SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Malopre sam probala ono "pustiti bebu da plache"...uh...
Dakle, posle setnje uredno sisao i onda nervoza, plach, trljanje ociju...Pokusam da ga ljuljuskam i uz cuclu, on urla, otima se...Spustim ga u krevetac i urla, ali posle 5 min cuti i igra se..onda opet urla i tako izdrzah pola sata!!!!!!! i ne vredi...Uzeh ga, pio sokic...i sad u mom krilu tashi, tashi:dash:

Koliko treba tako da upali?:worth:

Ma izdrzaces to... :heart:
Meni je pedijatar preporucio da bebu, kad je nervozna ili kad mnogo place, uzmem u narucje i pevusim pesmice... To ih kao smiruje...
A sto se tice ovog "pustite bebu da place"... Drzim ti palceve...
:cmok2:

Meni to pusti bebu da place je uspevalo do nekog 3-4 meseca..kada sam sa malishom ostajala sama nocu..A kada je tatica dragi prestao da radi grobarske smene..ode mast u propast..Sve sto sam postigla ko da je baceno u vodu, jer ne moze on da slusa kako bekac place..pa mu zao..Evo i dan danas ga uspavljujemo na rukama...Trebala sam da ga izbacim za vreme uspavljivanja iz kuce :dash::dash:
A da pritom deckonja nece vise da spava u polozenom polozaju ( srochih ga nema sta :mrgreen:)..nego uspravno da nas zagrli..sve chesce tatu...i tako njih dvojica igraju i on zaspi...Ako mozete izdrzite jer kasnije kada su veliki i okretni i ustaju nema sanse jer beze iz krevetca...A kichma pucaa...:sad2:
Ovaj moj kada mu se spava dere se ko magarac..nema sanse da se okrene na stranu gde se zadesi i da zaspi ..:heart: mamino ;)

Da ne gresim dusu, on uvece zaspi dok siki lezeci bez problema i samo ga prenesem u krevetac i samo se jednom budi da siki, ne ustajemo pre 8h ujutro:)
Onda pre podne opet spava izmedju 10-11h, sto je jako cudno, jer je lepo spavao prethodnu noc, a onda popodne nece uopste...Malo u kolicima kad setamo ili ako se neko odvazi da ga nosi, a to sve redje radimo (samo deda ima strpljenja kad ga pricuva:mrgreen:). Zato hocu da ga nateram da se sam uspava u krevecu. Do uvece bude bas nervozan jer mu se spava ali nece da zaspi mangup. Inace sam protivnik da se bebe pustaju da plachu, ali stvarno ga on pretera sa dnevnim nespavanjem...Probacu onda sutra to sa pelenom:confused:
Ko prezivi pricace;)

mici, te stvari mi nisu nikako jasne...kravlje mleko nikako do prve godine a jogurt, sir, kiselo mleko moze:dontunderstand:...nasa dr zabranjuje sve do prve godine...

ovde ti već od 6 meseci savetuju da možeš da daješ skoro sve osim mleka i punomasnih sireva...a u jogurtu imaš tu bifido formulu itd.,pa verovatno nije tako težak za varenje...u svakom slučaju moje količno dete od tih proizvoda nikada nije imao grčeve,čak mu je smirivalo stomak...ne znam šta da ti kažem...koliko zemalja i doktora,toliko načina...

Drage mame dali je neka od vas davala deci hipp-ovo mleko,bas njihovo sa cerealima?
Mm je kupio juce to se daje samo uvece ,za laku noc,gusta je formula i nema glutena,mali za sad pije adaptirano mlekood nestle,pa sad neznam dal smem da mu ubacim neki put uvece:think: isto ide na 210ml 7doze..sta vi mislite?:hvala:

a jel od Nestlea ne postoji ta varijanta?....nama su ovde rekli da ne treba da se meša adaptirano mleko,znači ako dete pije Nestle onda pije samo taj...ali ko će više znati...ako može da jede Hippove kašice a pije Nestleovo mleko,što ne bi mogao jednom na dan da pije i Hippovo mleko...no,ovo nije savet,čisto neko moje razmišljanje laički...

Drage mame dali je neka od vas davala deci hipp-ovo mleko,bas njihovo sa cerealima?
Mm je kupio juce to se daje samo uvece ,za laku noc,gusta je formula i nema glutena,mali za sad pije adaptirano mlekood nestle,pa sad neznam dal smem da mu ubacim neki put uvece:think: isto ide na 210ml 7doze..sta vi mislite?:hvala:

Ne bih ja bas eksperimentisala sa mesanjem formula...jednom sam dok smo bili na moru kupila toHIPP mleko jer nam je neplanirano nestao Aptamil a nije ga bilo...i mrzela je taj HIPP.... A Nestle stvarno ima odlicne zitarice i to bez mleka...

dorucak - voce, hleb i puter, jogurt, omlet, najcesce zavrsimo na nekom pecivu i jogurtu
vecera: nesto "sito" i neopterecujuce - pita sa sirom, pizza (ali je celu sama napravim - testo sa integralnim brasnom i bez kvasca, svezim paradajzom umesto kecapa, domacim sirom)...

