SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
koliko beba oz 7 meseci treba da ima obroka?..mislim...znam ja to onako po "tabeli" ali moj ovaj em sve obroke ima cvrste(osim onog prvog jutarnjeg oko 5-6 ujutru i pred spavanje..tad sisa)..e sad,problem je sto on i pored punog tanjira hrane trazi da sisa..to je preterano u najmanju ruku..
i jos nesto...jel neko probao mustela kupku?

Poslednja izmena:
pa znam da nema pravila ali kao sto rekoh puno mi to nesto..mislim ako sam mu vec podoj zamenila cvrstim obrokom onda sam kontala da je to-to..hebi ga...gadno sam se presla...ovaj moj kanda ne odustaje od dezerta :lol:

Irina je sama izbacila ...sad sisa samo dok spavamo kada se probudi,pa nastavi da spava....ali na moju zalost mleka ima sve manje :(
moramo svako jutro kada sisa,posle toga da joj damo kravlje i popije 200 ml kravljeg....tako da mog ima jako jako malo :(
sad mi zao bas....nekako mi je rano
mnogo brzo leti vreme ako mene pitate :sad2:

da vas pitam :think:
Irini je prvi zub izasao 4 februara a drugi 7 februara
od tada je muce i dalje zubi...jedno nedelju dana je bio pakao....mislili smo samo sto nije...kad cvrc...ona se smirila a zuba nigde...
i s vremena na vreme(svaki dan po malo,nekad slabije nekad jace) je muce al nista se ne desava...cak mi se cini vecnedelju dana da joj je malo naduveno i crvenkasto gore gde su kecevi ali nista se ne desava...i ne da mi da vidim...al pod prstima se nista ne oseca jos...

jel to tako ok da toliko dugo nema zubica...mislila sam da kad krenu to je to...da samo prvi znaju da zabusavaju

Irina je sama izbacila ...sad sisa samo dok spavamo kada se probudi,pa nastavi da spava....ali na moju zalost mleka ima sve manje :(
moramo svako jutro kada sisa,posle toga da joj damo kravlje i popije 200 ml kravljeg....tako da mog ima jako jako malo :(
sad mi zao bas....nekako mi je rano
mnogo brzo leti vreme ako mene pitate :sad2:

Tsuy koliko Irina sad ima meseci?
Ja sam mog malog odvikla sa 9 meseci. Imala sam isti slučaj kao Eli, na kraju mu je sisa služila noću umesto cucle i bukvalno je spavao sa njom, pa je onda noću vukao više nego što sam ja imala mleka, pa je to bi bilo bolno, ma baš nije ličilo ni na šta. I onda sam jedno veče presekla i sva sreća on je to lepo prihvatio. Mislila sam da ću imati muke pošto mu je to bila najveća ljubav, ali on se za 2 dana nije ni sećao, prosto neverovatno, ali valjda što su manji to lakše prihvataju promene. Imam drugaricu koja ima 3 sina i sva 3 su joj sisala do 14 meseci, e ona je imala muke sa odvikavanjem, kaže da su svi u kući plakali, jer on je sa 14 meseci itekako svestan svega i ume da traži.

napunila je 8, 6og aprila
sisa samo jednom dnevno,eventualno 2 puta, zavisi kada se probudi nocu....
uglavnom vidim kako se muci,vuce i vuce dzabe i onda krene da se nervira....pa smo poceli da joj dajemo kravlje posle toga
to traje vec nekih 5 dana

Poslednja izmena:
Ma nije ona više tako mala, pretpostavljam da si želela da je dojiš do godinu dana, ali ako priroda kaže da je to to nemoj da se nerviraš. Bar joj je bezbolan taj prestanak sisanja. Vidiš kako je dobra, prihvatila je kravlje mleko.:cmok:

Kad ste odvikle bebu od dude, cucle, varalice kako god?
smilie_baby_011.gif
I na koji način, da li prosto da mu ne dajem kad odlučim ili treba postepeno, tipa samo noću da mu dajem pa onda i to ukidati?

