gost133745
Aktivan član
- Poruka
- 1.330
i ja sam razocarana Huggies pelenama, koristimo iskljucivo Pampers, a sada (vec neko vreme) ima neki novi baby dry koji je tako mekan i udoban da smo presli iskljucivo na njega, a pre toga smo koristili pampers active baby.Meni se licno te Huggies pelene ni malo ne svidjaju jer sam sto puta cepala onu samolepljivu traku na koja se lepi na stomacicu. Strasno.Kvalitet im je do bola.I ne upija nesto specijalno.
Pre nekoliko meseci, kada je moj malisa dobio osip na cmaru i ja sam pomislila da je od Pampersa. Promenili smo nekoliko vrsti pelena i nista. I NIJE bilo od pampersa nego od Milupine kasice jer je alergican na njihovo mleko. Pelene su ok.Moguce je da nekoj deci ne odgovaraju jer je svako dete jedinka za sebe.
Onaj osip na guzi kod neke dece moze da bude od neredovno menjanih pelena - ojede se od fekalija ili kad se preterano utopljava,pa se dete upari ispod pelena.Da ne pricam da posle svake kake dete treba oprati vodom i sapunom - da se nebi razmnozavale bakterije koje se nalaze u izmetu (jedan od njih je i eserihija) - pa nek se mame zapitaju dal su bebe mozda tako dobile.Moguce ju je doboti od prljavih ruku ili padom imuniteta, od ne sterilisanih flasica i ne prokuvane vode.
Ako pelena propusta sa strane,to nije do pelene nego do loseg namestanja tj kad se u sreuku dobro ne zategne obavezno popusti na ledjima - negde u visini bubrega bude mokro,a ako je mokro oko nozica - to znaci da niste dobro namestili zabice koje se nalaze oko butinica.
I jos nesto :JAJE se jede iskljucivo sa povrcem jer zitarice i mleko usporavaju i onemogucavaju dobru apsorbciju Fe (to isto vazi i za caj)
Kada jako dobro namestimo pelenicu, moj muz zna bas fino da stisne naseg sina u tu pelenicu njemu obavezno pelenica pukne na nogavicama kada spava jer dok se mota po krevetu pred spavanje i izvodi svakakve fore i fazone valjda nema dovoljno prostora, pa pukne... onda mu procuri pisoka... pa ga zateknem mokrog u sred noci... a inace u toku noci pije vodu ko kamila jer je uzasno toplo i vlazno i znojimo se bez da prstic mrdnemo
kod mene je uzasno toplo, plasticne olovke su postale lepljive (ozbiljno, pocele stvari da mi se tope po kuci ) ja nista ne podgrevam, sta pojede pojede, sve drzimo u frizideru, a kada je napolju obavezno pokrivamo sa nekim krpama ili papirima
ipak mu ponekad dam med sa manukom, cisto ako ima neku bakteriju u stomaku da to manuka sredi... manuka je nesto kao caj sa novog zelanda i ima jako antisepticko dejstvo, ubija kandidu i jos mnogo toga...

- i to su izmislile zene - jer nisu znale kako muzevima da objasne odakle im

hvala, hvala...rekoh da stavim neku sveziju sliku, kad smo "malo" porasli...hihihi...