SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
oko treceg krajnika pa ovako moja sestra ga je operisala i sreca nije se vratio inace pre operacije je cesto bila bolesnjiva i to je jedan od uzroka znaci ako je dete cesto bolesno treba proveriti da nije treci krajnik i naravno ako je to onda ici na operaciju mada cesto taj 3 krajnik zna i da se vrati nakon operacije :(

i ja sam krenula negde sa 7,5 da mu dajem žumance,nedelju dana 1/4,sledeće nedelje 2/4,treće nedelje 3/4,i četvrte nedelje celo žumance..a belance počela sa 11,5 meseci,jer morate dati belance do napunjenja godinu dana zbog MMR vakcine

Ok,tako otprilike sam i mislila...N bih mu ni davala pre bar sedam meseci...Evo bas sam pronasla u kuvaru za bebe da se zumance sme detetu dati posle sest meseci,ali ako ima opasnost od alergije nikako pre devet,a belance posle godinu dana...

Ja krenula polako sa zzumancetom, pa odustala - dete mi je toliko nepredvidljivo u pogledu kolichine koju ce pojesti, da mi se deshavalo da stavim 1/8 u neku kolichinu nechega shto mislim da ce pojesti, a on pojede 1/8 te kolichine, pa je praktichno pojeo mrvicu zzumanca. Onda ja sledeci put, da bi mu doakala, pomesham 1/4, pa kad pojede pola kolichine da to bude taman 1/8, a on lepo pojede sve.... Elem, da skratim prichu - propalo mi postepeno uvodjenje skroz :( Sad mu ponekad stavim malo zzumanceta u neshto, al bez puno matematike...

Moja beba sve kontra!:roll: Kad se rodio lepo spavao u toku noci se jednom probudi popjie mleko i nastavi. Posle 3-4h ponovo i dan mu pocinjao oko 8-8.30h.Kako raste sve je gore poceo cesce da se budi nocu a ujutru je vec od 6h oran za igru:dash:Prvih par godina dok prodje a posle je lako:rotf:

Mame kako ste davale avokado bebama?
Mici mislim da si ti dala gabrielu koliko me sluzi pamcenje..mi probali juce ,ne da se mrstio,strese se covek kad mu dam,pojeo dve kasicice i dala sam mu nesto drugo,ostavili za drugi put,sad ja sam mu malo vodicu ubacila jer je mala kolicina pa nemogu da izmiksujem a i gusto je davi se onako..

Drage moje...resila se dilema oko podocnjaka i bledila....drago moje dete je prekjuce dobilo visoku temperaturu...kako me samo panika obuzela...sedi on i pada mu glava...ja izmerim 39...inace smo prosle godine imali situaciju kad smo mu jedva skinuli temperaturu...i ja u panici, nazovem pedijatricu, i ona kaze, guzva je, ali dodjite...sreca pa nam je u komsiluku...za baksuz nisam mogla muza dobiti na mob.spakujem ja njega za dve minute i pravac dr...mi dosli tamo, sestra kad ga je videla odmah voltaren u guzu i alkohol na tabane...svi u cekaonici beze od nas...misle "svinjski"...i pregleda nas dr posle sat vremena cekanja...prestrasna upala usiju...temperatura i sinoc...ali manja...jadnice moje malo, mora da ga prestrasno boli...

jesam davala,ali kasnije sa skoro 9 meseci...i umesto vode pošto je za mene avokado povrćka,ja izmiksala sa kiselom pavlakom baš onako da bude kremasto da može da se maže i proju umakala u taj sos,i tako davala..on je tada već imao 6-7 zubića i tu kombinaciju je lepo ručkao,čak i dan danas mu to dajem s vremena na vreme kao doručak...

a jel se zna okidač,od čega ta upala ušiju dolazi?čini mi se da ovo nije prvi slučaj,koliko se sećam Andrija je već imao upalu te vrste,pa bi bilo poželjno da se to istraži od čega se stalno upala vraća...

Da, kao i obicno, dobro se secas...:cmok2:
Pricala sam sa mm...on kaze da je on bas kuburio sa usima do puberteta, i to sa onim teskim sekretornim upalama...Andrija, hvala Bogu, nije tako drastican...ali mislim da je to genetika...jos cu porazgovarati sa doktoricom...kad ga odvedem na kontrolu...

Ja sam Niku samo nastrugala kashikicom, onako iz prepolovljenog avokada i svidelo mu se. E sad, to sam mu davala dok mu se obrok sastojao od 5-6 kashikica nechega (mada nije ni sad mnogo veci :dash:), ne znam da li je zgodno bash strugati 150 grama tako.

Drage moje...resila se dilema oko podocnjaka i bledila....drago moje dete je prekjuce dobilo visoku temperaturu...kako me samo panika obuzela...sedi on i pada mu glava...ja izmerim 39...inace smo prosle godine imali situaciju kad smo mu jedva skinuli temperaturu...i ja u panici, nazovem pedijatricu, i ona kaze, guzva je, ali dodjite...sreca pa nam je u komsiluku...za baksuz nisam mogla muza dobiti na mob.spakujem ja njega za dve minute i pravac dr...mi dosli tamo, sestra kad ga je videla odmah voltaren u guzu i alkohol na tabane...svi u cekaonici beze od nas...misle "svinjski"...i pregleda nas dr posle sat vremena cekanja...prestrasna upala usiju...temperatura i sinoc...ali manja...jadnice moje malo, mora da ga prestrasno boli...

Veliki poljubac nasem drugaru Andriji da brzo ozdravi od njegove drugarice Marte i njene mame! :heart:

Hvala Kockice...i mi vama saljemo poljubac...kako je Martica, a ti?

Joj bas sam htela da vas pitam u vezi Makice :aha:
Sinoc je zaspala u 22h i probudila se u 1h placuci... dal je moguce da beba od 9 meseci nesto tako grozno sanja da se onda uplasi, probudi se i ne moze dobrih sat vremena da zaspi?! :eek: ja sam je onda nosala, drzala, ona me grlila... bas mi je mukica izgledala uplaseno :sad2: ali vec sa 9 meseci?! :think:

Back