SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne sećam se više ali čini mi se bila je tu jedna pelena, Hippovo ulje za telo, mala Pavlovićeva kremica, neke brošure i reklamni Imlekov materijal, knjižicu sa prvim podacima o bebi (otisak stopala, visina, težina,...) u koju upisujemo i dalje, časopis za trudnice i mame, i još neke sitnice.

Radi recept sa jabukom :super::super::super:

A kad ste vi poceli deci da dajete jogurt? Meni dr rekla ne jos, posto dosta sisa pa mu ne fali mleka a ipak u preradjevinama ima konzervansa. Ja sam mu iz bezveze jos pre dala da licka i mnogo mu se dopao, onda mu posle tog saveta nisam davala, a juche je hteo da mi otme kad sam ja pila - ja mu opet dam da lizne sa prsta, a on hoce celu chashu da uzme... i pustim ja da vidim shta ce, a on lepo namestio na usne i hoce da pije, samo jadnichak ne ume. Sad nesto razmishljam da mu dam malo, a po netu saveti za jogurt idu od da vec sa 6 meseci do ne do godinu dana.

Dobro jutro mamice.
vidim da neki imaju problema sa spavanjem u dzaku.Moj mali voli dzak ali posto do zadnjeg momenta pre leganja trckara da nebi non stop padao ja sam mu kupila jedno delnu pidzamu sa dugim rukavima i stepicma za nogice od plisa koji je relativno debeo pa fino zamenjuje dzak .Malo sam se namucila da nadjem velicinu al nasli smo u Merkatoru 86 koji bih rekla da je vise 90 broj , oko 700 din.:super:

Lazy, super za jabuku:)

I ja sam htela da pitam za jogurt...Meni rekla dr da sme vec, a meni se nesto ne daje josh. Ipak, je Filip nasledio sklonost ka alergijama od roditelja:roll:

Ja ne znam kako cu uspeti da ubacima dorucak ovom detetu...
On se ujutro sisa oko 8-8.30, pa vec oko 10 postane pospan, nervozan i trazi siku...Onda opet sisa i zaspi. Onda tek u 11 mogu dorucak, a vec oko 2-3rucak...A za uzinu nema mesta...:think:

pre porodjaja 10 dana i jos 5 posle...
mislila sam da cu da se izbodem
i pobijem vecinu osoblja
a sto je najgore, prema meni su bile najbolje one sestre za koje se pricalo da su kucke
ostale zelim da zaboravim
including drogiranog pedijatra neonatologa

kad su mi dali otpusnu listu za bebu, cekala sam jos 5 sati, i to na nogama jer su u moj krevet stvaili drugu porodilju, da meni potpisu otpusnu listu

i kad se setim toga ... stvarno mi dodje da odustanem od daljeg radjanja ili da radjam kod kuce

uh
znate li kako izgledaju nasi obroci?
ujutru: 3 zrna grozdja, dva zalogaja kruske, 3 zalogaja breskve, 4 gutljaja jogurta (ogda :))
iz pekare ne moze da se izadje a da ne nastane histerija za hlebom, pa to zvace u setnji
rucak: bareni brokoli i sargarepa bez icega, 4 odjednom strpana i samlevena a potom ispljunuta zalogaja mesa
i za veceru i izmedju sta stigne - po koji zalogaj sunke, gutljaj supe, potpuno ludilo
i da, obozava slaninu, ali onu sapunjaru
strasno

nazalost nevidim da ce u skorijoj buducnosti doci do bilo kakvog napretka u ophodjenju prema trudnicama u porodilistu.tamo kao da su svi iskljucili centar za emocije i kao da se trude da budu sigurni da se zena nece vraiti ponovo.

hahah e super si novembar heheh bas me nasmeja...prema meni je osoblje bilo fantasticno...izuzev jedne jako lepe devojke koja je izuzetno nervozna iznutra ali se trudi da to potisne u sebi...zapravo moje dete je bilo na dohrani jer nisa imala dovoljno mleka i kad je doslo vreme podoja ona sve bebe nahranila osim moje i tu popizdim pa sam je posle jurila da dodje i nahrani dete...znaci totalno me ispizdila e posle kad su me otpustali ne da ju je nacelnik pedijatrije nagazio jer nije spremila sve sto treba za vizitu..eto na kraju se sve to lepo vrati...

