SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Drage mame, moram ovo da vas pitam...
Da li je moguca alergija na "nervnoj bazi" kod dece od 4 god? :confused: :think:
Hvala unapred... :neutral:

..pa u principu moze, mada je retko ..mozda reaguje na tatin odlazak.. :(
..moja cerka je imala nepunih 5 kad je tata prvi put otishao na put od tri meseca
i tad joj se pojavila alergija po zglobovima ruku..dr rekla "na hladnocu" :roll:
..kad je tata doshao, nestalo..ali je doshlo i prolece.. :think:

..verovatnije je da je neka hrana, kozmetika, detergent, omekshivach..
..jesi li menjala neshto skoro?

Hvala november, isto slucaj je i kod mene...
Lora je malopre radila alergo test i pokazalo se da ima alergiju na nervnoj bazi. Znaci, kad se iznervira ili kad je tuzna ona to ne ispoljava nego cuva u sebi i pojavljuje se crvenilo po licu i telu... :neutral:
Doktor joj je prepisao sirup Bronal i mast Synopen...
Nadam se da ce biti bolje... :( :confused:

Da li je moguca alergija na "nervnoj bazi" kod dece od 4 god? :confused: :think:

Tijana, moje dete je bilo duplo veće, od tvog sada kad je imala isti problem,
radili razne testove, čak je i inhalirali, kao to je od alergije na sunce, polen,
buđ, ma svašta su "sumnjali", a to se samo širilo..i postajalo sve tamnije
čak je kod nje to te mere bilo jako da nije smela da pipne to mesto, iako
je svrbi, odmah bi se stvorila rana.......Srećom pa smo upoznale jednu
divnu ženu, farmaceuta po struci koja nam je rekla da ne mučimo više
dete......da nema za to nekog specijalnog leka, i da se to zove,
neuro-dermatit...da će proći samo od sebe, kako je i došlo, ali da samo
ružno izgleda i njoj pravi još veću nervozu.......i nama naravno...tu se ništa
mnogo ne može...jednostavno tako ona preživljava neke "svoje muke"...:(:(:(

Probaj da je opustiš, da joj što više skreneš misli, razveseliš...možda je
ista stvar...ili sam ja samo tako shvatila..ako jeste, povući će se samo
preko noći..kako se i pojavilo....sigurno.

Hvala puno na podrsci...
Kod nje ovo traje nekoliko nedelja, stvara se crvenilo koje odmah nestaje, i uopste je ne svrbi...
Nadam se da ce proci...
moj sestric je imao ekcem na nervnoj bazi - njegova zzelja za savrshenstvom ga je izjedala i tako se ispoljavala, tachno se pojavljivao oko 1og septembra i nestajao sa raspustima.

i deca su mali ljudi, bezveze je misliti da ih neshto ne muchi, a bilo bi lepo da je tako.

Treba proveriti kod alergologa za svaki slucaj ali ja iz licnog znam da moze cak i ranije dobila sam sestru sa deset godina pre njenog prvog rodjendana sam pocela da kasljem ,kasalj se uglavnom zavrsavao povracanjem ili krvarenjem nosa,trajao je oko 6 meseci slali su me tamo vamo infektolosko itd,svi rezultati ok.Prica se zapetljava posle mesec i po kada moja seja sa jedanaest meseci dobija iste simptome.Mama i tata su na pomrli od brige i nakraju da neduzim zavsavamo kod psihologa obe na terapijama, bez lekova samo prica i puno b vitamina.Ispostavilo se da smo dobile alergiju na nervnoj bazi jedna na drugu.:confused:

Dobro jutro mamice.
vidim da neki imaju problema sa spavanjem u dzaku.Moj mali voli dzak ali posto do zadnjeg momenta pre leganja trckara da nebi non stop padao ja sam mu kupila jedno delnu pidzamu sa dugim rukavima i stepicma za nogice od plisa koji je relativno debeo pa fino zamenjuje dzak .Malo sam se namucila da nadjem velicinu al nasli smo u Merkatoru 86 koji bih rekla da je vise 90 broj , oko 700 din.:super:

Ja kupila danas takvu u Merkatoru u NS, i jos sva srecna sto je samo zelena koja se meni dopada 551 din, a deklaraciju pogledala tek kuci: 80% pamuk 20% poliester :confused: Sad sam skroz razocarana, ja sam dosad bas gledala da sve budu prirodni materijali sto mu oblacim pa nesto razmisljam da li da mu je uopste oblacim :confused: Dokle ste vi oblacile decu u 100% pamuk?

Ja kupila danas takvu u Merkatoru u NS, i jos sva srecna sto je samo zelena koja se meni dopada 551 din, a deklaraciju pogledala tek kuci: 80% pamuk 20% poliester :confused: Sad sam skroz razocarana, ja sam dosad bas gledala da sve budu prirodni materijali sto mu oblacim pa nesto razmisljam da li da mu je uopste oblacim :confused: Dokle ste vi oblacile decu u 100% pamuk?

.lazy, to nije losha meshavina, ja pazim i dan danas da mi deca
nose pamuchne majice, gacice i ostalo shto ide do koze,
a ovo preko moze da bude i meshavina.. :)

Drage mame dali je neka od vas davala deci hipp-ovo mleko,bas njihovo sa cerealima?
Mm je kupio juce to se daje samo uvece ,za laku noc,gusta je formula i nema glutena,mali za sad pije adaptirano mlekood nestle,pa sad neznam dal smem da mu ubacim neki put uvece:think: isto ide na 210ml 7doze..sta vi mislite?:hvala:

Malopre sam probala ono "pustiti bebu da plache"...uh...
Dakle, posle setnje uredno sisao i onda nervoza, plach, trljanje ociju...Pokusam da ga ljuljuskam i uz cuclu, on urla, otima se...Spustim ga u krevetac i urla, ali posle 5 min cuti i igra se..onda opet urla i tako izdrzah pola sata!!!!!!! i ne vredi...Uzeh ga, pio sokic...i sad u mom krilu tashi, tashi:dash:

Koliko treba tako da upali?:worth:

Angi,
inteligentni su oni:heart:
Dobro si uradila,i svaka cast za jako srce,ali ako nije upalilo sad neznaci da nece drugi put,probaj isto dva tri puta i ukapirace da nemoze kako on hoce nego mama kako kaze,mozda mu je sad bila potrebna tvoja blizina,tvoj zagrljaj...kad je Mattéo imao mesec ipo pedijatar nam je rekao da ga pustim tako,i upalilo je nekoliko puta i hvala bogu sad je super..neznam kako ide to sa vecim bebama..inace to da se otima,tako i ovaj moj radi,al ja ga stegnem i ljubim i pevam prodjem jedan dva kruga i on je zaspao:lol: ili pelena na glavi znas kako je smesno tako da se ljuljamo ili ga stavim u krevetac i pelena i za 2min spava,ili ostavim ga krene ga da place 10sekunde i onda pocne da steze njegovog zeca igra se nekih 5min primiri se i zaspi...
Probaj tako,nauci ga inace kad bude veci ,nista neces moci da uradis:sad2:

E, hvala ti Bonzi...
Blago tebi kad ga tako lako uspaljujes:) Ovaj hoce samo na siki ili teskom mukom posle ljuljuskanja i nosenja...Kako pelena preko glave, mislis preko lica?:eek:Mislim da bi urlao da mu tako stavim...

Ceracemo se jos:evil:

Back