SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Cao svima.Filip je juce primio revakcinu DTP vakcine (inace on je primao Pentaxim,i sada smo hteli Tripacel,medjutim nigde ga nismo nasli,te je primio njihovu klasicnu revakcinu) i sada smo primetili da se osuo po stopalima i siri se na gore,i sad je vec pocelo i po stomaku i ledjima.Subota je,dispanzer ne radi,ne znam koga da zovem da pitam da li je od vakcine ili su ne daj Boze boginje.Da li je neko imao slicno iskustvo posle vakcine-revakcine?

Kako te?
Pitanje, Luka ima 2,5 mes, dal da mu i dalje prokuvavam vodu?? I kako vi pravite čaj od kamilice vašim bebama?Ili kako ste nekad? :) Ne znam koliko jako da mu napravim :think: , dal ono, da kraće držim kesicu u vodi il kako??

Cao svima.Filip je juce primio revakcinu DTP vakcine (inace on je primao Pentaxim,i sada smo hteli Tripacel,medjutim nigde ga nismo nasli,te je primio njihovu klasicnu revakcinu) i sada smo primetili da se osuo po stopalima i siri se na gore,i sad je vec pocelo i po stomaku i ledjima.Subota je,dispanzer ne radi,ne znam koga da zovem da pitam da li je od vakcine ili su ne daj Boze boginje.Da li je neko imao slicno iskustvo posle vakcine-revakcine?
boginje ne izgledaju kao osip(varicele)
dok morbile izbledaju ali izlaze mestimicno..verovatno je osip..
ne znam gde zivis ali verovatno imate deciju bolnicu ili nesto slicno..
a sto "ne daj boze boginje"?
Kako te?
Pitanje, Luka ima 2,5 mes, dal da mu i dalje prokuvavam vodu?? I kako vi pravite čaj od kamilice vašim bebama?Ili kako ste nekad? :) Ne znam koliko jako da mu napravim :think: , dal ono, da kraće držim kesicu u vodi il kako??
ja detetu nikad nisam prokuvavala vodu...ni jednom ni drugom
stefanu sam u pocetku davala humaninu pa sam presla na rosu...ovom malom sam od pocetka davala rosu..

Kako te?

..ja sam prokuvavala vodu sa chesme do 6-7meseci, pa davala Rosu josh mesec-dva
(tad je pocheo da pije vodu uopshte, do tada sam samo pravila mleko sa njom,
a prokuvana ima gadan ukus)
a od oko 9-10 meseci pije neprokuvanu sa chesme, kao i mi.. :)
..a kamilicu sam pravila onu instant, Hipp-ovu, mada nije hteo da je pije nikakvu do skora.. :)
..chula sam josh davno takodje da se kesice izbegavaju za jako male bebe (ne znam zashto),
i da ide prstohvat cvecki na dva deci vode, stoji 1minut i cedi se odmah.. :think:
..tako sam pravila starijoj deci, mada ni oni nisu bili odushevljeni bilo kakvim chajem.. :roll:

sta ces lakse?
laksa su samo ovaj fazon =>
2cfcbqg.jpg

Nama je dr rekla kad je Miloš primio MMR da mu se za jedno nedelju dana može pojaviti osip mestimično po telu i da će se povući sam od sebe, da ničim ne treba da se tretira. To je jedina reakcija.

Kako te?
Ja mojim klincima nisam nikad prokuvavala vodu nego sam im davala Rosu i još uvek dajem. To su nam još u školi za trudnice i u Betaniji rekli da je ok.
A čaj od kamilice je stariji pio Hipp-ov instant i to jako dugo, voleo je te instant čajeve. Mlađi neće ništa sem vode. Čak ni sokove.

