cy3a
Aktivan član
- Poruka
- 1.709
и ја да свима пожелим остварење свих жеља у новој години 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Mi doruckujemo svako jutro drugu vockicu (bananu,krusku,jabuku,sljuvu,visnju...)sa palentom ili pirincanim pahuljicama,a sada razmisljam da uvedem i keksolino,na kutiji pise od 6 meseci,a nasa ima 7 meseci i par dana,pa valjda moze psenicne pahuljice u tom uzrastu.Nikola doruckuje oko devet palentu,kacamak i sl.,a oko podne uvek jede neku vocnu kasicu,kao uzinu...A sto se tice tih kasica u kutijama,ja sam njemu juce dala prvi put kasicu sa keksom,humaninu...Slobodno daj sve te kasice,ja od cetvrtog meseca Nikoli dajem pirincano kukuruzni griz,isto humanin.Mi doruckujemo svako jutro drugu vockicu (bananu,krusku,jabuku,sljuvu,visnju...)sa palentom ili pirincanim pahuljicama,a sada razmisljam da uvedem i keksolino,na kutiji pise od 6 meseci,a nasa ima 7 meseci i par dana,pa valjda moze psenicne pahuljice u tom uzrastu.
ovako, ja se ozbiljno brinem, majke mi....
http://blog.b92.net/text/10672/Šta nije u redu sa mojim detetom? (Rani znaci autizma)/
i da li ja imam razloga za brigu?
vishe osnovnih uslova ispunjava - ne odaziva se, ne govori, ne pokazuje prstom shta zeli i ne gleda te - deluje potpuno nezainteresovan... da, imam razloga za brigu.
prichacu sa muzzem.
To može da bude i do spanaća; ja neke vrste povrća jedem samo u određenoj kratkoj sezoni (kad su sasvim, sasvim mlade) jer im se ukus vrlo brzo drastično promeni na gore, tj. gorčije (boranija, tikvice). Mama se i dan-danas ljuti kako dva puta napravi isto jelo i jednom sve pojedem i pobrišem šerpu a drugi put uzmem jednu kašiku i mrštim se..Proletos je bas super ruckio spanac,i posle toga nije hteo da ga okusi
hvala vam puno na recima utehe... mislim da cu sacekati josh malo.
kada sam iznela svoje misljenje ukucanima i majci mojoj, ne mogu reci da se nisu zapitali.
utvrdila sam jos davno da nije gluv, zato sto kad cuje zvuke svog omiljenog crtaca, skoro pa utisanog u jednoj sobi, on cim cuje trci iz druge. ne odaziva se na cokoladu, ne znam otkud vam to, al volela bih da je tako. ne odaziva se ni na jednu rec, a posebno ne na svoje ime.
ne gleda u tebe iako si ispred njega. retko. zaobilazi te pogledom sa svih strana.
nema mama, nema tata, o ostalom ni da ne m\pomishljam.
i voda me svuda za ruku.
Na stranu sto je vrlo raspolozeno dete, koje trckara, nervira se kad nesto ne moze da uradi, smeje se, mazi se kad oce i ujeda kad mu nesto treba.
hvala vam jos jednom.
kao sto reko`, sacekacu jos malo.
posle leta, kad ne budemo toliko usmereni na kucu, vec na spoljni svet. da vidim kako ce tad biti.
kao shto reko`... ozbiljno se brinem...
moje dete od ovih simptoma ima dosta, a ima i najvazzniji... ne odaziva se na svoje ima a ima 17 meseci... ma koliko vikala, ma koliko ga dozivala, on se ne odaziva...
Ne može se dozvati (mi smo mislili da možda ima problema sa sluhom jer se nije odazivao na ime, ali smo onda shvatili da se na čokolada ili reklame koje voli, odmah trza)
Ja sam izgleda nesto pogresno razumela....da se odaziva na cokoladu,....
i dalje mislim da je sve normalno.....moja devojcica ima 20 meseci i tek zadnjih 2-3 meseca je pocela da sastavlja po neku rec, kada joj kazem "ne" nema sanse da me poslusa, vodi me za ruku kada nesto hoce, igra se sa kockicama, obozava vodu i penu(a koje dete ne?).....ne znam sta podrazumevas sa odazivanjem, moja se okrene ali ako je za nesto zainteresovana nema sanse sve dok joj ne pridjem....ako smo vani pa ju zovem da se recimo vrati nema sanse itd... gleda me samo kada u ruci drzi otvorenu kesicu brasna koju se lagano priprema prosuti....
pa nemaš draga moja još previše mogućnosti u tom uzrastu...ja sam pored onog što si već nabrojala mom davala neki od voća koji sam već uvela sa keksom,ili Milupine,Humanine;Hipp obroke,one u kutijama,pa sam varirala,imala otvoreno 2-3 vrste,pa jedan dan jedan,pa drugi...tada sam mu već davala naveliko da glođe koru hleba,pa na to namazala malo pavlake,ili slaninicu strugala pa to na koricu hleba,znači to je otp.sve,budi strpljiva,njima to i nije dosadno koliko nama...

Kako se struzze slaninica?![]()
![]()
Kako se struzze slaninica?![]()
![]()