SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Majo,odakle izvuce bela krvna zrnca:idea: I na staklenim i na plasticnim flasama ostaje kamenac ako se prokuvavaju u cesmovaci.Kamenca nema ako se prokuvavaju u destilovanoj.Zato je sterilizator zakon.Nema kamenca,nema izgorelih serpi,nema ludackih racuna za struju.Operes flasice,stavis malo destilovane,pritisnes dugmence i vise ne razmisljas o tome:whistling:.

Bogami ostaje i kad se prokuva u bilo kojoj drugoj.. U destilovanoj manje, ali ipak ima...za sterilizator i malu skolu pranja staklenih flasica se slazem apsolutno!

Ma koliko god mislili da kontamo ovo nase dete - JOK!!! Znaci povecali smo mu meru za klopu na 100ml! Ali fora je sto jedan put on nema sanse da pojede sve to jer na 60-70ml ZASPI na cucli..i sanse nema da ga probudimo. Mozda nam ne verujete ali je tako..i stipaj, i cokci i drndaj mu tabane i nista. Ej ljudi NISTA!!! A sa druge strane imamo momente da uljudno pojede svoju normalnu turu od 100ml i - oci k'o dukati. I nema spavanja. Cuti on, ne place ali ne spava! Onda ga kao stavimo kod nas na jastuk i igramo se, on gugce..i tako po dva-tri sata. I gde to vodi? Posle nam dete nece napredovati jer ne jede famoznih 100ml jer jednostavno zaspi..ne uspe da ih budan popije.

Molim te, bez opsesije! 70ml je sasvim dovoljno za novorodjence. Ne budi ga ako Boga znas. Ko ti je rekao da mora da jede 100 ml? Moja cerka je pla po 60, nekad i malo vise, napredovala je u prvom mesecu 1.150gr. Polako samo, nek pije koliko hoce

Al sam se ja raspisala! Nemam puno vremena, pa solim pamet na brzaka!

Ne ljutite se? :)

Fizioloski rastvor za nos: pisala sam ovo vec, ali ne smeta da ponovim: Sterimar rastvor morske soli ima savrsenu pumpicu, podoban je za bebe i pomaze bolje od obicnog fizioloskog. Kosta mnooooogo vise, ali nek ide zivot

Fizioloski rastvor za nos: pisala sam ovo vec, ali ne smeta da ponovim: Sterimar rastvor morske soli ima savrsenu pumpicu, podoban je za bebe i pomaze bolje od obicnog fizioloskog. Kosta mnooooogo vise, ali nek ide zivot

naravno da ne :)
nisam cula za taj Sterimar,mi smo koristili bebisol , i on je dosta zgodan za upotrebu
koliko kosta taj sterimar,je l ga ima u svim apotekama?

ne bre Pele,ja navijam za to da pitas nas ili bar da ako zoves halobebu,obavezno i ovde postavis ista pitanja :)
naravno da ne smaras,svi mi imamo svoje dileme,strahove,pitanja.....
to je sve normalno
kako ste spavali sinoc?

Salim se..pa crk'o bih ako ne bih pisao i vama..sada sam se navukao na vas :D
Lepo smo spavali sinoc, hvala sto pitas..budili smo se na 2 i po, pa na 5 pa na 4 sata..lepo je on to sve ukalkulisao..
Bila nam je sada patronazna i rekla da mu za sor na jeziku od mleka stavimo po malo posle svakog jela DAKTANOL gel!!!!

Ej, Pele, nikada u zivotu toliko nisam smarala ljude kao kad sam se porodila. Apsolutno te razumemo i ne brini, samo pitaj! Sto se stucanja tice, pokusaj da ostanes miran i da ne radis bas nista - prodje ionako samo od sebe

Sterimar nema bas u svakoj apoteci, ali u bolje snabdevenim da. Mislim da kosta malo pakovanje oko 300din (sto je u odnosu na 20din za ampulu puno) ali bas vredi i traje oko mesec dana - doduse ja sam zimi stalno uspricavala, jer je bio jako suv vazduh u kuci. Bebisol moze da ti pobegne i po nekoliko kapi iz ruke, secam se traume kad se ona zagrcne.....

Lepo smo spavali sinoc, hvala sto pitas..budili smo se na 2 i po, pa na 5 pa na 4 sata..lepo je on to sve ukalkulisao..
Bila nam je sada patronazna i rekla da mu za sor na jeziku od mleka stavimo po malo posle svakog jela DAKTANOL gel!!!!

