pele27
Primećen član
- Poruka
- 959
ajde ti malo iskuliraj!
KULIRAMO VEC MESEC DANA!!!! PA REKO DA TO ODRADIMO PRE NEKE ZAKAZANE KONTROLE NA KOJOJ BI TREBALO DA SE POJAVIMO SA TIM SNIMKOM!!!!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ajde ti malo iskuliraj!
***, prestani da vices!
iskljuci taj caps lock
KULIRAMO VEC MESEC DANA!!!! PA REKO DA TO ODRADIMO PRE NEKE ZAKAZANE KONTROLE NA KOJOJ BI TREBALO DA SE POJAVIMO SA TIM SNIMKOM!!!!
Mi smo radili na Banjici al se ne secam koliko smo ranije zakazivali...ako nadjem tel. napisacu...

Uopste nije tesko citati tekst sa svim velikim slovima...razumem mamu pele27, i njen bes prema nasem zdravstvu...etotako, nisi u nasoj zemlji Srbiji pa si mozda malo zaboravila...ovde je snimanje kukova obavezno...ne vidim razlog zasto te je toliko iznervirala jedna uplasena mama...ovde su znali da budu mnoooogo ostriji sa mnoogo manje razloga...

Pa mene su smorili još u porodilištu.... Rekla mi babica da mi sami kupujemo ,,nešto protiv bolova" ja pitam šta sme da se pije protiv bolova - šta da kažem Žarku da mi donese - ona kaže ,,Šta god voliš" Eto, tako mi rekla.... Ja uzela neki nimulid nešto tako - što je preko mleka došlo do bebe i udrogirala sam je da mi spava 8 sati odma. Na leku ništa nije pisalo.... Ne bi ni znala nego mi palo na pamet da pitam drugu babicu da ne spava ona toliko zbog ovog leka što sam uzela - a ova će - vi niste normalni da to pijete dok dojite može samo brufen ili tako nešto... Pa mi rekli ,,malo je žuta - pustićemo vas kući ali vi je pratite" Ja u šoku... nisam ni primetila da je malo žuta i ne znam ni šta treba da pratim...
Onda mi došla patronožna sestra čim smo došli kući - prethodno je zvala na telefon da pita da li MORA da dođe. Pa je raspovila i skinula joj gazu s pupka koji još nije otpao i nije znala da joj namesti, zalepila joj hanzaplast preko stomaka i rekla - moram da žurim doviđenja... i ostavila mi GOLO DETE na stolu za povijanje... A bebi stomak ceo se upalio od flastera... skidala sam joj to polako i nežno i plakala... Mama mi pomogla da vežemo pupčić ponovo... Pa smo ga čistili i molili boga da se ne inficira : (((
Posle je keva otišla i ja ostala s njom sama. Nismo imali fiksni telefon i internet... Žare je radio non stop tada a ja sam bila totalno isprepadana - lepo sam rekla lekarki da sam ja imala dve operacije na grudima oko bradavica i da mi je onkolog rekao da ne veruje da ću moći da dojim pošto su mi ti kanali dosta oštećeni ali da nije i neverovatno. Ova glupača od dokorke nije htela ni da mi preporuči adaptirano mleko - odkud znam šta da joj dam. Jer je insistirala na tom dojenju i pored informacije koje sam joj dala....
Posle smo promenili lekara... Prvih mesec i po mi je baš bio pakao - posle je ok... Al da u pravu si... stalno je nešto zagledam i pipkam i razmišljam je l sve ok i sl. : )))

...cak sam zvala neke koje sam jedva poznavala da bih nasla makar jednog ko je imao slican problem...halo beba je malo pomagala ali tamo ne nailazis na razumevanje nekog ko je kros sve to prosao sto je meni najvise znacilo...razumevanje, malo podrske, malo saveta...
Uopste nije tesko citati tekst sa svim velikim slovima...razumem mamu pele27, i njen bes prema nasem zdravstvu...etotako, nisi u nasoj zemlji Srbiji pa si mozda malo zaboravila...ovde je snimanje kukova obavezno...ne vidim razlog zasto te je toliko iznervirala jedna uplasena mama...ovde su znali da budu mnoooogo ostriji sa mnoogo manje razloga...
Meni je tesko! A nije samo meni, zato i postoje small caps fontovi, ali nema veze!
a ako ne snimis kukove onda ides u zatvor ili placas novcanu kaznu? kako je to obavezno?
ne moze dete da ti se upise u zabaviste?
nije mene iznervirala mama, nego njena histerija

Drage mame,
Ja sam zelela da mom sinu 10.5m, krenem sa pranjem zubica...ali malisa se ne da, znaci bas nece...To je neka kvazi cetkica, mekana jako, onaj izum navlaci se na prst. Kada i kako ste vi pocinjale?

