SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pele termofor možeš kupiti u svakoj apoteci i košta oko 400 dinara...obavezno kupi,videćeš koliko će pomoći...
Ivana nikako na čašu davati formulu....najbolje bi bilo na kašičicu ako lepo siki,a ako imaš tek tek mleka i nikako da ti nadođe onda možeš i na flašicu da ne mučiš ni bebu ni sebe...puno sreće...

Ja sam se sad već totalno uplašila... Jutros dolazim na posao i čujem da je koleginica sa detetom u bolnici, mali je povraćao od petka, dehidrirao je i na infuziji je već duže vreme. I to je ne znam koje dete, koje znam i koje je u bolnici zbog nekog stomačnog virusa :(

Kako se to prenosi majkumu... i šta treba da se radi ako beba, odnosno dete starije od godinu dana počne da povraća i dobija prolive a da bi se nekako sprečilo da dehidrira, sad informativno i mene zanima šta ja da radim ako se to ne daj bože, i nama desi?

Taj virus je bio kod nas, mislim da ima nekoliko meseci.
Najvažnije da ne dehidrira. Znači, kupiš elektrolite u apoteci, ima i nekih sad za decu, kao sa ukusom banane ( i tako su gadni:roll:) i daješ na kašičicu bar po nekoliko gutljaja posle svakog 'pražnjenja'. Ako odbija, ili ako odmah sve ispovrati, bojim se da nema drugog rešenja nego na infuziju:confused:
I ne treba da je nalivaš vodom, dehitratacija nije (samo) gubitak tečnosti, nego i minerala.

I treba da jede sve što hoće i može. Ako je virus u pitanuju, nema potrebe za dijetom.
I obavezno probiotik, jedan dnevno.

Moje dete se zacrvenelo...skroz po stomaku i po ledjima, iza usiju i ispod brade. Kako stvari stoje, to moze biti samo alergija na breskvu. Normalno se ponasa, cak je i raspolozena bolje nego obicno, samo to crvenilo svuda

Ma zato sma i rekl tako probiotik, jer ima različitih proizvođača; mi koristimo baš Probiotik. I umesto Orosala, takođe ima i drugih proizvođača tih elektrolita, za rehidraciju. Ja sam uzela Humanine, manje je pakovanje i sa voćnim ukusom su. mada, rekla sma već - i tako su gadni

Ma zato sma i rekl tako probiotik, jer ima različitih proizvođača; mi koristimo baš Probiotik. I umesto Orosala, takođe ima i drugih proizvođača tih elektrolita, za rehidraciju. Ja sam uzela Humanine, manje je pakovanje i sa voćnim ukusom su. mada, rekla sma već - i tako su gadni

da i Probiotik,a mi smo baš Liobif koristili do sada....taj Humanin za rehidraciju je baš dobarne kažem da je i ukus dobar,nešto meni i smrducka,ali funkcioniše),ali baš prošli put nisam našla,pa na kraju uzela Orosal...

Nas je orosal jednom prilikom bukvalno spasio bolnice. Dimitrije je imao oko 2 god, i svi smo zakacili taj odvratni stomacni virus. Nista nije ni jeo ni pio, i vec smo se pakovali za bolnicu, kad probasmo orosal. Popio je sigurno 2/3 litra, i trazio je jos. Jeste skroz gadan, ali njemu to tada ocigledno nije smetalo, a bas nam je pedijatar rekla da ne treba da mu se dodaje nikakav ukus, on sasvim odradi posao. Mene je tad spaslo 5 litara Mivele (blago gazirana voda sa magnezijumom).

Dobar dan cure!

Ja sam naučio da se okrećem na stomak. Ali, imam malo problema. Kad se umorim, glava mi pada pravo na krevet, i onda moram da stenjem i da plačem, jer ne mogu da dišem baš najbolje. Može li neko da mi kaže koliko će mi trebati da naučim da okrećem glavu u stranu da bih mogao da se odmorim? I kako mama moze da mi pomogne u tome?
Hvala,
Ognjen

Poslednja izmena:
Dobar dan cure!

Ja sam naučio da se okrećem na stomak. Ali, imam malo problema. Kad se umorim, glava mi pada pravo na krevet, i onda moram da stenjem i da plačem, jer ne mogu da dišem baš najbolje. Može li neko da mi kaže koliko će mi trebati da naučim da okrećem glavu u stranu da bih mogao da se odmorim? I kako mama moze da mi pomogne u tome?
Hvala,
Ognjen

Mnogo je sladak, ljubav mala:heart:
Ognjene, mama ce verovatno znati da te uputi u tajne okretanja glave, al ako ona zataji, pisi mi cemo ti pomoci:super::super::super:

Imamo malu dilemu - kako davati Espumisan L kapi? Ukapati ih u svaki obrok ili mu ih dati na kasicicu? Kupili smo juce onaj termofor medu..i stvar je neverovatna!!!!

Ja sam davala na kasicicu pre obroka jer tada mi je bilo vrovatnije da ih nece bljucnuti sa viskom mleka...i mislim da nije lose davati 10min pre klope, da malo smire stomacic pre klope i da budu spremne na licu mesta da deluju;)

Dobar dan cure!

Hvala,
Ognjen

jooo dusica mala ...pa to je tako inividualno kod dece neka okrecu vec sa nedelju dana a neka sa 6 malo dignu pa ljosnu nonom... sada je toplo i mozes na pod tj cvrstu podlogu da mu stavis cebe i pazis ili postavis neko tanko jastuce.... mnogo se bolje tako izvijaju i drze nego na krevetu, a i obavezno radite vezbice tipa uhvatis ga za rucice i vuces u sedeci polozaj i spustas...rukice iznad glave i siroko u stranu kao i savijanje nogica kolenima i ka stomaku .... mi tako neke radimo od prvih dana...:idea:

Imamo malu dilemu - kako davati Espumisan L kapi? Ukapati ih u svaki obrok ili mu ih dati na kasicicu? Kupili smo juce onaj termofor medu..i stvar je neverovatna!!!!

da termoforcic je super... u svakom slucaju zgodniji nego pirinac...ivi probajte malo sa nogicama vezbe i masaze bebi uljem kruzno po stomaku... ja sam moje tako kao masirala posle kupanja bas kao bebce i malo vezbice i moram reci em sto im se svidja,prija malo ih i umori i super spavanjac...:heart::heart::heart:

A koliko se dugo smeju davati Espumisan kapi? Vremenski.
A Petar je danas spavao tati na stomaku citava skoro dva sata..cim stavimo njegov stomacic na nas odmah spava..

drago mi je što je termofor upalio,stvarno je dobar....a Espumisan kapi...eto Gabriel sutra puni 6 meseci,i ja još uvek svako veče dam 5 kapi kao preventivu,pošto je bio količna beba...slobodno daj kapi,a kad primetite da više nema te silne grčiće onda prestanite...mi smo počeli ponovo da mu dajemo kad je počeo da jede čvrstu hranu,pa mu je to pravio ludilo u stomaku...

Dobar dan cure!

Hvala,
Ognjen

Joooj sto sam sladak!!!!:heart:
Ognjene, treba jos malo da ti ojacaju rukice i ledjni misici, pa nece biti problema...moras cesto da vezbas i pokusaj na tvrdoj podlozi, bice ti lakse...:cmok:

Back