SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ja sam u betaniji dobila jednu pampers pelenu,dva avent jastucica za grudi,uzoran johnson kupke,i pavlogal ulje za bebe i jos gomilu nekih cestitki i brosura medju kojima je i azbuka dojenja,johnson plavi neseser,rosa vodu,i kravica cokoladno mleko...eto
stvarno?
ja u betaniji ništa nisam dobila... samo što reče neko brošure, reklame i sl.

nego...
baš smo bolesni :( sad smo došli od dr, miškulence zaspao, mrtav, od 9 smo tamo bili :dash:
ima li neko iskustva sa virusnim herpesom? na nosiću :confused:
nije ni sigurna da je to, idemo sutra na infektivno...

Ja sam u porodilistu dobila, pored zarke zelje da odem kuci sa detetom u nalepnice za kola, 2 cokoladna mleka, reklamne HIPP pene za kupanje (ukupne kolicine 15ml), jednu Pampers pelenu i neke prosure sa brojem telefona privatnih pedijatara :roll:

A sto se vrece tice, moja cerka je naviknuta na vrecu, ali ne dolazi u obzir da je sputava pa imamo one dugacke - cak i hoda u njima kad se iskobelja iz kreveta
Nema sanse da ne bude u vreci kad malo zahladni - ona ceo pokrivac smota ispod sebe pa se onda buni sto spava na budzi

da se setim šta smo mi sve dobili u Betaniji...nekoliko Pampers pelena,jedan Nivea mali komplet sa kremicama više vrsta,nalepnica za kola,Pavlogal kupku i baby ulje,čokoladno mleko,malo pakovanje keksa,i neke brošurice..

mi 12 dana...:( babica koja je previjala Lakiju pupak je izgleda imala stafilokok pa je tako detetu prenela te su mu bakteriju nasli i u krvi i u nosu...eto ti...i zbog nekog tamo dete primalo antibiotike i plus sto smo ostali zajedno 12 dana...uzas!!!!

Super je ta prica sa svedskim stolom, i ja cam je cula i tesim se njom, samo je nezgodno sto ja ne mogu da spremim 20 jela svaki dan da bi mu ponudila da bira, a kad se izbor suzi na dva - tri jela onda mozda lakse moze da se pogresi... ili je totalno promasivanje na temu sta detetu ponuditi samo moja specijalnost - ja se danima polomih: kuvam, pechem seckam, blendam, muckam... a on samo pogleda i okrene ledja - fuj, necu... i kad sam vec skoro skroz odustala i htela da ga vratim na iskljucivo dojenje, nesto se setim da jabuku bas nikad nije odbio - izblendam jabuku - dete jede i smeshi se. Bas ga briga za raznovrsnost - evo vec dva dana jede jabuku (a pre toga je vec toliko cesto jeo da sam pametna ja zakljucila da mora da mu je dosadila pa je par dana nisam ni nudila).I sad se ja se pitam se pitam, pitam: Dokle ja sad da mu spremam samo jabuku??? Ili da uvek spremim nesto + jabuku, pa kad odbije to nesto ja izvadim jabuku ko dzokera? Ili da mu na kvarno pomesam jabuku sa jos necim i nadam se da ce hteti? Ili da cekam da pocne da odbija jabuku pa onda da mu ponudim nesto drugo? I jel samo ja od svih majki na svetu imam ovoliko glupih pitanja???? :dash:

Moja drugarica je cerki meso redovno umakala u neku vocnu kasicu jer mala drugacije nije htela, tako da...probaj sa jabukom ;).

Mi smo izašle iz bolnice posle 7 dana jer je Tina imala žuticu i još neke bakterije a pre porođaja sam ležala skoro dve nedelje tako da mi je posle 20 dana u bolnici svega bilo dosta i želela sam samo da idem kući. Bolnica mi je postala druga kuća.

I ja sam čitala te knjige ali koliko su dobre toliko baš i nisu u svim slučajevima primenljive na naše podneblje. Sećam se nekih delova o kojima možeš samo da sanjaš u zemlji Srbiji.

Secam se da sam sa prvom cerkom dobila mini pakovanje Johnson-ove kozmetike,par pelena sve od razlicitih proizvodjaca i kojekakve cestitke.Sa drugom ne mogu da se setim,a sa trecom isto neki mini paket kozmetickih proizvoda,pelene,vlazne maramice i brosure kako ovo i kako ono :D Naravno tu su bile i cestitke zbog trceg deteta kao i obavestenje kako podneti zahten za roditeljski dodatak.

Back