SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zdravo drage mame. Imam cerkicu kojoj ce u decembru 3 god. Nisam joj nikada nista miksala (samo koliko mogu viljuskom da zgnjecim) poucena iskustvom komsinice cije dijete poslije duugo nije htjelo da zvace, ali naravno svako dijete je drugacije. Nisam se uopste opterecavala gramazom, stavim svega po malo i ona pojede koliko joj je dovoljno. Kada joj je "palo" zeljezo, davala sam joj blitvu i to pomijesanu sa djecijim pudingom "monte" (drugacije je nije htjela prihvatiti). Danas je jede sasvim normalno.

ja sam jedna strashljiva majka, al` nikad se nisam opterecivala tim - dal` ce da zzvace il` nece da zzvace...?
gde ste vi videli choveka koji jede sve pasirano? :D
kad bude hteo, zzvakace.
kad nije gladan, nece pojesti ni najispasiranije.
kad je gladan, zzvakace u komadu. :D

to je neka moja logika.

Drugarica ciji je sin sad napunio godinu dana, je pocela malom sa nekih 8 meseci da daje malo krupniju hranu..i naravno nije hteo da jede , mrstio se..da bi odjednom u nekom 10 mesecu poceo da zvace i sve smaze..ne buni se..Sto kaze maslacak kada su gladni ima da jedu kad nisu nema te sile da ih natera...:heart:

moja je govorila japanski do pre dva meseca
sad ga mesa sa srpskim mada u poslednje vreme srpski provladjuje
uspem svaki peti put da je razumem
sto je super
i stalno ponavlja zamnom
koko sati? koko sati?
zdavo, kako si?
alO!
jazumes?
:lol:

Mi smo nacisto ugasili. Sinoc na kontroli kao uglavnom ok, pluca cista, nos i dalje curi grlo crveno ali organizam mora sam sda se izbori sa tim i da prestanemo sa bilo kakvom terapijom.
Nocas opet temperatura.
Jutros vadili krv- virus.
Na sve to i mene boli grlo i imam t 37.3 a trese me kao da je 40. Uzas u nastavcima.

ja sam jedna strashljiva majka, al` nikad se nisam opterecivala tim - dal` ce da zzvace il` nece da zzvace...?
kad bude hteo, zzvakace.

to je neka moja logika.

Jaoj maslacak to je tako kad dete hoce da jede.Koje sam muke imala sa cerkicom do pre 3 god.(sada ima 11).Kao beba je bila strasna za hranjenje.Sve izblendano a ona se davi,davi i na kraju povrati to je bilo dorucak -rucak- vecera non-stop.Ponovo pripremis pa onda kao malo pojede.Sa 2.5 god sam je pustila da ne jade ceo dan kao ono ogladnice ali nista nije bilo.Ujutru kad smo ustali ona mi kaze da nije gladna a bili u to vreme na moru pa ce voda da je iscrpi ma nista.Tako je trajalo do njene osme godine tj.dok nije pocela da se bavi plivanjem.Posle nje je stigao klinac koji je tamanio sve i bio melem za ranu do prvog rodjendana a posle ista prica kao i sestra.Sad imam bebu od 4mes. koja jedva popije 130ml mleka.Ako je kao sto stariji kazu ,,po jutru se dan poznaje" bice kao sestra:worth::worth::worth:

ni moj nikad nije jeo po jusu,uvek mnogo manje nego je to na tabeli...neko vreme sam se nervirala zbog toga,ali on lepo raste,i prestala sam da se nerviram,prestala da ga vijam da jede,prestala da merim koliko od čega...napravim mu,sve lepo složim,on je već veliki izuzev supe može sve sam da jede...ako si gladan dete moje ješćeš,ako nisi nema ništa drugo...i tako on je počeo lepo da ručka i da traži...i dalje ne jede puno,i dalje je ispod te tabelice,ali je srećno dete,čak ni mršavo nije,pravi mišićavi dečkić...a pasiranje i blendanje...veoma brzo sam počela da mu pasiram hranu,rano su mu izašli zubići,sa 6 meseci je već imao 7 komada,po mom nekom mišljenju te zubiće treba i da koristi..ovako je blendiranu hranu jeo kao patka,samo gutao,e ja lepo počela da pasiram,prvo mu se nije svidelo,a onda je moj dečko počeo da žvaće i da uživa u hrani...danas već sa 21 mesec jede grožđe sa sve kožicom i koščicama,jabuku celu grize i jede isto sa kožicom,pre neki dan je pojeo i koščice jabuke...ako želi da jede onda super žvaće i jede bilo šta,ako neće da jede mogu da ga jurim do sutra samo će pljuvati i negodovati...osete oni koliko njima treba,i koliko je dovoljno...a kod malih beba ja sam se vodila svojom teorijom,bolje više puta manju količinu da stomačić ima vremena normalno da svari i da se ne preoptereti nego da posle povrati ili dobije proliv...evo tako sam ja radila...

i ja sam mom već sa 6,5 meseci pravila palentu sa jogurtom,i to mu je jako lepo stabilizovalo kaku,ujutro posle doručka kaka,i posle mirni,a pre se mučio mukica,ni šljiva,ništa nije pomoglo neko vreme...svako dete drugačije reaguje na čvrstu hranu,brže ili sporije svari,tako da mi treba da shvatimo od čega lakše krene kaka,šta steže više,posmatrajte svoje dete...

kad bude hteo, zzvakace.

to je neka moja logika.

Isto mi prica letos jedna zena na plazi, ima cerku od 18 meseci i cesto joj miksira, kaze mene kritikuje muz a ja mu odgovorim jel znas ti nekog odraslog da ne zvace?!

Draga moja, onako, nije lose.
Nocas je otisao na spavanje sa 37.5 i nisam mu nista davala i tako prodje i ova noc, malo se vrteo ali bitnih skokova t nije bilo.
Mene boli grlo i glava, cekam da prodje. Tuga me uhvati kad osetim da sam nikakva i kilava a njemu bude bolje i onda bi da se igra samnom a ja kao krpa...

Draga moja, onako, nije lose.
Nocas je otisao na spavanje sa 37.5 i nisam mu nista davala i tako prodje i ova noc, malo se vrteo ali bitnih skokova t nije bilo.
Mene boli grlo i glava, cekam da prodje. Tuga me uhvati kad osetim da sam nikakva i kilava a njemu bude bolje i onda bi da se igra samnom a ja kao krpa...

e takva sam i ja, sa malom pauzom, vece mesec i po
ona se da kucnem o drvo jos drzi
jedino sto ja nemam temperaturu

i mi smo komplet zarivali... sve se desilo u 12 sati... uveche je krenuo da slini, vidim ja zelene sline, ujutru ustao raspolozzen - sline do pupka, tokom popodnevnog spavanja, temp skochila na 39 i op! eto nama antibiotika na vratima....
ja slomljena, nisam spavala, doshla do treceg kruga razgovora za neki posao, mislila sve gotovo, kad iskochi neki momak, kao konkurencija i sad sam i tu potpuno razocharana - koga ce pre zaposliti, slobodnog momka ili majku sa bebom?

Imam jedno glupo pitanje...Vidim da se provlaci stalno..pasirano, blendirano...
Ja blender jos ukljucila nisam i nemam nameru, koristim elektricni secko i valjda to pasira ili ja koristim pogresnu terminologiju?:think: Pa, pasirano je valjda isto kasa potpuna...
Kad ispasiram povrce u tome dobijem homogenu kasu koju bebac guta bez problema...
Ne razumem kako je vama pasirano drugi korak i kao to su komadi?:dontunderstand:

Inace, meni su moji, kad sam bila beba, sve pasirali dugoi kad sam odrasla sve sam gnjecila u tanjiru, nisam volela komade...Dok se nisam opametila, ali negde posle puberteta:mrgreen:

Nego imam drugi problem...
Moj bebac, koji od kad se rodio dobro spava (mesecima se budi samo jednom da sisa, zaspi i to je to) poslednje dve noci se cesto budi i nece da zaspi uopste posle! :eek:
Mi smo sludjeni, to je novo za nas, mada znam da su mnogi roditelji to iskusili...
Nocaj je bio budan sat ipo i jenostavno gleda okolo, place kad ga spustis...na siki se ne uspava...Pre manje od mesec dana su mu nikle donje jedinice bez problema...Da li su to zubici novi krenuli? Nema naznaka nikakvih...Danju je standardan...