Za razliku od ostalih porodilista ja sam prosla super ako tako mogu da kazem..Lose prosla na porodjaju bila u soku 5 dana, ali je lekar koji mi je vodio trudnocu non stop zvao da pita kako sam, kad nije radio, sestre su sve bile super, samo smo imali problem sa dojenjem..nekako nam je to bio problem i sa sestrama koje su bile malo grublje u pokazivanju i izmuzavanju..Ostalo je bilo super, ali je valjda to i zato sto su kad sam se ja porodila pored mog Nikole bile jos dve bebe...I bilo je ok sto su nam davali da nosimo nase spavacice i pidzame, i kad sam izasla iz soka donela svoju posteljinu, niko nije pravio problem

..ja sam otpushtena kuci u istoj spavacici u kojoj sam se porodila..
..chetvrtog dana.. :(
..sestre su nam upucivale rechenice kao:
- da niste pisnule sad do pola 6 ujutru (ponoc je, to su sestre koje dohranjuju bebe u baby friendly)
- u kojoj si se ti svili rodila ako ti smeta shto krevetac nije prefarban (inache je zardjao, ali ajde..)
i davale nam injekcije dok su zene u snu ili kroz spavacicu, koju jedna nije dovoljno brzo mogla da podigne..

..aj necu vishe, vec sam pisala sve ovo na temi o porodilishtima.. :roll:

..ja sam otpushtena kuci u istoj spavacici u kojoj sam se porodila..
..chetvrtog dana.. :(
..sestre su nam upucivale rechenice kao:
- da niste pisnule sad do pola 6 ujutru (ponoc je, to su sestre koje dohranjuju bebe u baby friendly)
- u kojoj si se ti svili rodila ako ti smeta shto krevetac nije prefarban (inache je zardjao, ali ajde..)
i davale nam injekcije dok su zene u snu ili kroz spavacicu, koju jedna nije dovoljno brzo mogla da podigne..

..aj necu vishe, vec sam pisala sve ovo na temi o porodilishtima.. :roll:

lelee..gde si se ti poradjala..:(
Ja nisam imala problema sa sestrama posle porodjaja..cak mogu da kazem da su sve bile fenomenalne..POgotovo 2 koje su me pazile posle operacije, jer sam isla na caski..
Ja jedino mogu da se zalim na lekare koji su dopustili da se i ja i beba mucimo 15 sati da bi se na kraju smilovali i odveli me na carski..Inache porodila sam se u Frontu..Sestre sa odeljenja carski rez su skroz posvecene..cak i one koje su baksuzi na kvadrat su profesionalci u svakom smislu..Babice pa kako koja..ove sto su bile oko mene su bile andjeli, ali sam videla i kretene..tako da to u principu zavisi od osobe, a i naravno od nas samih..jer moramo biti svesne da ne idemo u hajat..Sto se tice spavacica, posteljine menjale su nam svaki dan, a spavacice smo mogle same da uzmemo..Ali to ocigledno zavisi od odeljenja do odeljenja...Ja sam se pripremila psihicki na najgori scenario tako da kako sam se nadala dobro sam se udala..Ali smo ostali u bolnici 15 dana sve zahvaljujuci pametnim doktorima..E da..pedijatrijske sestre..tu sam malo pizdela ali picili su me hormoni, uplasena za bekca..bla bla..Ali kada malo podviknes :mrgreen: pa malo zapretis..grozna sam znam..ali odkud one znaju da ti ne znas nacelnicu ili tamo nekog peru lozaca :mrgreen: Sve u svemu..sve se dobro zavrsilo...

ja sam eto prezadovoljna sa osobljem iz Dragisa Misovica bolnice znaci svi su super...osim te jedne male slatke sestre...i drugi put cu takodje ici tamo da se poradjam al doktori su super pogotovu doktor Djekic koji je profesionalac u porodjajima inace mene je doktormporadjao a ne babica i stvarno su super i zazurni jer sam imala pritisak u trudnoci i imam astmu,pa su me stavili em na kiseonik kontrlolisali mi pritisak na 2 minute preko aparata na koji sam bila nakacena pa epidural pa infuzija ma stvarno su super i naravno spremili mi injekciju aminofilina za slucaj da dobijem gusenje znaci fenomenalni su zaista..a babica koja je bila pored mene je fenomenalna zezala se s nama u sali koja ne lici na salu nego na svemirski brod :) i pokazala mi kako da disem a anesteziolog fantazija dopunjavali mi epidural 4 puta dok se nisam porodila i stvarno nista nisam osetila...

i da, obozava slaninu, ali onu sapunjaru
strasno[/B]
haha..cula sam da dosta dece to voli da jede..valjda im treba masnoca !
Moj klinac sve klopa, samo nece jogurt :dash::dash: a ja shizim zbog toga..ali mu umuvam kiselo mleko pavlaku sir..
Danas na meniu povrce + testenina ( bez holesterola) + zumance..Ovih dana se ubijao od mesishta..:mrgreen:
Dorucak kacamak i sir..posle kruskica..a za veceru..videcemo...On voli voce iz kompota i plazmu, tako da mu to cesto dajem..Neke mame iz mog okruzenja me kritikuju sto mu dajem plazmu..kao bolje keksolino :dontunderstand: msm..koja je razlika..keks je keks..Pa mi smo odrasli na plazmi..znate ono.. " Mi volimo plazmu keks mama tata i ja..";)
ljubsac za male i velike bekce :cmok2:

Back