SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ovaj moj nece ni "kravicu". Kako pravis vocni jogurt za dete? Glupo je pitanje,ali ja sebi kad pravim ne stavljam secer. A cisto sumnjam da ce ga i tako popiti.

ja ni njemu ne stavljam šećer...jednostavno izmiksam jogurt i aktuelno voće...od slatkastijih voća stavim više da još jače oduzme kiselost jogurta...a recimo jabuku prvo zapečem,pa onda pečenu jabuku mešam sa jogurtom,pusti mašti na volju,oni jedu i piju ono na šta ih mi naviknemo...i moj je pljuvao hranu što mu se nije dopalo,ali bila sam istrajna,i konzekventna da ono što dobije mora da se jede,ne mora sve ali se mora probati,i zaista on danas uopšte nije probirljiv,pojede ono što mu staviš u tanjir...

Pre par dana drugarica moja kupila u Aksi i kaze mi da nema tu oznaku.Pumpica je ima,a flasice ne.Provericu.Koje ces ti Eli da kupujes ili si vec kupila;)

Ja ću AVENT sa tim krugom. Imali su u Aksi pre jedno mesec dana, ali ja tada nisam znala šta je u pitanju pa sam kupila običnu jer je bila jeftinija. Onda dobijem obaveštenje od Bebca, pa ću baciti tu običnu, a u Aksi su rasprodali, čekam da dobiju sa tom oznakom. Moram AVENT jer imam pumpicu, a ja bez pumpice ne mogu da zamislim dojenje.

i ja isto avent bas zbog pumpice a i zadovoljna sam sa avent-om,njih sam koristila i sa stefanom mada sam i chicco koristila i one su mi super dok nuk nije hteo ni da pogleda zbog obilka dude...a imam i avent-ov sterilizator i grejac u koji mislim da nuk nemoze da stane

pa vama u ns je uvoznik za avent pa vidite dal imaju svoje prodajno mesto i koje flasice imaju ja sam u bg videla al samo one manje do 120 ml valjda i naravno pumpica...al vece flasice nisam videla...kao treba da dobiju...al akzem uvoznik za avent je u novom sadu pa se raspitajte kod istog

Možeš opet AVENT samo gledaj da ima onaj zeleni krug na kom piše BPA 0%. Te su bezbedne.

Nemoj te da kupujete te sa BPA0% rekli su da nisu dobre za bebe,bas sam pre neki dan gledala povucice ih iz prodaje,znaci ispodavace se ono vec sto ima..sta znam rizicne su i prave ih od konzerve i nesecam se jos cega..
I ja imam te,mada sad sam ih promenila za obicne aventove...

Nemoj te da kupujete te sa BPA0% rekli su da nisu dobre za bebe,bas sam pre neki dan gledala povucice ih iz prodaje,znaci ispodavace se ono vec sto ima..sta znam rizicne su i prave ih od konzerve i nesecam se jos cega..
I ja imam te,mada sad sam ih promenila za obicne aventove...

..daj neki link, bonzita.. :confused:

..BPA je sastojak koji se dodaje pri proizvodnji plastike,
skoro je utvrdjeno da nije dobar i zamenjen je drugim, pa na tim flashicama pishe 0%BPA..
..ne razumem kakve konzerve? :dontunderstand:

I ja bih volela da vidim negde crno-na-belo šta piše o flašicama.
Stvarno nije za zajebanciju jer su u pitanju novorođenčad.
A ja ako ne mogu da koristim AVENT nemam pojma kako ću izmlazati mleko. Ručno nisam umela, a i ne može tako dobro da se iscedi...:(

I ja bih volela da vidim negde crno-na-belo šta piše o flašicama.
Stvarno nije za zajebanciju jer su u pitanju novorođenčad.
A ja ako ne mogu da koristim AVENT nemam pojma kako ću izmlazati mleko. Ručno nisam umela, a i ne može tako dobro da se iscedi...:(

..mozesh da kupish staklene za hranjenje, a koristi avent-ove nove samo za pumpu.. :confused:
..ybg, better safe than sorry.. :(

Ako se ne varam, BPA se ispusta tek na visim temperaturama, cini mi se preko 50C. Ako je tako, onda ne bi trebao da bude problem izmlazati u flasice sa BPA, pa presuti u staklenu...

A ja sve vreme cekam da objave sta ne valja sa ovim BPA 0% flasicama... skeptik...

A jel mi kad kupimo flashiranu vodu u plastichnoj flashi pijemo i taj BPA sa vodom? Znam da treba temperatura da bi se oslobadjao, ali ne znam da li su te flashe skladishtene na suncu. Dzaba mi onda staklena chasha ako je voda vec zatrovana :(

Back