Nova sam, pa da se prikljucim diskusiji
Ne brini baki, sve to dodje na svoje... Moja beba ce 4 mjeseca 30.12.'08. Ja iskljucivo dojim, tako da niasm dodavala ni vodu ni cajeve, citala sam da se majcinim mlijekom zadovoljavaju i potrebe gladi i zedji, obzirom da je prvo mlijeko tanko i ono zadovoljava zedj, dok sto beba vise sisa, postaje masnije i hranljivije, tako da je najbogatije "zadnje"mlijeko, tako ga zovu.
Najvaznije ce ti biti da nadjes pogodan polozaj kada je u pitanju dojenje, tako da i bebi i tebi bude udobno.
Od kozmetike koristim NIVEA proizvode: Kupku (WashLotion, ujedno za kosu i tijelo), Soft Creme (blagu kremu i za lice i za tijelo), a za guzu koristim Pavlovicevu ili Pavloderm (ima dodatke kamilice i nevena, tako da kada je hladnije moze se mazati citavo tijelo). Nikada nismo imali probleme sa ojedima.
A sto se pelena tice, ne znam sto da ti kazem! Ja sam u pocetku koristila Huggies (1) i odlicne su mi bile. Sad koristim pampers i nikako mi se ne svidjaju, jer mi propuste sa strana, a cak i ledja budu mokra. Mozda se ipak vratim na Huggies
Mi i dalje nosimo siroki povoj, iako je sve OK sa kukovima.. To je vjerovatno jos uvijek stara skola, ko ce ga znati. Poslije N.G. opet idemo na pregled pa cemo vidjeti sto ce nam reci. Trebalo bi ja mislim do 6.mjeseca. Vidjecemo.
Nadam se da sam bila bar malo od koristiz: