SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
temperatura mu je drugi dan non stop oko 38... znachi, 37sa8,9,7... i sve tako... samo nocas je malo shiknula... bila skoro 39, al` tad sam stavila chepic i odmah mu je spala.
dr mu je dala galadroks. ne znam shta je to, prvi put sam chula za to, pije se na 12 sati, lepo podnosi, nema proliv.
danas je bio samo malo tunjaviji nego inache, al` je dobre volje...
kashlje chisto koliko mu se sliva, pa ne proguta.
stavim mu operil kapi, pre spavanja i pre flashice sa mleko, a inache je jutros sve povratio shto je doruchkovao... samo mu se zgadilo.
dala nam je i neke kapi za ochi da stavljamo u nos - gentokulin - antibiotske, da deluju lokalno.
deluje mi da ide na bolje, dodushe, jako polako.sline su mu jako guste, bele i zelene. ali cure skoro providne bele, vodene. samo kad kine izadju te guste. imam utisak da mu je zapushen svaki kanal u glavi.

mene grlo toliko boli da mi ushi otpadaju, pa sam krenula da pijem sinacilin.

Drzte se!
Ta tvoja dr prepisuje bre neku terapiju za koju ja nikad cula :think:. I te antibiotske kapi u nos i za taj lek nikad nisam cula...napredna neka, al nema veze bitno da mu je od toga bolje.
Ljubac i ozdravite oboje sto pre!
p.s. sta mislis jel ima to veze sa vrticem?

Drzte se!
Ta tvoja dr prepisuje bre neku terapiju za koju ja nikad cula :think:. I te antibiotske kapi u nos i za taj lek nikad nisam cula...napredna neka, al nema veze bitno da mu je od toga bolje.
Ljubac i ozdravite oboje sto pre!
p.s. sta mislis jel ima to veze sa vrticem?
mislim da ima velike veze. mislim da je to neshto kao "lizali smo svi istu igrachku"... ovo je chista bakterijska infekcija, kad ovo otkachimo, sledeci je konjuktivitis. :D
proliv sam proshla.
ostala mi je posle virusna infekcija i neka fizichka povreda - chvoruga i sl. :D

a pre neki dan ga je dete neko "zzivahno" ujelo za prst.

popila sam chaj i bolje mi je.

Galadrox je pila beba moje kume za urinarnu inf., bilo osetljivo po antibiogramu...Rekla joj je dr da je to valjda zamena za Cedex koji je bolji, ali nije registrovan ili tako nesto...Brzo se izlecila beba.

ajoj još uvek su dečica bolesna....želimo drugarima da brzo brzo ozdrave...
Angi mislim da vas je bebac previše razmazio,i došlo vreme za novu fazu,mama i tata budni noću...meni se čini da je to to,a ne zbog bolesti...mada...jeste Profilaxe uvećali po doktorov preporuci?verovatno jeste,ali ajde da pitam...

Galadrox je pila beba moje kume za urinarnu inf., bilo osetljivo po antibiogramu...Rekla joj je dr da je to valjda zamena za Cedex koji je bolji, ali nije registrovan ili tako nesto...Brzo se izlecila beba.

Ja sam Cedax nosila prosle godine na more, to je tzv treca generacija antibiotika i navodno je jako dobar. E sad nismo bili u prilici da ga isprobamo tako da ne znam kakav je stvarno u praksi, meni ga bas nahvalili.

Imam jedno glupo pitanje...Vidim da se provlaci stalno..pasirano, blendirano...
Ja blender jos ukljucila nisam i nemam nameru, koristim elektricni secko i valjda to pasira ili ja koristim pogresnu terminologiju? Pa, pasirano je valjda isto kasa potpuna...
Kad ispasiram povrce u tome dobijem homogenu kasu koju bebac guta bez problema...
Ne razumem kako je vama pasirano drugi korak i kao to su komadi?

Inace, meni su moji, kad sam bila beba, sve pasirali dugoi kad sam odrasla sve sam gnjecila u tanjiru, nisam volela komade...Dok se nisam opametila, ali negde posle puberteta

Ja blender jos ukljucila nisam i nemam nameru, koristim elektricni secko i valjda to pasira ili ja koristim pogresnu terminologiju? Pa, pasirano je valjda isto kasa potpuna...
Kad ispasiram povrce u tome dobijem homogenu kasu koju bebac guta bez problema...
Ne razumem kako je vama pasirano drugi korak i kao to su komadi?

Inace, meni su moji, kad sam bila beba, sve pasirali dugoi kad sam odrasla sve sam gnjecila u tanjiru, nisam volela komade...Dok se nisam opametila, ali negde posle puberteta

и ја сам у почетку користила само тај сецко и то је било онако кашасто... после сам почела поврће да гњечим виљушком, а месо и даље сецкам у сецку... тако да ја ту терминологију не знам, знам како ја ани спремам... а поједе углавном све и пита има ли још :)

PA blendirano je glatka kasa..a pasirano gnjeceno viljuskom..bar ja tako radim.. Vise mu nista ne blendujem ni meso..samo sitno iseckam...Juce sav srecan zvakao..i sto kaze suza pita jel ima jos ;) :mrgreen: a do pre dva dana nije hteo pasirano uzas...

Evo nisi mene pitala ali reci cu ti sto ja znam...bitno je da kasalj postane zreo jer se tada odvajaju sline i iako oni ne znaju da ispljunu progutaju pa ide na guzu...tako da u svakom slucaju izbacuju. Nekada zna da se desi i da stomacic zaboli jer progutane slinice ometaju varenje.

Jel bolje bebac?

E blago vama sto vam deca pitaju za jos....moje mladje ne jede vec 2 meseca...koju vockicu,jogurtic i to je to za ceo dan....

Ma moj drekavac je jeo super dok sam blendovala sve, pa ko kljukana giska pomaze tanjir..Kada sam pocela da mu dajem pasirano i on poceo da se buni mrsti pljuje bechi se ..ma uzas mesec i vise rucak ceo nije pojeo kako treba..Do pre dva dana..:cool: sad sam naj happy :manikir:
Inache i on je za svo to vreme ziveo na jogurtu vocnom , vockama i zitaricama..i naravno visio na sisi:roll:

Evo nisi mene pitala ali reci cu ti sto ja znam...bitno je da kasalj postane zreo jer se tada odvajaju sline i iako oni ne znaju da ispljunu progutaju pa ide na guzu...tako da u svakom slucaju izbacuju. Nekada zna da se desi i da stomacic zaboli jer progutane slinice ometaju varenje.

Jel bolje bebac?

Cuk, cuk, za sada nema temperaturu. Vidis nisam ni razmisljala kako taj sekret deluje na stomacic, mozda ga i to muci :think:.

evo i mene
taman sam cukala o drvo da se vestica jos uvek drzi - kad ono, sline - kao vodica i kasalj - ne preterano, ali se dobro zakasljala jedno 5 puta danas. ne krci, samo joj je zacepljen nosic i nema temperaturu.
cekamo do sutra, ko zna sta ce se desiti. gornje trojke jos nisu nikle i stara prica - kad ce ne znAmo

Ja blender jos ukljucila nisam i nemam nameru, koristim elektricni secko i valjda to pasira ili ja koristim pogresnu terminologiju?:think: Pa, pasirano je valjda isto kasa potpuna...
Ne razumem kako je vama pasirano drugi korak i kao to su komadi?:dontunderstand:

Inace, meni su moji, kad sam bila beba, sve pasirali dugoi kad sam odrasla sve sam gnjecila u tanjiru, nisam volela komade...Dok se nisam opametila, ali negde posle puberteta:mrgreen:

rekla bih da je za potrebe ovog razgovora blendirano skoz mleveno - homogena kasica a pasirano - izgnjeceno viljuskom (drugi korak)
za budjenje ne brini - zar ste mislili da cete uvek spavati :lol:...faza koja prolazi posle nekog vremena, ali mislim da se svima desila...kod nas je trajala jedno 2 meseca i opet je pocela da spavka celu noc

Jel neka od vas imala iskustva sa Pseudomones bakterijom? Imam krajnje ozbiljan problem,pa me zanima jel ima neko iskustva? Mojoj dvomesecnoj bebi su je izolovali u uhu.Premda sumnjam u validnost nalaza,ponovila sam ga,bice gotov sutra...A za bakteriju sam procitala sve najgore =NEIZLECIVA SMRTONOSNA=,pa jako brinem

Jel neka od vas imala iskustva sa Pseudomones bakterijom? Imam krajnje ozbiljan problem,pa me zanima jel ima neko iskustva? Mojoj dvomesecnoj bebi su je izolovali u uhu.Premda sumnjam u validnost nalaza,ponovila sam ga,bice gotov sutra...A za bakteriju sam procitala sve najgore =NEIZLECIVA SMRTONOSNA=,pa jako brinem

Dobro jutro.
Ova bakterija ia nekoliko sojeva koji napadaju razlicite organe nisi navela koji soj ima bebica al nebitno navescuti nekoliko informacija.Prvo i naj bitnije ono SMRTONOSNA izbrisi iz glave.To je toliko retka pojava koja moze da se zadesi i sa bilo kojom drugom infekcijom koja se abnormalno iskomplikuje da nije vredno pomana a kamoli razmisjanja.Pseudomonas bakteriju ima vecina ljudi u svom sastavu crevnog trakta one mogu da se premnoze jedido ako dodje do naglog pada imuniteta od ovog ili onog razloga.Druga varijanta je prenos preko telesnih tecnosti,zivotinja itd dosata je rasprostrnjena i ima je svuda.Ako e imunitet dobar sve je ok.Sa obzirom da je bebica ima znaci da je imunitet opa verovatno od nekog viruscica.Obavezno uradite antibiagram na bris da vidite bna sta reaguje naravno sa pedijatrom zajedno jer je bebac mali .Problem kod ove bakterije je taj da brzo postaje rezistentna na anti biotik pa lecnje traje duze jer mora da se kombinuje vise lekova.Al nebrini kad se upala na vreme uoci sve se to brzo sredi.;)

samo da se javim mojim zzenicama....

klinac je sve bolje, samo shto nam pravi vatromet svako veche od 8 do 12... krklja, kaslje, pa plache i ne spava... al` preko dana je vrh.

ja sam dobila posao. vrlo zadovoljna. i platom i uslovima i chinjenicom da nisam morala da lazzem da imam 15mesechno dete, a da su to prihvatili vrlo opushteno. :D

Moja beba nece sokic nikako,pedijatar je rekao obavezno,davala sam mu jabuku i narandzu,cim oseti ispljune i zeza se sa cuclom,vodu pije al sok nikako..od cega ste vi davali vasoj bebi?Od cega sve smem?I da kako ste davali,razblazeno sa koliko vode?Meni su rekli pola pola...
Hm, mi imamo drugi problem, moja smizla hoce SAMO sokove da pije, za vodu ni da cuje :roll: Sada na foru uspemo da popije par gutljaja vode ( valjda ce se navikne pa da je zavoli-moja logika ) jer joj je interesantno da pije iz case, a za tu priliku dobije samo vodu :p
A sto mora sok?
Ja isto nekako razmisljam, voda je sigurno zdravija.

Back