ZENE POMAGAJTE!!!!!! Zovem celo jutro majku i dete da zakazem snimanje kukica al naravno na broj koji su mi dali niko se ne javlja!!!!! Pokusavam doci do broja na BANJICI al uzalud!!!! Pa hajte kazite gde ste isle na snimanje i ako neko ima tel na koji mozemo da zakazemo na banjici!!!!!! BICEMO VASI DUZNICI !!!! POSEBNO MALI PETAR!!!!!![]()
Meni je tesko! A nije samo meni, zato i postoje small caps fontovi, ali nema veze!
a ako ne snimis kukove onda ides u zatvor ili placas novcanu kaznu? kako je to obavezno?
ne moze dete da ti se upise u zabaviste?
nije mene iznervirala mama, nego njena histerija
al to je politika ortopedije na banjici...znam DZ koji rade UZ kukova i gde pedijatri savetuju da se skine siroki povoj jos sa 2 meseca, naravno ako je sve ok...Drage mame,
Ja sam zelela da mom sinu 10.5m, krenem sa pranjem zubica...ali malisa se ne da, znaci bas nece...To je neka kvazi cetkica, mekana jako, onaj izum navlaci se na prst. Kada i kako ste vi pocinjale?
A sta je s onim bapskim lekom - zrnce kima u vodici? E da, danas mi je bila patronazna sestra, ostala sat vremena i jedino sto je uradila je sto je izmerila malisu i pojela tortu!!! Inace, dobio je 275g za nedelju dana
Rekla mi je da mu dajem vode, po 50ml odjednom, koliko god puta hoce, tj. kad god place i to sa kasicicom secera. Morala sam to da uradim dok je bila ona tu, i uzasno mi je sto nisam prvo proverila da li je to ok. Znam da treba davati malo vode kad se daje formula, ali ja mu dajem to mleko samo uvece i mozda malo ujutru, ako vidim da je mnogo i dalje gladan posle sat i po sisanja. Nisam pametna, ovi ovde nista ne znaju. Kapiram da je najbolje pitati ljude koji imaju sopstveno iskustvo.
Jadnicak mali, danas je spavao sve ukupno 3 sata... neka dva jutros, sa prekidima, i jos sat malopre. Lepo se vidi kako mu se grci stomacic, ma celo telo, i place tako uzasno, budi se uz vrisak... Strasno mi je!!!A tek njemu...
A i kad se daje voda... koliko??
) a kasnije su poceli da slabe i da se javljaju samo u odredjeno doba dana...tada je vec bilo malo lakse...sve ovo ti pise ne da bih te naplasila vec da znas da postoji i takva varijanta i da je sve to normalno
Opet ja sa secerom, al sta cu, da odgovorim. Nema nikakve potrebe dodavati mu secer u vodu, cudi me bas ta babica. Navodno se secer stavlja da bi bebi bilo slatko i da bi pila vodu, ali beba nema pojma sta je to slatko, i pice vodu i bez secera. Molim te, nemoj da dajes secer tako maloj bebi.
Mene je isto jako nerviralo ovo snimanje kukova. Jošđ kod nas postoji samo jedna dečija bolnica gde se radi UZ kukova, i da bi se stiglo na red na vreme, treba zakazati pre nego što se uopšte porodiš. Onda ti kaže - levi je ok, a desni još malo; dođite na kontrolu za mesec dana. A ti možeš istog momenta da zakažeš kontrolu tek za tri mesecaKako da ti objasnim ili nacrtam...kada dodjem na redovnu kontrolu kod pedijatra on trazi taj izvestaj...kod nas su zastarele metode, snimaju se kukovi po 2-3puta do godinu dana i ako je na prvom pregledu sa 2meseca sve bilo ok...i onda ti na trcem snimanju sa 6meseci ponovo kazu da je sve ok, al da stavljas siroki povoj do 8meseci...ej detetu sa 8 meseci siroki povojal to je politika ortopedije na banjici...znam DZ koji rade UZ kukova i gde pedijatri savetuju da se skine siroki povoj jos sa 2 meseca, naravno ako je sve ok...
tkacio:
Da, definitivno ti peri pred njim zube; perite ih zajedno, daj njemu da pere tvoje zube, i daj njemu da trlja i svoje gledajući tebe...Probaj da mu kupiš četkicu pravu sa nekim zanimljivim likovima, oral b ima neke slatke sa tigrićem i nekim životinjicama. Pusti ga da gleda kako ti to radiš i perite zubiće zajedno, njemu daj četkicu da mlati a ti pored njega pereš zube da vidi čemu to služi, pa daj njemu da pere tvoje zubiće, kao...a onda i ti operi njegove, lagano.
Predstavi to kao zabavu i prihvatiće igru.