SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
i ja razmishljam ovih dana dal` da kupim dzak il` da prosto uvedem pidzamu, s obzirom, da i moj sin, kao shto neko gore reche, pochne da se budi kad je pokriven.
s obzirom da OPET spavamo zajedno u krevetu, ja ga pokrijem, on krene da se prevrce, obrce, kenjka, budi, i ja ga otkrijem i sachekam da zaspi, pa ga pokrijem... medjutim, ne lezi vrazze, desi se da i ja zaspim, chekajuci da mi zaspi dete otkriveno, pa tako se probudim posle sat i po, on spava ko top, a ja spavam, spremna da ga pokrijem, i onda se pojedem zziva....

ne znam kako cemo prezimiti, znam da mrzim zimu, znam da mi svaki put donese blagu depresiju, znam da mrzim hladne prste na nogama i rukama, znam da mrzim kad mi voda udje u cipelu, to sve znam, al` kako cu zimu prezziveti... hm... ne znam.
plus mi se vraca svekrva iz sela - za stalno. tu je tek misterija ko ce prezziveti.

Mila zbunjuje me tvoja tabela..zar sme adaptirano mleko da se daje tako blizu?Koliko vidim ti si mu davala na sat ipo -dva...meni su rekli da najmanje treba da prodju 3h od posledenjeg obroka ili cak 4,jer nije kao majcino mleko,ovo adapt je teze za varenje;za njihov mali zeludac..
inace moj mali je prva dva meseca pio na 3h posle na 4 i lepo se on narucka popije koliko mu je dovoljno i za 4h smo mirni..
Matteo dnevno popije 630ml mleka(720ml dodje jer je gusto mleko) inace je pedijatar rekao cak mogu da mu ukinem taj obrok u 16h umesto toga mogu da mu dam jogurt;i da je njima sad potrebno 500ml mleka na dan,to im je dovoljno jer naravno iz drugih namirnica uzimaju ono sto im je potrebno da napreduju...ipak postaju veliki nisu vise male bebice.pa da zive samo na mleku ..
INasa tabela je ovakva:
U 7:30h mleko 210(to ispadne 240)
11;30h povrce i meso(20-30gr)sve ukupno 200gr i Dva jogurta od po 60gr ili jedan veci od 100gr
16h voce ili kompot 130gr i mleko 210(240ml)
20;30h mleko sa cerealima od povrca 210ml(240)
Izmedju voda,kamilica,sokice nevoli..
Kaki tri puta na dan i super mu je stolica....
Angi,
Pitala si za jogurte kako beba sme da jede ,neznam kod nas al ovde mu ja dajem od adaptiranog mleka je napravljen bas za male bebe..od 6meseci se daje!

kada pogledaš tvoju tabelu tvoj malac pojede više čvrste hrane nego je moj jeo u tom uzrastu,on je baš jeo ispod te granice koja je za taj uzrast,i veoma je brzo ogladneo,tako da sam morala da ga dopunim za sat i po vremena sa adaptiranim mlekom,jer se inače drao jer je bio gladan....a i mleka je pio manje od tvog malca...pedijatar je tako savetovala pošto on ima mali želudac,i ne može ni dan danas odjednom da klopa veću količinu hrane(recimo ručak jede iz 3 navrata,pojede supicu,za sat-dva meso i neko varivo,i opet za sat i po neko voće,voćni jogurt,keksić),treba da jede često i manju količinu...tako smo i radili,i tada su i polako prestali količni grčevi...

jooooooooooooooj,potpisujem sve što si napisala Maslachak,i ja istu bitku vodim sa svojim...odmah se probudi čim pokušam da ga pokrijem,to je haos....a džak ne podnosi ni pod razno,čupa sa sebe još od malih nogu,nema šanse da zaspi u njemu...pa se ja onda živa pojedem naročito kada dođe hladno vreme,pa zima,i stalno se budim da pogledam da li je pokriven,pa ništa od spavanja...spava u zeki sa sve onom navlakom za nogice,jedino tako ostajem koliko toliko mirna ako se ne pokrije noću,i naravno grejem kuću to ti je to...

Ja jos nisam videla dete koje spava pokriveno,moja deca nikako i nista ne podnose...
manja je zimus spavala u dzaku ali je bila bas mala mala,sada ne verujem da ce da bude...
sina smo jedne noci probali da stavimo,izdrzao je 5 min i nikada vise ni blizu...