Znaci ja i nisam toliko losa, ja sam do sada davala hleb namazan necim dok nije poceo sa tim ``pljuvanjem`` cim oseti to nesto namazano na hleb. I svako malo przim kajganu to zbog zumanceta. Jutros probala sa keksom i mlekom, juce griz, prekjuce cokolino i sve zivo pljuje, da siznem! Na vocni jogurt se mrsti a zitarice potopljene u jogurt isto tako nece. O zivote lutalico...
Cesto za veceru kupim neku pitu ili projice al sve pokusavam da izbegnem to da stalno bude nesto iz pekare.

e da, zaboravih ... palacinke sa integralnim brasnom i slatkom pavlakom... ponekad hoce da ih zvacka onako usput...etotako je davno pisalla da to pravi sinu za dorucak i u njih stavi svasta da bi napravila bombu jer on malo jede
i ne brini, njima se sve to menja, evo vestica vec nekoliko dana skida puter sa hleba pa samo puter jede a hleb skoro uopste

a mozes i samo hleb i pavlaku ili jogurt - sta god od toga hoce

i da...jedno vreme je palilo da namazem puter na zalogaj hleba, pa ga "umotam" da ne oseti kad stavi zalogaj u usta

ponekad mislim da ce umreti od gladi koliko nista ne jede

Poslednja izmena:
Meni to pusti bebu da place je uspevalo do nekog 3-4 meseca..kada sam sa malishom ostajala sama nocu..A kada je tatica dragi prestao da radi grobarske smene..ode mast u propast..Sve sto sam postigla ko da je baceno u vodu, jer ne moze on da slusa kako bekac place..pa mu zao..Evo i dan danas ga uspavljujemo na rukama...Trebala sam da ga izbacim za vreme uspavljivanja iz kuce :dash::dash:
A da pritom deckonja nece vise da spava u polozenom polozaju ( srochih ga nema sta :mrgreen:)..nego uspravno da nas zagrli..sve chesce tatu...i tako njih dvojica igraju i on zaspi...Ako mozete izdrzite jer kasnije kada su veliki i okretni i ustaju nema sanse jer beze iz krevetca...A kichma pucaa...:sad2:
Ovaj moj kada mu se spava dere se ko magarac..nema sanse da se okrene na stranu gde se zadesi i da zaspi ..:heart: mamino ;)

Isti slucaj:hahaha:

Malopre sam probala ono "pustiti bebu da plache"...uh...
Dakle, posle setnje uredno sisao i onda nervoza, plach, trljanje ociju...Pokusam da ga ljuljuskam i uz cuclu, on urla, otima se...Spustim ga u krevetac i urla, ali posle 5 min cuti i igra se..onda opet urla i tako izdrzah pola sata!!!!!!! i ne vredi...Uzeh ga, pio sokic...i sad u mom krilu tashi, tashi:dash:

Koliko treba tako da upali?:worth:

ja sam od onih koje misle da i ako upali dovede do vecih problema nego da ga ljuljas...

Ja nikad nisam pustala svoje dete da place niti cu. Ko voli nek izvoli.
Sad posle 16 meseci vidim da se neke stvari spontano menjaju, jeste teze ovako po mene, ali ja sa tom tehnikom necu nista menjati u njegovom zivotu.

kod nas kupanje oko 8, onda se mazimo, pevamo.... onda flasica, dok rucka, drzi pelenu iza uveta, i taman kad je flasica prazna, ona navuce pelenu na oci... spustim je u krevetac tako sa pelenom i nakon desetak minuta izvucem pelenu. nekad se desi da se probudi, onda je nosim desetak minuta i pevusim, ali pelenu ne ispusta.... i spava celu noc. nekad sam je hranila oko 1, pa oko 5, popije na spavajuci, a sada samo oko 1 i probudi se oko 8. kad bi znala da ce i druga beba tako, odmah bi jos jednu, hahahha...

Moje dete mene urnisa u poslednjih par dana..zaspi oko 22h..onda se probudi u 23 :eek: "sta kao vec si se naspavao?"..pa ga opet uspavljujemo do 24h..onda se budi jos 2 puta da siki kao da je beba od mesec dana :mrgreen: epilog svega jutros se budi oko pola6 sav srecan skace i drma ogradicu, ja ga prebacim kod nas u krevet da se ne izubija i polomi i to malo zuba sto ima ;) a on ...ljubi ga majka...skace po nama, reanimira nas..operise...malo masira rebra..o cicanju da i ne govorim samo odzvanja...Sav srecan...i tako ga ja uspavam (KAO) oko pola 7...spustim u krevetac on se izvrne na stomak podigne na kolena i pogleda me sa osmejkom..heee.. :dash::dash:
Aj ti malo tata...i onda dragi tata do 10 sa njim skace igra se..ja pritom sve cujem ali nema veze barem me je ostavio da malo lezim..:heart:
Aj sad malo ja..2 smena..:mrgreen: mali i dalje ko na baterije...brblja smeje se skace dize se uz ogradicu..hoce na pod da se igra sa Mrvicom...I nekao zaspi u 13h...
:dontunderstand: kako moze...a to se ponavlja vec danimaaaaaaa