Ono sto me kopka je sto smo bas pre dve veceri povecali dozu profilaxe (sirupa koji pije svako vece da se ne vrati urinarna infekcija) i bas od tad ne spava...Pitam se da li mu je mozda to jako...Lupam...Bas je koincidencija:think:

Mi se samo nadamo da ovo nije uvod u neku novu fazu nespavanja i da je zavrseno sa nasim mirnim nocima...Razmazio nas je do sad sto se toga tice...Ali jos uvek danju slabo spava:roll:

i mi smo komplet zarivali... sve se desilo u 12 sati... uveche je krenuo da slini, vidim ja zelene sline, ujutru ustao raspolozzen - sline do pupka, tokom popodnevnog spavanja, temp skochila na 39 i op! eto nama antibiotika na vratima....
ja slomljena, nisam spavala, doshla do treceg kruga razgovora za neki posao, mislila sve gotovo, kad iskochi neki momak, kao konkurencija i sad sam i tu potpuno razocharana - koga ce pre zaposliti, slobodnog momka ili majku sa bebom?

A sta pije? Jel kaslje?
Mi i danas temperaturu ali i dalje do 38 cisto da se nerviram da nije sve ok. Kaze dr da se ne uzbudjujem, da je virus i da cekam jos dan dva pa ako ne prodje da ga pregleda opet. Sto volem to cekanjeeee...

ja slomljena, nisam spavala, doshla do treceg kruga razgovora za neki posao, mislila sve gotovo, kad iskochi neki momak, kao konkurencija i sad sam i tu potpuno razocharana - koga ce pre zaposliti, slobodnog momka ili majku sa bebom?[/QUOTE]

Joj, kako mi je ovo poznato! Za sad na pimeru moje dugarice vecito...:dash:
Ozdravite brzo, a ti glavu gore...Nece uvek iskakati ti slobodni momci...:mrgreen:

A sta pije? Jel kaslje?
Mi i danas temperaturu ali i dalje do 38 cisto da se nerviram da nije sve ok. Kaze dr da se ne uzbudjujem, da je virus i da cekam jos dan dva pa ako ne prodje da ga pregleda opet. Sto volem to cekanjeeee...
temperatura mu je drugi dan non stop oko 38... znachi, 37sa8,9,7... i sve tako... samo nocas je malo shiknula... bila skoro 39, al` tad sam stavila chepic i odmah mu je spala.
dr mu je dala galadroks. ne znam shta je to, prvi put sam chula za to, pije se na 12 sati, lepo podnosi, nema proliv.
danas je bio samo malo tunjaviji nego inache, al` je dobre volje...
kashlje chisto koliko mu se sliva, pa ne proguta.
stavim mu operil kapi, pre spavanja i pre flashice sa mleko, a inache je jutros sve povratio shto je doruchkovao... samo mu se zgadilo.
dala nam je i neke kapi za ochi da stavljamo u nos - gentokulin - antibiotske, da deluju lokalno.
deluje mi da ide na bolje, dodushe, jako polako.sline su mu jako guste, bele i zelene. ali cure skoro providne bele, vodene. samo kad kine izadju te guste. imam utisak da mu je zapushen svaki kanal u glavi.

mene grlo toliko boli da mi ushi otpadaju, pa sam krenula da pijem sinacilin.

ja slomljena, nisam spavala, doshla do treceg kruga razgovora za neki posao, mislila sve gotovo, kad iskochi neki momak, kao konkurencija i sad sam i tu potpuno razocharana - koga ce pre zaposliti, slobodnog momka ili majku sa bebom?[/QUOTE]

Joj, kako mi je ovo poznato! Za sad na pimeru moje dugarice vecito...:dash:
Ozdravite brzo, a ti glavu gore...Nece uvek iskakati ti slobodni momci...:mrgreen:

nije do iskakanja momaka.
ovde ne iskachu radna mesta. :(

Back