I meni ne preostaje nista drugo nego drzati 20 stepeni,duge rukave i bodice,carapice....
Jedne sam zime cak sinu umotala sal oko stomaka,uhvatio je negde gadan stomacni virus pa se mucio sa tim dosta,stomacic ga bas boleo a on bi jos otkriven da spava...pa tako jakako bi mu bar stomacic bio na toplom omotam sal....

A mm i ja bas volimo da spavamo u hladnim sobama ali nema od toga nista...bar za sada ne...

моја ана спава у џаку и баш га лепо прихвата... не воли да је покривена (поготово руке), али овако сам, заиста, мирна...

мој, тј. анин, је танак и дугачак (то бака шила, и ани баш одговара)... у том од фротира њој би било врућина, па би била нервозна и не би могла да спава, овако јој је таман :)

мој, тј. анин, је танак и дугачак (то бака шила, и ани баш одговара)... у том од фротира њој би било врућина, па би била нервозна и не би могла да спава, овако јој је таман :)

Suzo sta ti podrazumevas pod frotirom...ja stalno mislim da je laksi materijal:think:

Meni su fascinantne te vase satnice...Kako uspevate uvek u isto vreme da date hranu?! Mislim da ja to nikad necu uspeti. Ne sedim kuci po ceo dan...to mi je sve nekako vojnicki...znam da treba da se uobroci, ali mislim da cu ja to malo flexiblinije...mozda gresim, tek smo na pocetku...I ujutro se ne budi uvek u isto vreme. On za sad prihvata sve sto mu dam u bilo koje vreme, mada je voce uvek ujutro, a popodne 2-3povrce. nikad se ne zna kad ce zaspati dok siki, a to mu je jedini dnevni san...
Bonzi,
Zar moze da izdrzi od 16 do 20.30 da nista ne jede?
ja ovde ne videh jogurt od adaptiranog mleka...neka me neko ispravi.

Poslednja izmena:
Nocni podoj...hm...ne bih rekla da je mazenje u pitanju....
Filip jednom siki, ali kad se probudi i prebacim ga kod nas da siki, nestrpljivo trazi da sisa, kao iz gladi utekao...I to obavezno iz obe, a onda zaspi....Posle jedne nikad ne zaspi...Onda u krevetac...
Znam da neki rodtelji uspavljuju bebe i danju u njihovom krevetu, kao legnu pored njih i tako.. Njemu to nista ne znaci i samo plaze kad ga tako stavimo..
Uspavljivanje je moguce jedino nekad kad siki ili da ga nosis i ljuljuskas.

Moje dete je prosle godine spavalo u dzaku i to debelom a tada je imao 8,9 meseci i ok je prihvatio dok mu nije postalo vruce.
Ove godine imam jedan tanji a duzi pa cu probati kako ce biti. Jako nemirno spava i vrti se u svim mogucim i nemogucim pravcima tako da i kad je pokriven to je max do struka, a gornji deo tela je uvek otkriven. I da, cim ga ususkam on pocne da se budi...

Angi ta satnica je kod nas bila sasvim fleksibilna naravno...nije se to uvek desilo tačno u isto vreme pisala sam...plus,minus sat vremena,ali otprilike smo držali taj ritam...smatram da oni treba već u tom uzrastu da ustale neki svoj ritam i da se držimo toga...dete ne zna šta je to sat,ali ima svoj bioritam koji se usklađuje sa našom satnicom,pa već zna kada treba da ručka,da se ide u šetnju,spava..naravno ima dana kada se radi nešto novo,neki specialni program kada ništa od toga ne može da se uzme u obzir,ali uglavnom neki red treba da postoji,a to je na nama roditeljima da ustalimo..

ja moju smizlu stavljam u dzak. imam jedan, onako kao tanji jorgan, bez rukava, kopca se na ramenu, tj lepi se cicak. a imam jedan kao cebe, u fazonu kao skafander, sa rukavima. hoce u oba... mada kad cvrsto zaspi, ja prebacim cebence njeno preko stomaka, jer dok je budna, ona se igra, vuce cebe, stavlja u usta...... mada imamo i jorgan, pravi njen, ali se plasim, jos je ona mala, pa me strah da ga ne navuce preko glave...

..zaboravila sam da kazem - ja sam sa cerkom u porodilishtu dobila mali, malecki dzak
sashiven od dve one debele pamuchne pelene, sa tankim rasjfeshlusom napred,
tako da sam ih od pochetka uveche, posle kupanja, stavljala u njega..mozda su se zato lako navikli.. :)
..a chinilo mi se da im je, malo kasnije, taj mali dzak bio i signal za nocno spavanje.. :)

Back