Koliko se secam, sme samo fizioloski na gazu, pa na prst. Pobila bih te sestre:dash:

Zeje moze da se podgreva, bar u mom selu :)

Spanac ne moze

Ko bi bre sve to cistio, kad bih to radila nikad spanac pravila ne bih. Samo ga prvo baris kratko u vodi pa onda ocedis, iskeckas, i prelijes mlekom i tako ga dokuvas...vazno je da se te proklete soli oksalne kiseline (oksalati) vezu za kalcijum iz mleka

ne cistis spanac od otrovnih peteljki:eek:
nisam bas sigurna da mleko moze sve da izvuce
ja se namucim,al bar znam sta jedem;)

Mi smo koristili Isomar i to je preciscena morska voda koja se uspricava u nos ili uho(ima 2 pumpice) i odlican je.Postoji i Isomar za bebe po istom sistemu;)

Espumisan daj slobodno.Ja jos nisam cula od neke mame da je imala problema sa njim.Mi smo ga pili 8 dana i nista nam nije falilo. Jel ti dete sisa ili pije formulu. AKo sisa,verovatno jedes nesto sto nebi smela,a ako pije formulu predji na onu sto ima oznaku HA, ili EC jer je ona za decu sa kolikama.Znaci kupis isto mleko,ali sa smanjenom laktozom. To ce da upali 100%;)

A koliko puta na dan moze da se daje espumisan? i da li smanjiti dozu od max 25 kapi na 12 posto ima dve nedelje a ne mesec dana?
Nije na formuli samo pije moje mleko sto kada siki a kada se uspava posle podoja uzme jos 30 ml mog mleka iz flasice onako pospan i lenj :lol:. Ja stvarno vodim racuna o ishrani tako da ne verujem da su grcevi od toga.

i meni su preporučili Daktanol,ali Gabriel je sa pljuvačkom sve pljunuo napolje,nije hteo ni na varalicu,ni gazom da premažem,ma nikako...onda je pedijatar rekla da je veoma efikasna voda sa soda bikarbonom...to nam i dan danas funkcioniše...1dl vode sa 1 kafenom kašikom soda bikarbone..umočiš gazu u tu vodu, pa premažeš jezik i usta...super je...

A koliko puta na dan moze da se daje espumisan? i da li smanjiti dozu od max 25 kapi na 12 posto ima dve nedelje a ne mesec dana?
Nije na formuli samo pije moje mleko sto kada siki a kada se uspava posle podoja uzme jos 30 ml mog mleka iz flasice onako pospan i lenj :lol:. Ja stvarno vodim racuna o ishrani tako da ne verujem da su grcevi od toga.

Mozes da ga dajes uz svaki obrok. Grcevi se javljaju i zato sto se on navikava na hranu, creva i zeludac mu se razvijaju. Espumisan mozes da dajes i svih 25, mada su meni u apoteci iz nepoznatog razloga savetovali da pocnem sa 20.

i meni su preporučili Daktanol,ali Gabriel je sa pljuvačkom sve pljunuo napolje,nije hteo ni na varalicu,ni gazom da premažem,ma nikako...onda je pedijatar rekla da je veoma efikasna voda sa soda bikarbonom...to nam i dan danas funkcioniše...1dl vode sa 1 kafenom kašikom soda bikarbone..umočiš gazu u tu vodu, pa premažeš jezik i usta...super je...

moze, moze....samo pazi da ne preteras sa sodom, tj. da ne napravis prejak rastvor

prvo prati svoju bebu od čega može imati grčeve,da li svaki dan u isto vreme...onda preventivno možeš dati Espumisan kapi...počni sa 25 kapi,i ako vidiš da to pomaže i grčevi prolaze,posle nedelju dana smanji na 20 kapi,pa sledeće nedelje na 15,pa na 10 kapi,i onda vidi da li će još uvek imati grčeve,ili već može bez Espumisana...ja sam tako radila na preporuku pedijatra, i na ovaj način smo se otarasili grčeva...sad ponekad ako je kenjkav u toku dana,i vidim da ga muči stomak,uveče pre poslednjeg obroka dam 1o kapi da se smiri za noć,i super je...

Soda bikarbona je generalno odlicna protiv gljivica.

Ja bih proverila da li je to uopste sor - dete je rodjeno carskim rezom i hrani se vecinom formulom ako se ne varam.... Zbog toga sam u principu protiv Daktanola (neko je gore pitao sta fali daktanolu?)

Mene je ona patronazna naplasila da mi dete ima sestu grupu...smrzla sam se, odjurila kod lekara koji se krstio i rukom i nogom...

Soda bikarbona je generalno odlicna protiv gljivica.

Ja bih proverila da li je to uopste sor - dete je rodjeno carskim rezom i hrani se vecinom formulom ako se ne varam.... Zbog toga sam u principu protiv Daktanola (neko je gore pitao sta fali daktanolu?)

Mene je ona patronazna naplasila da mi dete ima sestu grupu...smrzla sam se, odjurila kod lekara koji se krstio i rukom i nogom...

aha,razumem te, u suštini i ja sam bila protiv Daktanola,mada su i patronažne to preporučila...ali sam načula neke stvari o tom gelu...pa sam probala da mažem detetu usta,ali on je konstantno pljunuo napolje,i onda počela da čistim soda bikarbonom...Daktanol gel sam odmah i bacila....

Back