da vas pitam :think:
Irini je prvi zub izasao 4 februara a drugi 7 februara
od tada je muce i dalje zubi...jedno nedelju dana je bio pakao....mislili smo samo sto nije...kad cvrc...ona se smirila a zuba nigde...
i s vremena na vreme(svaki dan po malo,nekad slabije nekad jace) je muce al nista se ne desava...cak mi se cini vecnedelju dana da joj je malo naduveno i crvenkasto gore gde su kecevi ali nista se ne desava...i ne da mi da vidim...al pod prstima se nista ne oseca jos...

jel to tako ok da toliko dugo nema zubica...mislila sam da kad krenu to je to...da samo prvi znaju da zabusavaju

..svaki zubic je posebna pricha..
..moji veliki su dobijali zubice po dva (par) na dan-dva razmaka,
relativno kasno..ne pamtim ni balavljenje ni kmezavljenje ni nishta,
samo cerkine trojke kad je vec bila skoro pred drugi rodjendan, sve chetiri su nicale jedno nedelju dana
i odlepili smo od nje, provirile zajedno u dan-dva razmaka takodje..
..ona matora i brbljiva, lepo ti dete kaze "boli me tu, puuuno.." i pokazuje sve chetiri :sad2:
..jaksha je donje dobio zajedno, a gornje keceve jedan pa za mesec dana drugi..:lol:
..bio je kao baka neka, krezava..:rotf:
..chim je nikao drugi kec, dvojkice su se nacrtale,
od nove godine stoje na delic milimetra ispod koze, bele, bele, zategnute, samo shto ne izvire.. :(
..ali nije pokazivao ni da ga boli ni da mu smeta..samo je balavio malo vishe :roll: i trpao u usta sve
od rukava do cipela, kad nema nikakvu igrachku ili neshto drugo pri ruci.. :roll:
..a taman je bio prestao da glodje ko lud sve shto dohvati.. :)
..a izvirile su prekjuche, tako da sad imamo 6 komaTa.. :klap:

Kad ste odvikle bebu od dude, cucle, varalice kako god?
smilie_baby_011.gif
I na koji način, da li prosto da mu ne dajem kad odlučim ili treba postepeno, tipa samo noću da mu dajem pa onda i to ukidati?

..nama cucla stoji u kreveticu i koristi je samo kad se uspavljuje..
..nocu kad se (retko) probudi, sam pipa i nadje je i strpa u usta i zaspi opet..
..ja im nisam uzimala sve dok su je hteli, negde oko drugog rodjendana su sami batalili..

Mojim klincima su isto tako u intervalima izlazili zubi. Kod starijeg se sećam samo da je prvi zub izbio sa 7 i po meseci, a kod Miloša su oba izašla sa 6 meseci u razmaku od 2 dana i onda jedno dva meseca ništa. I onda kao kokice su počele da izbijaju dvojke, pa četvorke, ima 14 meseci i 11 zubića.:D

A dudu je starijem ukinula svekrva kad je imao godinu i po dana. SAmo su je zajedno jedan dan bacili u kantu i rekli "Nemaaaa".
A Miloš kao i Jakša, dobije dudu samo kad se uspavljuje i stoji samo u krevetu. Čim zaspi ona ispadne ili je on izbaci.

napunila je 8, 6og aprila
sisa samo jednom dnevno,eventualno 2 puta, zavisi kada se probudi nocu....
uglavnom vidim kako se muci,vuce i vuce dzabe i onda krene da se nervira....pa smo poceli da joj dajemo kravlje posle toga
to traje vec nekih 5 dana