MOram samo da objasnim .ovo za pustanje bekca da place..To sam uradila jedno 3 noci za redom..on odplace ili odkenjka jedno par minuta ja ga zagrlim i on zaspi..POsle bi zaspao sam u roku od par minuta cim ga spustim u krevetac..Nikada ga ne bih pustila da se zaceni ..ne daj boze...Ali i to je kratko trajaloo..opet smo se razmazili..ljubi ga majka..i tajka :heart:

ovde ti već od 6 meseci savetuju da možeš da daješ skoro sve osim mleka i punomasnih sireva...a u jogurtu imaš tu bifido formulu itd.,pa verovatno nije tako težak za varenje...u svakom slučaju moje količno dete od tih proizvoda nikada nije imao grčeve,čak mu je smirivalo stomak...ne znam šta da ti kažem...koliko zemalja i doktora,toliko načina...

ma ne mici, nisam mislila zbog varenja nego zbog alergija...kao kravlje mleko je visoki alergen:dash: ja sam dobila takvu packu od pedijatra kada sam joj rekla da sam Ogiju dala vocni jogurt, a imao je oko 9meseci...pita ona mene od cega je jogurt? ja se pravim luda, kazem od breskve:whistling: a ona ce od cega se pravi, od kravljeg mleka:besna:rekli smo ne kravlje mleko do goinu dana:besna: al sto kazes sto pedijatara sto misljenja:dontunderstand: neverovatni su

moj sin bi ziveo na cokoladnom mleku i po nekoj bomboni...jedino rucak pojede ljutski sve je ostalo drama...hleb i sve hlebaste proizvode ne podnosi samo pljuje...zato ima istu kilazu od prosle godine

I ja sam mislila na kenkanje ne da se pusti da se zaceni nedaj boze pa nisam bez srca jedno 15min,i to je bilo dva tri puta,u to vreme moj mali samo na ruke hteo cim ga spustim on otvori oci i dzabe onoliko ljuljanje :confused: pedijatar je rekao ako je nahranjen,presvucen,nema temperaturu,nije bolestan,a spava mu se ,ostavite ga samog u kreveatac,plakace naravno to samo da bi ga mama uzela,pametni su oni i ako se nesmiri 15min onda ga uzmi te,potrebni ste mu,..sad dal je to upalilo ili jednostavno je tako reagovao jer je bio bas mali ali posle se vec sredilo,dobro dete:heart:
Samo sto nevoli da se oblaci:dash: to je vristanje,urla,ni preko glave ni ono sto ide dole:sad2: na glavu mu navucem al kad treba rukice joj muke zive a tek dole taman mu jednu nogavicu obucem i ajde drugu on je vec skinuo,samo sutira i neda nikako..kako li ce da bude kod pedijatra kad budemo isli pola sata nam treba da se obucemo..i pre nije voleo al ga nekako zavaram al sad nista neupali:sad2:

Sta mislite beba od 5meseci ima zapuseno uho pedijatar nema aparat da ga pregleda i salje ga kod orl,gde onaj kaze da je zapuseno i pokusava da mu izvadi al posto je suvo nemoze daje mu hidrogen i kaze tako ispasce samo uvece dete zacenjuje se nemoze da jede pocne da vuce i naravno boli ga vristi,mozda cak ima i upalu..sta ce da kaze orl ako mu neispadne samo dodjite onda da mu ja izvadim..mislim strasno pa zar hidrogen ide za otpusavanje cepa?

Sto se sad pravdate?
Ja sam sustinski protiv pustanja da plachu, ali par dana pokusaja da se dovede u red konacno nece mu skoditi, tj. njegovoj psihi. Znam da su prvih godinu dana kljucni za psihicki razvoj...
A opet u knjizi "Sta da ocekujete u prvoj godini"upravo ovaj metod preporucuju za ukidanje nocnog obroka, ali to ne bih mogla nikako nocu urlanje ne dolazi u obzir...
Inace, kod njega kenjkanje kratko traje, ubrzo prelazi u klasican plach...
Danas jos nije bilo potrebe da ga ostavim u krevecu, pa videcemo...Spavao je napolju u kolicima, pa je bolje volje...

Ma ja se nepravadam,mislila sam na to da se dete zaceni pocrveni oznoji od placa to ne ali kenkanje to mu neskodi..cak svaka mama slozice se samnom da bebac kad nije po njegovom zaplace ali kad vidi da mu neprilazi niko prestane nadje sebi zanimaciju neku igracku cuclu...ne po celi dan pustiti da se dere al par pokusaja nista mu nefali:roll:

Back