*** ova nasa obicna su 7 kg...Irina je 8 ipo.... :lol:
mora nesto lakse :lol:
Ali hvala :)

Ta od 7kg su super. Ja ne bih kupovala ništa drugo. Bojala bih se da su lakša kineska varijanta, tj."drži vodu dok majstori odu".:roll:
I naša kolica su tako lagana, koristila ih od prvog dana rođenja oba deteta i evo ih još uvek su jaka i mogu da ih cimam bez bojazni.

ma znam draga,nego su glomazna
trebaju mi neka koja cu sa lakocom da uvucem u bus,posto nemamo auto...ide lepo vreme i planiram da se svrckamo i samo mi fale ova "velika" kolica
nit se lako sklope(ne moze jednom rukom) nit su mala i zgodna za nosenje....a nekad(cesto ustvari) je problem uci u bus sa rasklopljenim jer se stoka nabije kod vrata i nece da se skloni iako ima mesta ohoho :roll:

tako da zato trazim kisobran kolica....pa kad vec kupujem ta ajde da budu laksa od 7 kg :)
ipak mi je to tesko za kisobran,kad ova obicna imaju toliko :)

a polozaji naslona su neophodni posto devojka jos uvek ima obicaj da zadrema s vremena na vreme pa da se ne bi grbavila jadna,da bude bar u polu lezecem...i tako
ma bacila sam oko na ta ljubicasta i kraj :lol:
videcemo

Ovaj moj pije vodu od druge nedelje valjda :) I čaj hoće, onaj Hipp od komorača je pio zbog grčeva.A kamilicu sam mu dala pre neki dan, sveki napravila iz kesice jer nismo imali cvetiće, kratko držala u vodi, tj dva puta smo mu tako pravili i bilo ok al ne znam dal da nastavim sa tim, bojim se da mu je preagresivno ipak...Znači postoji Hipp čaj od kamilice jel?
Vodu ću onda i dalje prokuvavati, pa makar do 5-og meseca ajd.

kamerom bas sam ovaj tekst procitala i tu pise da moze biti mekonijum pa tek onda dolazi zlatno zuta stolica..e sad ona je u bolnici kakila crno pa zeleno i posle 5 dana zlatno zuta stolica evo vec 9 dana i odjednom opet zeleno? e to mi je cudno...od pre 2 dana je na adaptiranom al je juce isto kakila zlatno zuto hmm cudno mi...

Ovaj moj pije vodu od druge nedelje valjda :) I čaj hoće, onaj Hipp od komorača je pio zbog grčeva.A kamilicu sam mu dala pre neki dan, sveki napravila iz kesice jer nismo imali cvetiće, kratko držala u vodi, tj dva puta smo mu tako pravili i bilo ok al ne znam dal da nastavim sa tim, bojim se da mu je preagresivno ipak...Znači postoji Hipp čaj od kamilice jel?
Vodu ću onda i dalje prokuvavati, pa makar do 5-og meseca ajd.
da i odlican je,a jel prokuvavas cesmusu?
posto flasiranu vodu nema svrhe prokuvavati..
kamerom bas sam ovaj tekst procitala i tu pise da moze biti mekonijum pa tek onda dolazi zlatno zuta stolica..e sad ona je u bolnici kakila crno pa zeleno i posle 5 dana zlatno zuta stolica evo vec 9 dana i odjednom opet zeleno? e to mi je cudno...od pre 2 dana je na adaptiranom al je juce isto kakila zlatno zuto hmm cudno mi...

pa ako si presla na adaptirano hoce da se pojavi zelena stolica..e sad..zelena stolica je isto znak gladi a hoce i ako majka pije neke preparate koje sadrze gvozdje ili ako je prehladjena(vazi za dojene bebe),u svakom slucaju ako podraje nedelju dana ili duze odvedi je kod pedijatra

Nama rekose da stolica gladi osim sto je zelena,nema sadrzaja,odnosno kao voda je...tako da ako nije bez sadrzaja znaci da nije stolica gladi

od adaptiranog mleka je najverovatnije

Irina ima cvrstu kaku koja je tamno zelena cesto :lol:
sve zavisi sta jede...najcesce je sarena :lol:

Konacno da i ja odahnem :worth:pocela je da dobija na tezini od kako sam uvela adaptirano:klap: pu pu da ne ureknem:mrgreen: za 3 dana 150 grama i dnevno popije izmedju 700-780ml na 6 ili 7 odbroka i to budim je danju na 3 sata a nocu 4...po babici zelena stolica je od dugog zadrzavanja u debelom crevu..

Back