SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ja jos nisam pocela da dajem iz teglice, ali planiram uskoro da pocnem sa vocem kojeg nema- breskva, kajsija sljiva. kupila sam Hipp, njihove kasice sam kupovala pre 9 godina i starijem sinu i mnogo ih je voleo.
pitanje- jel moze ono sto ostane od jednog obroka da se sacuva za sutradan u teglici u firizderu?

Jexy ti je odgovorila,a tako i ja radim,samo malo zagrejem u mikrotalasnoj.

Mi imamo devojcicu koja je danas napunila 18 meseci i kupili smo nosu pre par meseci koja je sluzila za igru...prvo je sama sedala obucena,pa kad sedne govorili smo bravo,piski beba u nosu(pre toga smo je naucili sta znaci piski,kada je bila gola u kadi pa se ispiski...)

u poslednje dve nedelje sam pocela da je stavljam na nosu ponekad kada ujutru ustane,ako vidim da nije piskila jos u pelenu...i uvece pred kupanje...do sada je piskila 4 puta, s tim sto je 4ti put bio malo pre,sama je donela nosu i ja sam je skinula i malo je pisnula...pa onda tapse sama sebi :lol:
jutros joj je bila suva pelena, mada sam morala nocas u 4 da joj menjam posto je bila mokra iako je piskila samo jednom...valjda se pomerila il sta vec. i eto u 10 ujutru je jos bila suva pelena....i to se sve cesce desava...tako da je vreme da polako krenemo
za sada necemo da forsiramo,cekamo prolece,da krenemo cesce i ozbiljnije...a kad krenu letnje vrucine,skinucemo pelenu skroz pa da vidimo kako se odvija situacija...stavljacu joj samo kada spava

po detetu vidis kada je spremno,nista ne moze na silu
prvo kreni kroz igru pa polako :)
dosta roditelja se zali da deca koja su piskila i kakila u nosu odjednom vise nece jer su ih forsirali i svaki sekund jurili sa nosom "oces da piskis,oces da piskis?"

jao taj deciji ...nikako da se smilujem da skupim papire :roll:

jel mnogo treba da se cimas za papire? ja i ne znam sta sve treba moracu da nadjem na netu
komsinica dobija 2 hiljade i nesto sitno mozda ne znam...jel to to sto leze 20og?
Ako ne živite u mestu u kojem ste rođeni, ukupno ti treba 27 papira. Mi skupili :) sad čekamo rešenje. Uglavnom, skoro sve možeš da naručiš telefonom, pošalješ kopiju lk i zahtev preporučeno, i čekaš da stigne.

da...ukupno po clanu ne smete da imate vise od 6.953,18 dinara
:dash:

ne znam kako misle da im placamo racune i da zivimo sa manje od 21 hiljade
znaci ako je neko prijavljen na platu vecu od 20859.54 nema prava na deciji dodatak :roll:
misim nije kao da deciji pomaze ko zna koliko al bar pakovanje pelena i na primer pavloviceva i jedne maramice...bolje i to nego nista

Ма није баш 27 папира, чак је мање и од тих 11. Средио сам све за неколико сати. Имао сам код куће сва документа, отишао у катастар, после у пореско и готово.

Ako ne živite u mestu u kojem ste rođeni, ukupno ti treba 27 papira
Чак не живимо ни у држави у којима смо рођени па не треба толико. Можда је твоја општина строжија што се тиче количине докумената.z:lol: Иначе, мени су рекли да следећи за први дечију да ћу добити пола дечијег додатка. Е, баш ћемо се усрећити.z:D

Poslednja izmena:
Mi jos nismo ni roditeljke dodatke dobili. O decijem ni ne sanjamo. Ko ce po ovakvom vremenu ici po papire, plus smo suprug i ja prijavljeni u razlicitim opstinama.

Da li neko zna koja je procedura za decu rodjenu u inostranstvu? Ovo pitam ne zbog dodatka, vec samo za platu tokom tih godinu dana. Oni u skoli traze izvod iz MKR, fotokopiju zdravstvene i jos par papira. Da li se moze za ostvarivanje naknade (plate) u toku porodiljkog koristiti samo prevedeni izvod iz MKR te zemlje u kojo je beba rodjena ili se mora dete upisati i u nasu (srpsku MKR) u konzulatu? Daleko je jos, ali cisto da znam.

Ма није баш 27 папира, чак је мање и од тих 11. Средио сам све за неколико сати. Имао сам код куће сва документа, отишао у катастар, после у пореско и готово.

Чак не живимо ни у држави у којима смо рођени па не треба толико. Можда је твоја општина строжија што се тиче количине докумената.z:lol: Иначе, мени су рекли да следећи за први дечију да ћу добити пола дечијег додатка. Е, баш ћемо се усрећити.z:D
Danas su me zvali, zvanično im treba i 28-mi, rešenje o plaćanju poreza za kuću u kojoj živimo ! I kažu da će to biti to, osim što ne mogu da dobijem za oba deteta dodatak , pošto ovaj stariji ide u privatnu školu, a to im nije u pravilniku da je redovno školovanje (škola ima sertifikat da je u sistemu redovnog školovanja republike Srbije)

Незапослена лица, која на себи немају некретнину кућу-стан, само једно дете и сл. имају тај минимум папира, зато сам гледао из угла свог случаја. Да понеком треба и 28 папира све је могуће и не сумњам.

Шта мислите о овоме. Исплати ли се пријавити.
http://babybonus.rs/

da
paket pelena(koje su odlicne) i popusti

samo su nas zeznuli, za rodjendan ...ja ih ganjala preko mejla al nema da odgovore...a trazili mi jmbg Irinin da kao provere sta je sa tim i nista :roll:

al smo dobili dva predhodna puta
jos imam neke vaucere od 6 meseci,....traju do kraja marta sad

Back