SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nerviram se, ja sam već pisala, na prvi znak i inicijativu vaspitačice, vodila sam Luku kod psihologa. Razlikuje se od svojih vršnjaka po svim pitanjima (po vaspitačici) i ne ume da ga savlada.
Psiholog je sa nama obavila jedan veoma dug razgovor, posmatrala je Luku u vrtiću, dala nam par saveta i rekla da je naše dete savršeno normalno. Savete smo usvojili, stvari su se popravile, vaspitačica više nema primedbi ili se navikla.

Hoću reći, po meni je najbolje posavetovati se sa stručnim licem u vezi svih ovih pitanja. Ne može da škodi, a može puno da pomogne.:zag:

Mi koristimo od rodjenja i super je. Sad sam kupila i meko za suncanje 50f...Isprobali..Miris divan, zastita odlicna. Mazala sam i sebi po ramenima i sve mi ostao trag od prstiju, crveno gde nisam mazala:) I bez parabena je.

Affro, nista se nije promenilo, osim sto je krenuo u vrtic u koji obozava da ide...malo sam analizirala nasu situaciju i njega, i shvatila sam da je jos uvek jako ljubomoran na jednogodisnju sestru i da mu ona realno smeta da se igra i to ga verovatno frustrira...
Eli, nemam ja nista protiv razgovora sa nekim kvalifikovanim, samo on je u vrticu savrsen, i tete ga obozavaju, jako je poslusan i uziva, s radoscu ide...verovatno je razlog ovaj sto sam gore navela...ali jos cemo da vidimo...hvala vam na podrsci... ;)

Affro, nista se nije promenilo, osim sto je krenuo u vrtic u koji obozava da ide...malo sam analizirala nasu situaciju i njega, i shvatila sam da je jos uvek jako ljubomoran na jednogodisnju sestru i da mu ona realno smeta da se igra i to ga verovatno frustrira...
Eli, nemam ja nista protiv razgovora sa nekim kvalifikovanim, samo on je u vrticu savrsen, i tete ga obozavaju, jako je poslusan i uziva, s radoscu ide...verovatno je razlog ovaj sto sam gore navela...ali jos cemo da vidimo...hvala vam na podrsci... ;)

..eto vidis da neki razlog postoji...:(
...ja ne znam koliko godina on ima, ali mislim da ako ima mladju sestru ipak razme sta mu se prica...pa probaj da mu objasnis da volis njega jednako kao i seku, i da je ona mala,
da joj treba malo vise paznje...ali da njega zato ne volite manje nikako...
...angazuj ga malo oko nje, zaduzi ga da je kao pazi...ili sta vec, da bi se on osetio vazan u celoj prici...ne moze da skodi, a mozda pomogne....
...opet ni razgovor sa nekim strucnim licem moze samo biti od koristi...
...u svakom slucaju zelim da se sve zavrsi kako valja, i da te muke budu samo proslost...
...sretno....

Imam jedno pitanjce za vas iskusne mamice. Moj bebac koji inace ima 8 nedelja ( danas je napunio osmu ) je pre neki dan dobio temperturu. Nije imao zapusen nosic, nista vise od standarno malo slinica, doduse kijucka svaki dan po par puta, ali to radi skoro od rodjenja... U cetvrtak ujutru konstatovali smo da ima temperaturu, izmerili, bila je nekih 38stepeni. Odmah smo otisli u hitnu, u specijalizovanu bolnicu za decu. tamo su mu uradili sve moguce analize, nisu nista nasli. Tu noc u bolnici su mu davali paracetamol, temperatura je spadala, ali se kroz 2h ponovo vracala i varirala je oko 38°C u maksimumu, da bi u jednom trenutku bila i 39.2°C. . Ujutru je spala oko 10h i uvece se opet vratila i bila 38.1°C. Ovoga puta posle paracetamola se nije vracala vec je uredno bila ispod 37°C. Doktori sumnjaju da je neki stomacni virus ili nazeb jer su radili sve moguce analize krvi, urina i stolice i nista nisu nasli. Imao je dijarejicu tada, ali je odlicno sisao ( kao i obicno ) i odlicno je napredovao, ni gram u bolnici nije izgubio i kada nije imao temperaturu bio je izuzetno veseo i gugutav. Znaci nisu nasli ni bakterije, ni infekciju, ni upale, snimana su mu pluca, sve je u odlicnom stanju...