Ima tu i dobra strana, eto, bar hoće kravlje mleko. NG neće nikakvo, pa ni kravlje mleko a sisa ujutru po 2 minuta i uveče isto tako: Ja sam gotovo ubeđena da ona ne posisa više od par kašikica mleka ukupno jer, čini mi se da mleka i nemam više.:sad2:

moj sisa k'o lood..i sto kaze eli celu noc "dezertira" :lol:
preko dana jede sve sto mu dam...jos nisam uvela kravlje ali planiram ovih dana
mi inace muku mucimo sa nervozom...taj je nervozan za medalju,samo se dere..:dash:

Ma nije ona više tako mala, pretpostavljam da si želela da je dojiš do godinu dana, ali ako priroda kaže da je to to nemoj da se nerviraš. Bar joj je bezbolan taj prestanak sisanja. Vidiš kako je dobra, prihvatila je kravlje mleko.:cmok:

pa ja sam prvo mislila, dok sam bila trudna, da cu dojiti 6 meseci...kao to mi se cinilo dovoljno,posto pojma nisam imala :lol:
al nisam htela da prekidam dojenje bzvz...a ionako je vec sa 6 meseci sisala samo 3 ili 4 puta dnevno,vise se i ne secam,posto je od 4 ipo krenula sa klopom a uvodili smo nove namirnice brze nego sto kao treba i sa 6 je vec imala 3 glavna obroka
kravlje obozava...mislim da joj se cak vise svidja nego moje :lol:
pavlaku isto bas voli ali obican jogurt ne...vocni voli(bas me cudi :lol: )

sto se cucle tice, ona je koristi samo kada hoce da spava
tako da ako odemo u setnju a ne ponesemo cuclu a setnja se poklopi sa njenim vremenom za dremku, ja sam naje.... :mrgreen: sto je cest slucaj poslednjih nekoliko dana...ne znam sta mi je :lol:

od zuba jos nista
danas ne da me namucilaaaa....haos...ne znam kakvi su vasi klinci danas bili ali Irina i kumina malecka su nam objasnile neke stvari danas :lol:
u jednom trenutku mi je doslo da je uzmem i odvedem kod muza na posao i da mu je predam a ja da odem u neku shumu da se izluftiram :lol:
ne znam jel od zuba ili je "nesto u vazduhu" al ne zelim da se ponovi :lol:

..nama cucla stoji u kreveticu i koristi je samo kad se uspavljuje..
..nocu kad se (retko) probudi, sam pipa i nadje je i strpa u usta i zaspi opet..
..ja im nisam uzimala sve dok su je hteli, negde oko drugog rodjendana su sami batalili..
ahahahaha duuuuuusa :heart:
Irina je pljune pa se u snu buni posle i otvori usta i pokusava ustima da je nadje po jastuku i stenje i zali se,pa moram ja da joj dam da se ne bi probudila
Ima tu i dobra strana, eto, bar hoće kravlje mleko. NG neće nikakvo, pa ni kravlje mleko a sisa ujutru po 2 minuta i uveče isto tako: Ja sam gotovo ubeđena da ona ne posisa više od par kašikica mleka ukupno jer, čini mi se da mleka i nemam više.:sad2:

pa ja sam mislila da nece hteti kravlje al eto...srecom hoce
A ne brini sto kaze Eli, sigurno posisa vise nego sto mislis...
ja sam jutros proverila jel imam posle nje jos i imam(doduse nema ne znam koliko ali ima...)...i ne kapiram sto se ponasa kao da nema....prvo lepo sisa,pa posle nekog vremena(isto dva tri minuta) pocne da vuce pa pusti i tako non stop(to boli malo) i krene da shizi...onda joj dam kravlje,popije ga i nastavi da spava...nista ne kapiram

Tvoja Irina i moj Sergej kao da su rođeni brat i sestra, i što se tiče mleka i palvake, i običnog i voćnog jogurta, šetnje, cucle, a posebno "objašnjavanja stvari" :rotf:. pomislila sam da opisuješ moje dete:eek:. Nisi jedina, a ni ja očigledno, malo mi je sad lakše :manikir:.

Back