SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
a moj mali je juče tako lepo njupao jagnjetinu....skuvala sam čorbicu,pa njemu izvadila malo mesa,šargarepice,krompir,paradajz i dodala malo skuvane palente...uffffffffffffffffffffffffff,najeo se...a pravili smo kroasan sa viršlom,ja jedem a on me gleda,i sve hoće do mene...dala sam mu malo od unutrašnjeg dela i moj sin koji do sada nije hteo da grize i žvaće,eto ga,tananana,počeo i da grize,skoro odgrize mi prst i da žvaće kroasan...baš je pojeo dobro parče...ne razumem,kada mu dam koru od hleba,kolut banane ili jabuke u ruke,zašto neće isto tako...a o tome da ne pričam da pljune napolje sve što mu nije totalno izblendano...sada sam uvela caku da mu jedan obrok na dan dajem samo ispasirano viljuškom,a ostala 2 izblendam...naravno što viljuškom pasiram uvek je neko jelo koje jaaaaaaaaaaaako voli,pa prvo pljuje na sve strane i kao počne da kašlje,e onda shvati da on to voli,pa počne da jede....stvarno je dovitljiv...

Hahahahahaha kako je Gabrijel sve to lepo smislio! :rotf: :super: a ja se stvarno cudim kako su onda mene hranili, kad su mi govorili da sam ja sa 8 meseci vec sve jela kao odrasla i da kasice i ispasiranu hranu nisam htela... nego sve ko prava u svoj tanjir pa me hranite! Danas su mame postale pametnije :super: :heart:

Da je nesto vruce, pa onako, spavamo u sobi u kojoj nema klime, a sada nocu vise uopste i nije vruce. Kod orl smo bili drugim povbodom, i mozda nije ba sobracao paznju na treci krajnik ali nam je rekao da je sto se njega tice deter zdravo. Probacu sa tim Sterimar preparatom mozda nam pomogne, hvala :super:

I mi smo prešli na Huggies. Lično sam zadovoljnija njima nego Pampersom a Tina se ne žali. Kada smo koristili Pampers stalno nam je prolazila kaka pored nogica jer je predviđen veći otvor nego što je Tinina butina a sada nam se to sa Huggisom ne dešava i kao što je neko rekao lakše se stavlja.

Kako su u okolnim piljarama kajsije nestale, a nemam vremena da trazim po cijelom gradu, posaljem ja muza da mi kupi jednu kasicu od kajsije i on kupi od Nestle. Medjutim, ta kasica nije samo od kajsije, vec ima i jabuke i njoj i nekakve gume od rogaca :???:. Posto bi sjutra trebalo da bude treci dan za kajsiju, moze li da se daje i ovakva kasica koja nije cista kajsija (jabuku vec probao)?
Ja vjerovatno pretjerujem, ne zamjerite, moram sve da piiiiitam. Ko pita, dosadjuje :rtfm:

Taman dok jos niko nije odgovorio da dodam: na ovoj kasici Nestle od kajsije pise da su za bebe od 6 mjeseci, ali mislim da je to zbog toga sto podrzavaju da se bebama cvrsta hrana daje tek poslije 6 mjeseci, jer i na kasici za jabuku i bananu takođe pise 6 mjeseci.

naravno da možeš da mu daš tu kašicu...Nestle sve piše od starijeg uzrasta nego ostali proizvođači...iskreno ja tu kašicu još nisam videla...onde sam našla kajsiju i to čistu i od Nestlea,i od Juvitane i Hippove...ali ako je već probao jabuku slobodno možeš da mešaš...čak šta više ja se toga nisam toliko pridržavala da uvek dam čist ukus kada uvodim novo...mnogo puta sam odmah mešala sa nekim voćem koje je već probao...važno je da on proba zbog alergije......

Nama ni Huggies nije dobar,propušta. Moje dete pije puno tečnosti pa samim tim i često piški,ako na vreme ne vidim da se upiškio pelena ladno propusti. Trebalo nam je vremena da shvatimo zbog čega je mokar,kao da je seo na nešto vlažno. Od Pampersa se ojede,inače ima osetljivu kožu,do te mere da su nam rekli u Džordža Vašingtona,kad je imao mesec dana,da nikako ne koristimo pavlovićevu jer se i od nje ojeda,masna pa mu zapuši pore. Zato Sebamed i DM-ovi Babylove proizvodi su kao rađeni za nas. Sve mu odgovara. Ne znam dali ste probali ali mi smo pored Babylove pelena koristili dugo i Air Diapers,nema hemije u njima.Sad koristimo pelene-gaćice jer se odvikavamo od pelena. E te Huggies nisu uopšte loše.
Što se granuloma tiče,imali smo ga ali po savetu patronažne sestre (koja je došla PETI dan,jer nisu dobro zapisali tel u porodilištu,pa kad je moj muž besan pozvao dom zdravlja tad se pojavila)tretirali smo ga 2 puta dnevno po kap-dve troprocentnog hidrogena kapnete u pupak,to malo zapeni (čisti nečistoće) pa kompresom utapkate,onda malo povidon joda i čista gaza preko. Tako jedno 5 dana. Nama dalja intervencija nije trebala.

već sam pisala i ja sam veoma zadovoljna Babylove proizvodima, samo što se ovde o njima ne zna puno,ne reklamira se,pa ljudi kad nalete misle da su to neki šklj proizvodi a nisu,na zapadu su veoma rasprostranjeni i korišćeni...

e Ogi je već veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeliki dečko....postavi neke nove fotke kad budeš imala vremena...a još jednom sa dinjama i lubenicama pripazi...pisala sam ti već,možeš da mu daš naravno bez brige,ali posle samo 2 puta nedeljno,jer njihovi bubrezi još ne mogu normalno da razgrade te materije,i zbog toga što je laksativ pa prouzrokuje proliv...ništa strašno,ali ipak treba pripaziti...

A jeste li probale Hippovu kozmetiku, ja sam njome zadovoljna. Sto se tice pampersa i mi imamo isti problem, ojedamo se, a probala sam i sleep and play, to je jos gora. Medjutim sad smo se snasli iiz Austrije nam salju i to je stvarno druga vrsta, nikad bolje. Zia kako nas drugar vrsnjak?

ćao Majo!...super smo,moj dasa trenutno spava...ni ne mogu da shvatim kako je zaspao,jer već neko vreme danju uopšte ne spava,a ja lupam glavom o zid...čini mi se da ne spava zbog toga što je toliko znatiželjan da se plaši da će propustiti nešto od dešavanja...Hippovu kozmetiku nismo probali,ja sam već nekoliko meseci prešla na Nivea dečju liniju i to mom vragu veoma odgovara,pa ne menjam...
sad sam mu namestila bazenčić,napunila vodom,i posle ručka će lepo da brćka...
a kako je tvoj slatkiš?...gde su slike??????...veliki cmokić za drugara iz Negotina

@Rosi, kad malo razmislim, ja sam bila ko na jajima do 6-og meseca isto, e onda sam se opustila, pa nije bilo kasicica po kasicica, i ne svaki treci dan. Jedini problem smo imali sa deterdzentom pa sam se ja istripovala da je alergicna na breskve. Taj deterdzent smo izbacili za njene stvari a sad vec jede skoro sve. Including punjene paprike :)

Ja cu muzu da kazem: Vidi, rekli su mi na forumu da moram da jedem puno lubenice i ti mi je pod obavezno i ocu svaki dan po jednu! :mrgreen:

Sjutra cu poceti sa povrcem za drugi obrok. Nego, pade mi na pamet, receno je ranije da je novu hranu najbolju uvoditi ujutru, tj. prijepodne. Da li da mu onda dam povrce prijepodne, a da voce pomjerim za poslije podne?
Krompir sa mlijekom, moze? Jel si?

Ja cu muzu da kazem: Vidi, rekli su mi na forumu da moram da jedem puno lubenice i ti mi je pod obavezno i ocu svaki dan po jednu! :mrgreen:

Sjutra cu poceti sa povrcem za drugi obrok. Nego, pade mi na pamet, receno je ranije da je novu hranu najbolju uvoditi ujutru, tj. prijepodne. Da li da mu onda dam povrce prijepodne, a da voce pomjerim za poslije podne?
Krompir sa mlijekom, moze? Jel si?

Da! Ako je vec jeo sargarepu, mozes krompir mesati sa sargarepom. Malo je problem samo u pocetku da napravis raspored obroka, ali videces i sama!

ćao Majo!...super smo,moj dasa trenutno spava...ni ne mogu da shvatim kako je zaspao,jer već neko vreme danju uopšte ne spava,a ja lupam glavom o zid...čini mi se da ne spava zbog toga što je toliko znatiželjan da se plaši da će propustiti nešto od dešavanja...Hippovu kozmetiku nismo probali,ja sam već nekoliko meseci prešla na Nivea dečju liniju i to mom vragu veoma odgovara,pa ne menjam...
sad sam mu namestila bazenčić,napunila vodom,i posle ručka će lepo da brćka...
a kako je tvoj slatkiš?...gde su slike??????...veliki cmokić za drugara iz Negotina

Ma dobro je nestomalo slinavi i nervira se verovatno su zubici u pitanju ali jos nijedan nije izraso. Ja pokusala da postavim sliku ali nikako nece. Kako tvoj mali, sta rucka sada? Daj mi neki predlog..

