo duže,do pola 6 ujutro...e onda se ukomirao,toliko je bio umoran,ali u 8 već ponovo kao loptica skočica veseo,glasan,kao da je celu noć spavao..a ja...

Ahaha, i Stefan je noćas u tri ustao i tražio štapiće da gricka :eek: :lol:
E sda, pošto znam da ako mu ne dam šta traži, skroz će se razbuditi i ja mu dala pola jednog štapića u ruku i on ga je grickao i mljackao kao da jede neznamšta, i onda za 3 min mirno zaspao :lol:

Batalite vi pedijatre i njihove priče, pogotovo što svako vodi svoju politiku.
Samo vi dajte deci što traže. Ne postoje dva ista čoveka, pa tako ni dve iste bebe sa istim navikama...Najvažnije je da su vam deca zadovoljna, nema potrebe mučiti ih. Sami će se oni dovesti u red, pre ili kasnije.
Nema idealnog deteta, kao ni idealnog roditelja....
Svako od nas ima neku "manu" ili specifičnost i to je sasvim normalno.

Potpisujem.

\Sad sam se setila cele moje traume jer se ne ponasam po knjizi - sve sto je bilo pravilo kod nas nije moglo da se sprovede. I na kraju sam odustala i osluskivala samo njene potrebe - ako hoce mleko nocu - dobije ga, ako hoce vodu - takodje (sta god hoce samo da pusti mamu da spava :) ).

Potpisujem.

\Sad sam se setila cele moje traume jer se ne ponasam po knjizi - sve sto je bilo pravilo kod nas nije moglo da se sprovede. I na kraju sam odustala i osluskivala samo njene potrebe - ako hoce mleko nocu - dobije ga, ako hoce vodu - takodje (sta god hoce samo da pusti mamu da spava :) ).

Kako mene grize savest ponekada zbog toga :rumenko:
Ne samo zbog spavanja, već i inače, kad bih ja npr. gledala film, koji sam odavno
želela da gledam a ona baš tada hoće da skakuće pored mene i baca igračke :lol: :lol:

Onda shvatim, gledaću filmove kad ona bude počela da izlazi :lol:
Do tada ću da pravim kolekciju :lol: :lol:

Eh, u ona divna vremena kad sam bila u stanju da je drzim u ritmu sam gledala filmove i citala knjige kad je uspavam. Sad ona mene uspavljuje.

A ponekad se zgranem nad samom sobom i shvatim da bih bas volela da malo pobegnem...Mislim, drage mame, da cemo morati da se prestrojimo SADA inace cemo sve redom odlepiti i postati dzangrizave frustrirane majke nase dece...a to ne zelimo, zar ne?

Ukoliko bebe koristi flasicu sa gumenom cuclom da li i laza treba da bude ista ili moze i silikonska?

I moja iskustva kazu da sami biraju i sve zavisi koja i kakva ce im se dopasti!

Nego moja devojka izgleda vec pocela da pazi na liniju,nece dete da vecera ni slucajno.Sve sam isprobala,ma ni jedan zalogaj....za rucak super rucka,slanu papicu plus vockicu i to bi bilo negde oko 12 sati,onda oko 15 joj dam jogurtic,i oko 18-19 vecera.I nece pa nece! Kada zaspi popije 250 ml mleka i to je to ...do ujutro! Dr kaze da ju pustim da si sama odredjuje koliko ce kada da jede al ja se sve bojim da li unosi dovoljno!
I dajete li vasim bebama vitaminske kapi i do kada ako da?

Back