SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dzaba ti mama lazy..dete ti se navuklo na tvoju kuhinju..nema sad vrdanja :mrgreen:
I moje dete vise voli kada mu ja skuvam..Milupine zitarice je jedva prihvatio, ali nikada ne pojede celu propisanu porciju nego uvek pola..pa mu ja posle dodam...neku vocku..Samo sto mu kombinujem jedan dan kacamak, jedan dan milupa, jedan dan voce i plazma.. i ja sam odlepila vise od kuvanja..Kaze mi muz ti bre po ceo dan za sporetom.. :eek:
Ali dobro meni je sada lakse jer moze skoro sve da jede..pa kada kuvam nama odvadim i njemu pa tek nama zacinim.. Obozava da jede kuvanu sargarepu..CELU mu dajem i on kao veliki gricka..:heart:

Evo ja nesto gledala po nestu kakav meni za bebe od 7-8 meseci preporucuju po nekim engleskim i americkim sajtovima i cudom se cudim...
Mleko uz svaki obrok, ma 5-6 puta dnevno, kao novorodjence skoro?!:eek:

:idea: Saaad mi je tek jasno - moje dete se pravi Englez :zcepanje: Tako mi i treba kad ga zovem Nik :dash: Od sada cu ga zvati Ниџо сине, mozda pocne vishe da jede, a manje da sisa. :dash:

inace po meni su humanine kasice od pirinca nekako najneutralnije i manje slatke..milupu smo probali i definitivno je slatkasto,a humanu od pirinca i kukuruza recimo ima i ona hipoalergena varijanta je super totalno neutralna.sad sam dosla iz kupovine i nakupovala i hippove te kasice dve vrste za laku noc pa ne znam ni ja neke milupine sa raznim vocem i slicno i anravno bez hunmane nista:)

:idea: Saaad mi je tek jasno - moje dete se pravi Englez :zcepanje: Tako mi i treba kad ga zovem Nik :dash: Od sada cu ga zvati Ниџо сине, mozda pocne vishe da jede, a manje da sisa. :dash:

Ako ti je za utehu i moje dete je do nekog 8 meseca posle svakog ne mlecnog obroka sisalo..nisam nigde poseteno mogla da se maknem...I polako je sam poceo da izbacuje sisanje..Sada sa 10 ipo sisa 3 puta onako posteno.... :mrgreen:
Valjda oni sami znaju najbolje :heart:

lazar ce za jedno desetak dana 6 meseci i mi jedemo ovako
6h mleko 150ml
10h mleko 150ml
13h povrce (cinijica aventova)od 150 ml
17h pirincane i kukuruzne kasice 140 ml vode + 5 kasika praha
20h mleko 150 ml

:zper:Mi smo bas vrsnjaci,moja beba ce 25.da napuni 6 meseci,ali mi jos nismo uveli te kukuruzne kasice,nisam sigurna da li da joj pravim od kukuruznog brasna ili mogu palentu,mada svejedno mislim da se ona ne bi bunila.:zper:

nerviram se podočnjake uzrokuje ili neispavanost,ili malokrvnost...dobro bi bilo proveriti o čemu se radi,naročito pošto kažeš da je bledunjav...ne mora to biti neki veliki problem,znači da ne utripuješ,ali svi biste se smirili da tačno znate o čemu je reč...

pre par dana sam primetila da je bledunjav...a juce sam skontala podocnjake...svakako trebam da ga vodim na redovnu dvogodisnju kontrolu, samo mi se ne ide u ovu sezonu gripa pa sam mislila sacekati...

To se desava kod moje Marije.Ona je inace sva plava i ima tu tanku kozu i cim se malo prehladi ili joj opadne imunitet odmah joj potamne podocnjaci i to je meni znak da joj treba veci unos vitamina.
I da,da napomenem nije malokrvna ali ti ako hoces odvedi ga pa to proveri.

To se desava kod moje Marije.Ona je inace sva plava i ima tu tanku kozu i cim se malo prehladi ili joj opadne imunitet odmah joj potamne podocnjaci i to je meni znak da joj treba veci unos vitamina.
I da,da napomenem nije malokrvna ali ti ako hoces odvedi ga pa to proveri.

E ista prica kod nas... Makica ima izrazito plave oci, plavu kosicu, cak i obrve i trepavice su joj skroz svetle i cim je malo neispavana odmah dobije podocnjake a malokrva nije... :aha:

A što se tiče klope za bebe, logično je da deca više vole maminu kuhinju.
Pa i mi više volimo domaću kuhinju, nego instant hranu.
Stvar je samo u tome da li se dete naviklo na instant ili nije. A može se navići samo ako u ranijem dobu počne da jede instant hranu. Kasnije je nekako logično da neće da prihvati kad je jelo samo maminu hranu koja je daleeeeko ukusnija.

Back