Inace mi smo juce napunili osammeseci i imamo 9.500gr i 75cm.Ja sam prezadovoljna jer od petog meseca pije kravicu, i fino napreduje. Kad smo koristili Humanu napredovao je i po 1.5kg i uplasila sam se zbog tezine jer ima genetskih predispozicija da bude krupna( ija i suprug smo krupni). Inace rodio se sa 3.50kg i 50cm, ali dve nedelje posle rodjenja( i dalje smo bili u bolnici zbog mojih problema) imao je 3.200.I eto tad sam se sekirala ali deca rastu. Koliko ima tvoj mali Zia?

wow,kako lepo napreduje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...moj 18.-og puni 8 meseci...tu su oni...ali on ima 8060gr i 68cm...odnosno toliko je imao kada smo bili na merenju krajem prošlog meseca...ali se i rodio manji,sa 2890gr i 48cm....danas je za doručak jeo jabuku i bananu...imamo ovih dana problema sa kakom,mnogo mu je tvrda,mada pije puno tečnosti kao patka...za ručak je jeo 3/4 žumanca i kuvanu šargarepu i tikvicu,sa malo pavlake...a sad kada se probudi ješće breskvu sa grizom....između svakog obroka naravno još uvek pije mleko oko 14oml...ne jede baš nešto puno,ispod neke normale za njegov uzrast,ali za sada lepo napreduje tako da se ne nerviram...u suštini jede on sve,samo u malim količinama...pedijatar kaže da mu je mali želudac,i bolje da mu dajem češće,ali manje da jede,pa eto tako i radim....već je probao svo voće izuzev bobičastog,jede svo povrće(ne kažem da i voli,ali pojede),od mesa piletinu,ćuretinu,jagnjetinu,junetinu i zečetinu,i žumance...za mesec dana ću mu uvesti i ribu....

rosi draga možeš i dalje ujutro da daješ voće,pa tamo negde oko 1 po podne povrće...ali opet zavisi i kako Ogi jede,u kojim intervalima...to ti najbolje znaš...i krompir možeš sa mlekom naravno,i sa šargarepom,ako je to već probao...

wow,kako lepo napreduje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...moj 18.-og puni 8 meseci...tu su oni...ali on ima 8060gr i 68cm...odnosno toliko je imao kada smo bili na merenju krajem prošlog meseca...ali se i rodio manji,sa 2890gr i 48cm....danas je za doručak jeo jabuku i bananu...imamo ovih dana problema sa kakom,mnogo mu je tvrda,mada pije puno tečnosti kao patka...za ručak je jeo 3/4 žumanca i kuvanu šargarepu i tikvicu,sa malo pavlake...a sad kada se probudi ješće breskvu sa grizom....između svakog obroka naravno još uvek pije mleko oko 14oml...ne jede baš nešto puno,ispod neke normale za njegov uzrast,ali za sada lepo napreduje tako da se ne nerviram...u suštini jede on sve,samo u malim količinama...pedijatar kaže da mu je mali želudac,i bolje da mu dajem češće,ali manje da jede,pa eto tako i radim....već je probao svo voće izuzev bobičastog,jede svo povrće(ne kažem da i voli,ali pojede),od mesa piletinu,ćuretinu,jagnjetinu,junetinu i zečetinu,i žumance...za mesec dana ću mu uvesti i ribu....

Pa i vi ste super, i moj ima problem sa stolicom, ima je 4-5 puta dnedvno u poslednja tri dana, nekad cvrsto ali bogami nekad i retko. I moj ne jede nesto mnogo, sad se odusevljava cokoladnim mlekom i pudingom, slano ne voli ali sto kazes pojede,voli i jogurt puno da pije. Ja sam dugo praktikovala rano ujtru mlekopa slani dorucak, pa mleko, pa rucak slani,pa mleko , pa voce pa uvece pred spavanje mleko, i tako mu je prijalo. Sad se strudim da izmenim. Izbacila sam mleko, ono posle rucka, tad mu dajem voce, a posle laganu veceru. A kako mu dajes griz sa vocem, kako to spremas. Kako mi mozemo da vidimo vase slike?:bye:

Back