SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li neko ima slicna iskustva??? Ovo moje dete neprestano bije glavom od sta stigne...Postaje strasno jer sve jacom i jacom snagom to radi...razbio me dva puta i rascepao mi usnu, a kako li je njemu...ladno su modrice pocele da mu se pojavljuju...mislim sigurno ga boli...i jedino sto mogu je da ublazavam rukom ili necim mekanim sto mi je pri ruci, ali i to vesto zaobilazi...ZAsto to deca rade?RAzmisljam da nije od zuba koji ga tiste jer su dva krenula uporedo da izbijaju...NEmam pojma...Da li se nekome bar desavalo??A da i prijavila sam doktorki ali ona rece da nije nista zabrinjavajuce da to deca rade...i stvarno nije bilo tada, ali evo postaje...

Tvoj bije glavom a moj mirise sve sto mu dospe u ruke bukvalno. Prvo pomirise stvar pa onda odluci hoce li je strpati u usta ili se samo igrati sa njom ili odbaciti. Poceo je da mirise i sve nas po kuci, muza, mene, mamu i ostale povremene goste. Ima jedno jastuce od koga se ne odvaja i koje stalno vuce sa sobom cak i kad puzi, puzi sa njim. Jednog dana ga naravno operem, zurim da ga osusim da on ne primeti nedostatak i kad sam mu ga dala, prvo ga je pomirisao i u momentu odbacio.Pa ga gleda onako zalosno hoce ga nazad, pa ponovo ista scena. Ceo dan ga je uzimao i bacao iz ruku dok na kraju ono nije dobilo valjda miris i oblik koji je imalo i pre pranja. Nisam pametna.Pa mora se oprati s vremena na vreme. On ga stalno trpa u usta i mazi preko celog lica a meni frka jer ga pre toga vuce bas svuda. Juce sam na primer oprala kosu, stavila kremu na lice i usla i sobu sa peskirom na glavi. Kako je bio srecan! Celu me je uzbalavio dok me onako nije dobro pomirisao sa svih strana, skinuo peskir sa glave i nastavio da mi mirise kosu sa sve ti blazenim osmehom na licu.
Desava li se to jos nekom od vas?!?

Tvoj bije glavom a moj mirise sve sto mu dospe u ruke bukvalno. Prvo pomirise stvar pa onda odluci hoce li je strpati u usta ili se samo igrati sa njom ili odbaciti. Poceo je da mirise i sve nas po kuci, muza, mene, mamu i ostale povremene goste. Ima jedno jastuce od koga se ne odvaja i koje stalno vuce sa sobom cak i kad puzi, puzi sa njim. Jednog dana ga naravno operem, zurim da ga osusim da on ne primeti nedostatak i kad sam mu ga dala, prvo ga je pomirisao i u momentu odbacio.Pa ga gleda onako zalosno hoce ga nazad, pa ponovo ista scena. Ceo dan ga je uzimao i bacao iz ruku dok na kraju ono nije dobilo valjda miris i oblik koji je imalo i pre pranja. Nisam pametna.Pa mora se oprati s vremena na vreme. On ga stalno trpa u usta i mazi preko celog lica a meni frka jer ga pre toga vuce bas svuda. Juce sam na primer oprala kosu, stavila kremu na lice i usla i sobu sa peskirom na glavi. Kako je bio srecan! Celu me je uzbalavio dok me onako nije dobro pomirisao sa svih strana, skinuo peskir sa glave i nastavio da mi mirise kosu sa sve ti blazenim osmehom na licu.
Desava li se to jos nekom od vas?!?

ahahah...pa tvoje dete nije opasno bre...ali je slatkoooooo..ovaj moj obozava da baci nesto sa visine npr od stepenica i da slusa kako to stize u prizemlje...kada bih vam pokazala sliku loma koji je sinoc napravio pomislili bi ste da je tasmanijski djavo protrcao...ma da ne pocinjem da objasnjavam sta je radio...evo sad je miran igra se sa svojom cetkicom/grickalicom za zube i mirno dete i zeva u tv kao omadjijan...inace je kao manijak za tv od malena i tv se ne okljucuje po celu nedelju...

