Ja mislim da je hrabrost dati nekome tako rano plazmu, recimo. Smoki, pogotovo.
Ali ako je posle prvog puta prošlo ok, znači da verovatno (kao i većina druge dece) nije alergično -ni na gluten, ni na kikiriki... I super.
Pasulj, ne znam šta imate protiv pasulja, to je jedna od najkomlpetnijih namirnica (u smislu minerala, vitamina, bez masnoća, šećera). Naravno, detetu ga iskuvate par puta, prosipate vodu zbog stomačnih tegoba i opet super.
Što se tiče kravljeg mleka, njegov najveći problem (ako se već ispostavilo da nema problema sa alergijama) je nedostatak gvožđa. Ali, taj nedostatak takođe ima i adaptirano, a i majčino mleko. Tako da svaka čast nedomestiti to mesom, junećim, goveđim još bolje, jagnjećim... tu još malo spanaća i brokolija i
Ako razumete šta hoću da kažem... Ovaj jelovnik je sasvim ok, samo što se većina nas ne bi usudila tako rano na isti.
Šta bi bilo Dijana, da se nešto ipak desilo, znaš li uopšte šta može da se desi ako su tako male bebe alergične na gluten, ili na kravlje mleko? Ili kiki riki????
j asam recimo uopšte ne znajući za taj kikiriki dalča Stefi sa par meseci da posisa smoki

ja kao pazila na glurten, u kukuruzu ga nema i ja 'ladno smoki sa kiki-rikijem

Nisam posle spavala danima :rostf:
Ali na kraju sve je bilo ok
Vidim da je jedina ova majka koliko tolko stala na moju stranu, ali sad dobro citajte sta pisem, jer je ovo poslednji put da citam kakve gluposti pisete;
NEK VAS BUDE STID I SRAMOTA DA TAKO PRICATE O MOME DJETETU.
Nije vase da sudite da ce posle da bude nezdrav i da ce da ima problema.
Ja nisam vasu djecu nisam spominjala i svasta pricala.
Ako niste znali, djeci sa pola godine se vadi krv, gleda se koliko dijete ima krvni zrnacas, da li je krv uredu i ima li dovoljno gvozdja.
Sa pola godine djetetovog uzrasta rade se analize za alergiju hrane, i hvala Bogu na nista mi nje alergican, samo na jagode (sto je pola djece na to alergicno do godinu)
Moj je Jovan rodjen sa malokrvnoscu i nedostatak gvozdja, jer sam i ja bila takva u trudnoci.
Pasulj dr. receno gra sadrzi vitamine koje pospesuju krv.
Kikiriki ili kako vi nazivate smoki vraca krv na prvobitni stanje koje zadovoljava doktora i pun je gvozdja.
Teletina je prava stvar za krvotok, ali prevelike koliocine gvozdja mogu da naskode djeci.
JA njemu nisam davala sam pasulj da jede, vec 2,3 pasuljcica sa supicom izmiksati i dodatkom malo soli.
Kopriva je zdrava za zivot djeteta, a to moj Jovan jede.
A ona sto je iz Bosne nekakaze od kuda je.
Bosna jeste zaosta, ali tamo nema trgovina da mozes svasta da kupis svaki dan, zato se na selu kupuju krave da dijete imas sa cim da prehranis dok ne bude mogao jesti drugu hranu.
Mnogo sam ja toga probala, sto vi nikad nebi.
Djeca koja jedu umjetnu hranu, nisu debela, ali izgledaju bucmasto,barem moje dijete jeste bucmasto, ali ne odrasta na umjetnom mlijeku i vodi.
SAMO NEK VAS JE SRAMOTA STO STE TAKO PRICALE O MOJOJ BEBI.
Ja sam napisala sta dajem svome Andjelu da jede, a vase je bilo da kazete je li ok ili ne, a vi ste odma nasrnule na mene kao da sam vam bobila citavu porodicu.
ZAto moj Jovan zna da hoda, zna da pruzi ruku i kaze zdravo, trazi pjesmice od vrapcica, hoce da mu citam price, zna da igra, a sto za taj uzrast djece mnogi neznaju ni da kazu mama i tata, a kamoli da igraju ili da ti nabace na ruku.
I zadnje sto cu da kaze, nikad svoje dijete necu hraniti na travi kao sto je vi hranite.