SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zia, šta u stvari podazumeva da ne jede noću? Mislim, koliki je to vremenski razmak?

Moja beba dobije mleko oko ponoći, posle se probudi u 6 ujutru i traži mleko.. ne vodu, ne sok
ništa sem mleka ne dolazi u obzir i mislim da je to normalno... Ipak je mala...

Da li onda da smatram da je izbacila noćni obrok ili ne?

Zia, šta u stvari podazumeva da ne jede noću? Mislim, koliki je to vremenski razmak?

Moja beba dobije mleko oko ponoći, posle se probudi u 6 ujutru i traži mleko.. ne vodu, ne sok

:rumenko: moje dete se jos uvek budi nocu a ima 13 meseci. Dobro, ne bas svaku noc i ne u isto vreme, ali se budi izmedju 3 i 6. I dobije jos uvek mleko. Nikad ne popije vise od 100 ml u toku noci, cesto i manje, ali je to smiri. Vec sam pisala, ja ne mogu da preguram dan kad skoci na noge u 7-8, ovako prespava dost duze, pa onda popodnevni spavanjac oko 2 do negde 4.

Ja ne znam da li da se opsedam tim nocnim mlekom ili ne, mislim nije mi tesko, u stvari nista teze nego da joj dam vodu ili caj

I mame, mi smo, sto se tice instant kasica ograniceni na Lino kasice, to jede i prija joj a ostalo ... da ne spominjem kakva joj guza bude! Nista od palente id alje, griz ponekad, voce satire, meso brlja...

nije izbacila noćni obrok,i ona je još mala,i ne treba..Andrija i Gabriel već imaju godinu dana,njima je već vreme,a tvoja mala normalno da još uvek noći pije mlekce

:rumenko: moje dete se jos uvek budi nocu a ima 13 meseci. Dobro, ne bas svaku noc i ne u isto vreme, ali se budi izmedju 3 i 6. I dobije jos uvek mleko. Nikad ne popije vise od 100 ml u toku noci, cesto i manje, ali je to smiri. Vec sam pisala, ja ne mogu da preguram dan kad skoci na noge u 7-8, ovako prespava dost duze, pa onda popodnevni spavanjac oko 2 do negde 4.

Ja ne znam da li da se opsedam tim nocnim mlekom ili ne, mislim nije mi tesko, u stvari nista teze nego da joj dam vodu ili caj

razumem da ti je lakše ovako...ja sam raniranilac,pa mi nije teško što se on budi ponekad i u 6,i počinje dan...ali meni treba miran san upravo tamo od ponoći pa do 4-5 ujutro,više i ne moram da spavam,pa sam po kratkom postupku izbacila noćno mleko...

Kod mene sad problem sa bebinim nosicem nije prehladjena ali ima u nosicu pa joj smeta kad dise,citala sam da nisu lose kapi od belog sljeza (caj) ali kad joj dam cini mi se da odu kroz nosic u grlo da li to moze otici i u pluca,neznam kako onda da ih dajem

Kod mene sad problem sa bebinim nosicem nije prehladjena ali ima u nosicu pa joj smeta kad dise,citala sam da nisu lose kapi od belog sljeza (caj) ali kad joj dam cini mi se da odu kroz nosic u grlo da li to moze otici i u pluca,neznam kako onda da ih dajem

Mary, nista se ne sekiraj, treba da se sliju iz nosica i da sve saperu...a beli sljez i jeste prevencija protiv upale pluca...samo, nemoj se samo na njih oslanjati i prati svoju curicu...

beli sljez je extra ali ja sam mom davala marisol rasprasivac i operil kapi za decu a kad mu je nosic bio bas pun onda izvucem sa vakum aspiratorom onim na usisivac:cao:

ovo sam čula ovih dana,dete treba da se kupa u vodi sa hipermanganom(to je onaj crveni prašak,odnosno braon,a voda će biti crvena),i u tome treba da se kupa par dana,kažu da je odličan za ekcem...vredi probati...

ja sam probala kad je mom maleckom izasao letos osip po guzi od one kreme pavlogal,5 dana sam ga kupala u blagoj kupki hipermangana i osip je nestao,voda bude onako blago roza,ali za ekcem nije pomogao....bar nama ali kao sto ti kazes vredi probati,mi za ekcem koristimo neku kremu koja se pravi u apoteci....ma kao rukom odneseno

beli sljez je extra ali ja sam mom davala marisol rasprasivac i operil kapi za decu a kad mu je nosic bio bas pun onda izvucem sa vakum aspiratorom onim na usisivac:cao:

Plasim se da nije rano za operil i marisol beba jos nema mesec dana (tri nedelje) a neznam cime da izvucem to iz nosica za pumpice mi u apoteci kazu da je jos beba mala a lako bi bilo izvuc kad bih smjela nesto upotrebit,strah me da ne ostetim nesto posto beba nije bas mirna kad joj se ceprka oko nosica

Pregurasmo mi noc...vecerao u pola osam...mlekce u deset, pre toga kupanjac...ne znam da li je on bio ekstremno dobar ili ce i sledece vece biti ovako...ali skoro da uopste nije plakao...:think: dva puta se budio i kenjkao...dala mu malo vodice i dudu i nastavio je sa spavanjem...ruckao je u sest idvadeset...:D

imaš pumpicu za nos koji izgleda kao cev,jedan kraj tebi ide u usta a drugi bebi u nosić,najefikasnija pumpica...pa ti sama regulišeš koliko izvlačiš,i koliko jako...ja sam tu pumpicu koristila veoma rano,kad je imao ne punih mesec dana,i puno mu je pomoglo....tu pumpicu nam je predložila i patronažna i pedijatar...

i veruj mi nijedna beba nije mirna kada se čisti nosić,to njih iritira,smeta im,smetalo bi i nama...ali mora se izčistiti...uzmi je u krilo,ili stavi gde je presvlačiš,važno je da budeš detetu iza glave,samo blago pridržiš ručice a drugom rukom staviš u nozdrvu kraj cevčice i izvučeš slinu...

Plasim se da nije rano za operil i marisol beba jos nema mesec dana (tri nedelje) a neznam cime da izvucem to iz nosica za pumpice mi u apoteci kazu da je jos beba mala a lako bi bilo izvuc kad bih smjela nesto upotrebit,strah me da ne ostetim nesto posto beba nije bas mirna kad joj se ceprka oko nosica

pa onda je verovatno jos rano za to,ja sam mom prvi put izvlacila sekret iz nosica za aspiratorom na usisivac sa 6 meseci a pre toga hvala bogu nismo imali problema ali ja sam imala i taj sto ide na usta i onu chicco pumpicu bas za male bebe

Za fizioloske rastvore morske ili kuhinjske soli (Bebisol, Marisol, Sterimar) nije rano, cak je i pozeljno. Ja priznajem da za pumpicu nisam imala hrabrosti, pa smo se snalazili sa Sterimarom i stapicima za usi.

Ja sam moju decu nosila od 3 meseca u kenguru....mislim da on i jeste napravljen za male bebe .Jer kad dete dostigne kilazu 7-8 kg odpadaju ledja tj. A i kada su napunili nekih 5-6 meseci vise i nisu hteli u kengur...nekako im je bilo lepse u kolicima da razgledaju

Back