Pile, znaci i tvoj gleda TV. Sad mi je malo lakse. Izgleda da je u nasem okruzenju moj sin jedina beba koja OBOZAVA da gleda TV. Sve prijateljice se cude ono kao u fazonu da njihova deca nisu ni primecivala televizor. Za reklame tek ne moram ni da pricam. Zapamtio je najavnu spicu tj. muziku reklama i cim je cuje pravac ispred TV-a. Cik da ga tad neko uznemiri ili ne daj Boze stane ispred televizora. Dok ih gleda nesto im i govori na svom bebecem jeziku, siri rukice, sav je happy. Cim reklame prestanu i on okrece glavu.

Moj sin voli muziku, neobicno je voli...

od TV-a gledamo BBC tj. CBEEBIES svakog jutra... obozava big cook little cook
what's the story in Balamory i tako

a najbolji od svega je BAby Einstein
prvo smo uzeli Baby Mozart-a.... on je najbolji za male bebe

ako neko jos nije cuo za baby einstein, obavezno pogledajte
http://www.babyeinstein.com/

ima da se poruci na play dot com ili na amazonu

Da li neko ima slicna iskustva??? Ovo moje dete neprestano bije glavom od sta stigne...Postaje strasno jer sve jacom i jacom snagom to radi...razbio me dva puta i rascepao mi usnu, a kako li je njemu...ladno su modrice pocele da mu se pojavljuju...mislim sigurno ga boli...i jedino sto mogu je da ublazavam rukom ili necim mekanim sto mi je pri ruci, ali i to vesto zaobilazi...ZAsto to deca rade?RAzmisljam da nije od zuba koji ga tiste jer su dva krenula uporedo da izbijaju...NEmam pojma...Da li se nekome bar desavalo??A da i prijavila sam doktorki ali ona rece da nije nista zabrinjavajuce da to deca rade...i stvarno nije bilo tada, ali evo postaje...

U mene se zakucavao tako glavom i kao da igra onako klimao, a sa otvorenim ustima, ponekad me poljubi, a ponekad me ugrize... za celo, za nos, za obraz, za bradu, za rame... bas me grizao tako iz zezanja... a ja kao jaucem
jao, moram da idem, kuka i motika

Aca obozava tv,a skoro ga je nemoguce nahraniti ako nema reklama.Sto se udaranja glavom tice,uhvati me rukama za glavu i onda udara chelo od chelo,i ljubi me u usta,tj zagrize mi usnu i kida:lol:,ja sve okrecem glavu,a on bas cilja usta.:lol:

Moj stariji i udara glavom i mirise sve sto stigne i gleda TV kao manijak (ja nista ne mogu da gledam danima, mada ja i nemam vremena...). Sve sto je lose je pokupio:)

Za Bozic je trazio od tate da pomirise ren, a kako sve trazi da pomirise moj muz mu je mahinalno pruzio, onda je pocelo povracanje, plakanje, vristanje, kasalj... Pa sam i ja pocela da vristim na muza da li je normalan, jer kada sam pomirisala da vidim koliko je ljuto, od jednog povrsnog udisaja cela glava mi je utrnula, a zamislite kada je on pomirisao onako punim plucima.
Sada mu ne pada napamet da pomirise bilo sta, a i procistilo mu je sinuse:lol::lol:

Sto se tice udaranja glavom u sve i svasta i moj sin je dok je bio manji imao taj trip.I dzaba su bile price, podmetanja ruke ili bilo cega mekog on se samo pomeri i nastavi dalje.Ponekad je to radio kad je bio ljut a nekad je bilo"eto doslo mi".Posle je bila faza grickanja , pa faza neznam vise cega.Ali to su faze kroz koje izgleda moramo da prodjemo jer kako je poceo sa time tako je i prestao.