Pitanje je sledece:

da li se kome jos desilo da mu se razboli tako mala beba ( a cuvali smo ga, uvek je lepo obucen, ne razgolicujemo ga ) i da li je moguce da je to reakcija na BCG vakcinu koju je primio 6 dana ranije??? U ovoj bolnici mi kazu da se reakcija na BCG javlja najvise u roku od 48h i nju nisu uzimali u obzir, a mojoj drugarici je pedijatar rekao da reakcija moze biti i u intervalu od 10 dana. Sta je tu istina??? Ne mogu da pametujem previse i trvdim da ovi ljudi u ovoj bolnici ne znaju svoj posao jer je to najbolja bolnica za decu u Parizu i okolini, a opet zelim da cujem iskustva drugih majki jer verujem da doktori nisu sveznajuci.

Unapred se zahvaljujem na odgovorima. :heart::heart::heart:

Marge, hvala ti na ovom infu. Moj bebac je rano poceo da gura pesnice u usta i da ih glodje, uopste veoma je napredna beba ( rodjen je u 41. nedelji sa 56cm i 4195gr. ) a poslednjih nedelju dana gura ih obe u usta i nervozno grize, takodje uzasno puno balavi! Nije gladam jer mu dajem da sisa na zahtev, odnosno cim pocne da kmeci ponudim mu siku... Ko ce ga znati, razmisljala sam da nije neka upalica bas od rucica...

Ili je jednostavno virus.
Moja malena je bila starija od tvog bekana jedva mesec dana, ma ni toliko, kada sam joj, u ponoć, izmerila 39,5. Odsekla se, vezala se u čvor od straha. U hitnoj je pregledaju, daju paracetamol, prepišu antibiotik i kažu - idite kući. Ja pitam - pa šta joj je? Kaže dr - virus. Pa šta će joj onda antibiotik? Kažu - preventivno, da se zaštiti organizam :roll:
E, reko', nećeš, jeste mala, ali nije mehurić od sapunice, neka stiče imunitet, neka se imunološki sistem izbori protiv virusa, antibiotik tu može samo da odmogne! Tri dana je gurala tako visoku temeraturu, a četvrti dan- zdravo dete! ;) ( A fakat je da bi istu temperaturu i isti broj dana vukla i da sam joj dala antibiotik, jednosatavno, jer ne deluje na virus ;) )
Niti su je zadržali u bolnici, niti su snimali pluća, doduše jesu preporučili krvnu sliku i urin, ali ništa više od toga.
Ne paniči previše, primi to kao normalno. Tako je to sa decom, preko noći se razbole, preko noći ozdrave, kao da nikada nisu bolisni ni bili :ok: Doduše, tvoja beba jeste vrlo mala, ali jake su bebe, nisu one morska pena, ne brini :ok:

Mojoj bebi su davali i antibiotike cak su mu snimili i pluca :sad2: Ne treba reci koliko se jedem zbog toga, ali u svoj onoj frci nisam stigla ni da odreagujem, nekako smo prepustili doktorima fda urade svoj posao a oni su hteli da otklone svaku sumnju... Molim Boga da sve to ne osteti zdravlje mojoj bebi na duze staze :sad2:

Mojoj bebi su davali i antibiotike cak su mu snimili i pluca :sad2: Ne treba reci koliko se jedem zbog toga, ali u svoj onoj frci nisam stigla ni da odreagujem, nekako smo prepustili doktorima fda urade svoj posao a oni su hteli da otklone svaku sumnju... Molim Boga da sve to ne osteti zdravlje mojoj bebi na duze staze :sad2:

A, ma neće, ne brini. :) Valjda ni doktori nebi uradili ono što bebironu može da naškodi.
Ja sam veliki protivnik antibiotika, onda kada nisu potrebni. Ne znam kako je tamo, ali ovde kod nas doktori, čast izuzecima, za sve daju palitrex, ili amoksicilin, ili tako nešto. Nema veze da li deluje ili ne, da li je bakterija uopšte u pitanju ili virus, da li će pomoći ili ne - oni odmah stavljaju gard, čuvaju sebe od bilo kakve greške i kljukaju decu lekovima. I zamisli dete koje je bolešljivo, a kako i da ne bude bolešljivo ako mu se imunološki sistem sasvim ulenji. To dete pije lekove jednom u mesec ipo, dva. :roll: Tu koristi nema, naprotiv, samo štete i to goleme.
E, protiv toga sam ja. A jedno uzimanje antibiotika neće bebi naškoditi. Smiri se i ne misli ni na lek, ni na snimanje, bilo i prošlo. :D

Yula, dobro došla u svet roditelja, prepun brige i neizvesnosti, ali pre svega ljubavi, sreće i zadovoljstva!:heart:

Pre svega želim da te umirim i kažem da to što je beba primila antibiotik nije ništa strašno i ne daju doktori to napamet. Kao što si već čula, mala deca potpuno iznenada znaju da se razbole, skoči im T nenadano do maksimalnih granica, da su odrasli ljudi slomili bi se načisto, a oni to izguraju i za 3-4 dana budu kao novi.
Klincu mog brata su odmah u porodilištu počeli da daju antibiotik i mora da pije do prve godine PREVENTIVNO kada će ići na operaciju.
A inače u Betaniji u Novom Sadu većina beba odmah nakon porođaja dobija antibiotik jer imaju povećan CRP pa im ga tako skidaju. Mom mlađem sinu je bio blago povećan pa smo ostali dva dana duže dok se nije potpuno vratio u normalu, ali mnogim bebama bude previsok pa ga skidaju antibioticima. Uzrok tome su razne bakterije koje bebama prenesu mame na porođaju.

Sve je to normalno i nemoj sebe da kriviš. Bebe su najžilavija bića na svetu.:heart:

Cure, hvala vam puno!!!! Laknulo mi je.

Beba je dobila vrlo malo antibiotika kao preventivu, inace ovde se retko prepisuju antibiotici i za sada sam prezadovoljna francuskim doktorima, bar sto se mene licno tice, nadam se da su i dr za bebe dobri.

.

Nama je danas prvi rodjendancic :heart:
kad pre prodje cela godina?
kao da je juce bila malena mrvica na mojim grudima koja me gleda i zmirka i nista joj nije jasno
:sad2:

Srećan vam rodjendančić :vatromet: :orkestar:
Ljubi puuunooo malu slavljenicu, srećica mala. a ja ljubim ponosnu mamu :zag:

Eh, da, te malene mrvice tako brzo porastu.... I izgubi se iz kuće onaj bebeći miris i počne da se pojavjuje krš u vidu rasturenih igračaka, pa natrunjen pod, pa papirići od bombona i kesice od smokija svuda, pa ugažen smoki i slično... :lol: :lol: :lol: Svako doba ima svoje lepote, samo da su nam živi i zdravi i srećni :heart::heart::heart:

Nama je danas prvi rodjendancic :heart:
kad pre prodje cela godina?
kao da je juce bila malena mrvica na mojim grudima koja me gleda i zmirka i nista joj nije jasno
:sad2:

hehehe...srecan rodjendan \o/

tsy.....nasi bebci ce nas zamrzeti za par godina...to znas..zar ne?

posto joj i mu za rodjendan niko nece biti u BGD-u :D

mi nas slavimo za 9 dana i vise od polovine planiranih gostiju i dece nije u bgd-u.

sada i nije problem...ali kasnije...ko ce im dolaziti na zurke za rodjendan itd...

triki...:mrgreen:

Back