Moj stariji i udara glavom i mirise sve sto stigne i gleda TV kao manijak (ja nista ne mogu da gledam danima, mada ja i nemam vremena...). Sve sto je lose je pokupio:)

Za Bozic je trazio od tate da pomirise ren, a kako sve trazi da pomirise moj muz mu je mahinalno pruzio, onda je pocelo povracanje, plakanje, vristanje, kasalj... Pa sam i ja pocela da vristim na muza da li je normalan, jer kada sam pomirisala da vidim koliko je ljuto, od jednog povrsnog udisaja cela glava mi je utrnula, a zamislite kada je on pomirisao onako punim plucima.
Sada mu ne pada napamet da pomirise bilo sta, a i procistilo mu je sinuse:lol::lol:

ahahha...jooojj...ahhahha...e pa stokazes procistilo mu je sinuse sada...nece imati problema ihahaha

Moj sin ne mirise sve redom vec samo moje i mm noge i to samo kad smo bosi:roll::oops::oops:
Ne znam sta mu to znaci, ali prolazi ga, mada kad nas vidi bose tesko mu je da odoli:D
Eto, samo da se pridruzim mamama koje prolaze ove faze

jeste ovo čitali?da li je istina?????????????????????????

"Bebac.com - na trzistu neispravne AD kapi za bebe
Roditeljski portal Bebac.com izrazio je zabrinutost zbog informacije da se na trzistu u Srbiji nalaze stetne AD kapi(A+D3) za bebe proizvodjaca "IVA FARM" iz Valjeva.Precizira se da je analizom na VMA utvdjeno da proizvod ne poseduje ispravnu deklaraciju,vec i da nije odgovarajuceg sastava."Proizvod nije vodeni rastvor A i D3 kako se navodi,vec je rastvor navedenih vitamina u smesi glicerola i vode shto je nedopustivo jer se bebama preporucuju iskljucivo vodeni rastvori.""

jeste ovo čitali?da li je istina?????????????????????????

"Bebac.com - na trzistu neispravne AD kapi za bebe
Roditeljski portal Bebac.com izrazio je zabrinutost zbog informacije da se na trzistu u Srbiji nalaze stetne AD kapi(A+D3) za bebe proizvodjaca "IVA FARM" iz Valjeva.Precizira se da je analizom na VMA utvdjeno da proizvod ne poseduje ispravnu deklaraciju,vec i da nije odgovarajuceg sastava."Proizvod nije vodeni rastvor A i D3 kako se navodi,vec je rastvor navedenih vitamina u smesi glicerola i vode shto je nedopustivo jer se bebama preporucuju iskljucivo vodeni rastvori.""

ne znam da li je istina ali se ne bih igrala...

pa onda koje kapi da koristim umesto ovog?????????????...do sada sam našla samo A kapi, ili ove AD kapi Iva Farm-a!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!a pedijatar je rekao da koristimo AD kapi do prve godine 5 kapi svaki dan

i mi koristimo Vigantol,ali me malo zbunilo ono sto pricaju da se deci preporucuje samo vodeni rastvor
i ova recenica u dopisu"Koliko je ozbiljna situacija svedoče i izjave pedijatara Bebac.com da ukoliko beba udiše ulje iz kapi uljanih rastvora može oboleti od pneumonije"???
zna li neko nesto vise o tome

i nama je u otpusnoj listi pisalo Vigantol, ali u tom momentu nisam mogla naći, obišli smo više apoteka...onda sam pozvala pedijatra, i ona je rekla da uzmemo AD kapi...znači savetujete da po svaku cenu nađem Vigantol, i koristim to???????????????????????????????

evo sad sam pitala drugaricu farmaceuta da li imaju Vigantol i nema ga, u Novom Sadu se trenutno ne može kupiti..a što se AD kapi tiče, ona je rekla da nije istina da postoji problem u mešavini, nego je problem sa kapima bio da u kutiji nije bilo uputstva o upotrebi, nego samo na kutiji spolja...nikakvo zvanično obaveštenje o neispravnosti ovih kapi nisu dobili...evo, to sam čula pre minut iz prve ruke...

Back