SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Lazay,
Sto si se toliko opteretila? Pa tek pocinjes da ukidas podoje, polako...
Bas ti je velika beba:)

Pa to me nekad zbuni - sto je toliko veci od vrsnjaka, pa se posle setim da su mi pricali sam i ja bila ogromna beba... valjda smo takvi :think: Ne teram ja njega da jede cvrstu hranu, nego bi samo volela da malo redje sisa, pogotovo nocu - kad vec nije sitan i lepo i prelepo napreduje, nekad utripujem da mu je to mozda previse mleka i da treba da ga svedem na 4-5 obroka u 24 sata kao neke bebe sto jedu tj. piju i da bi to lakse uradila kad bi se on lepo najeo ko svet, a ne svaki cas po malo da sisa - on nece cak ni obe sike da isprazni u cugu nego jednu pa se malo igra pa kasnije drugu. Ali, kao sto rekoh, odustajem... barem za sada :brus:

Pa to me nekad zbuni - sto je toliko veci od vrsnjaka, pa se posle setim da su mi pricali sam i ja bila ogromna beba... valjda smo takvi :think: Ne teram ja njega da jede cvrstu hranu, nego bi samo volela da malo redje sisa, pogotovo nocu - kad vec nije sitan i lepo i prelepo napreduje, nekad utripujem da mu je to mozda previse mleka i da treba da ga svedem na 4-5 obroka u 24 sata kao neke bebe sto jedu tj. piju i da bi to lakse uradila kad bi se on lepo najeo ko svet, a ne svaki cas po malo da sisa - on nece cak ni obe sike da isprazni u cugu nego jednu pa se malo igra pa kasnije drugu. Ali, kao sto rekoh, odustajem... barem za sada :brus:

A da li si probala da ga zavaras vodom ili cuclom (lazom, varalicom-kako god) kad se probudi nocu?

Nekih desetak minuta sigurno,
pa se umori siroma i ja ga zavaram sa vodom ili cuclom i on iscrpljen zaspi :sad2:
bas je tesko ali se isplati.
Pre neki dan mi je dete prvi put prespavalo celu noc a ja ustala iz kreveta cila, vesela i poletna jednom recju preporodjena :D

eh drage moje,pošto sam ja prvih godinu dana svaki dan tačno zapisivala i sat,i količinu i meni šta sam mu daval da jede,evo izdvojiću jedan dan kada je imao 6 meseci,i kako je to izgledalo sa nama..moram da napomenem on je veoma kratko sisao,bio je na adaptiranom mleku,i već sa 4,5 meseci krenuli smo sa čvrstom hranom...
znači davnog dana 18.06.2008. kada je imao tačno 6 meseci naš dan je izgledao ovako:
4,05 sati-170ml Humane
7,00 sati-100ml sokića od jabuke(odnosno to je bio ceđena jabuka)
8,05 sati-90gr kašice (jabuka,breskva,maraquja)
9,30 sati-80ml Humane
11,05 sati-100ml Humane
14,30 sati-170ml Humane
17,45 sati-80gr pečene bundeve
19,00 sati-110ml Humane
21,15 sati-180ml Humane

što sveukupno izađe 810ml Humane,100ml sokića,170gr kašica

taj dan je kakio 3 puta,8.45, 15.15, 18.00

isto tako tih dana je pio Liobif jer je imao malo ređu kaku...eh znači otprilike tako je išlo kod nas

Mila zbunjuje me tvoja tabela..zar sme adaptirano mleko da se daje tako blizu?Koliko vidim ti si mu davala na sat ipo -dva...meni su rekli da najmanje treba da prodju 3h od posledenjeg obroka ili cak 4,jer nije kao majcino mleko,ovo adapt je teze za varenje;za njihov mali zeludac..
inace moj mali je prva dva meseca pio na 3h posle na 4 i lepo se on narucka popije koliko mu je dovoljno i za 4h smo mirni..
Matteo dnevno popije 630ml mleka(720ml dodje jer je gusto mleko) inace je pedijatar rekao cak mogu da mu ukinem taj obrok u 16h umesto toga mogu da mu dam jogurt;i da je njima sad potrebno 500ml mleka na dan,to im je dovoljno jer naravno iz drugih namirnica uzimaju ono sto im je potrebno da napreduju...ipak postaju veliki nisu vise male bebice.pa da zive samo na mleku ..
INasa tabela je ovakva:
U 7:30h mleko 210(to ispadne 240)
11;30h povrce i meso(20-30gr)sve ukupno 200gr i Dva jogurta od po 60gr ili jedan veci od 100gr
16h voce ili kompot 130gr i mleko 210(240ml)
20;30h mleko sa cerealima od povrca 210ml(240)
Izmedju voda,kamilica,sokice nevoli..
Kaki tri puta na dan i super mu je stolica....
Angi,
Pitala si za jogurte kako beba sme da jede ,neznam kod nas al ovde mu ja dajem od adaptiranog mleka je napravljen bas za male bebe..od 6meseci se daje!

Poslednja izmena:
Cao drage moje!vidim ovde se caska o nocnom klopanju i razmacima izmedju obroka...I ja bas imam dileme u vezi toga...Nikola ima 4,5 meseca,ne sisa,pije humanu.Nocu se budi u pola tri i mora da pije mleko...Posle spava do pola sedam,sedam.Kad treba da mu ukinem taj obrok?Zao mi je da ga diram,da mu nudim vodu ili dudu,jer on popije to mleko i nastavlja da spava...A sto se tice razmaka izmedju obroka,on je prvo jeo na tri sata,sada jede na tri i po,ponekad i na cetiri ako se uspava...

Inajdic,
Joj neznam i ja sam se dvoumila oko toga,moj mali se nije budio,a mene je bilo zao kako da mu nedam,ali opet kazem imam srece jer on i kad jede spava,samo vuce zatvorenih ociju i kad zavrsi dam mu cuclu samo se okrene i nastavi da spava,posle kad je bio veci, meni su rekli da sa 5mes puna ima 4 flasice za 24h,al ja sam mu do skoro 6mes davala 5 flasica,ali to znaci da zadnju flasicu tu 4popije recimo oko 21h ,i onu sledecu ako mu dam je oko 1h-1:30h sad posto on lepo spava nekad je popije nekad ne stegne zube i nema sanse da mu stavis u usta i tako sam mu izbacila...Sad neznam za humanu koliko treba ona da se za njegov uzrast da,mi koristimo nestle..

pa da i ja sam se razmisljala dal da uzmem vrecu za spavanje i dal oniu deblju vraijantu ili tanju pa preko prebaciti i cebence za zimu se odnosi...a sobzirom da bebac spava na sreani i da je poceo da se okrece ne znam koliko je to preporucljivo,..?

ja imam problem sto se tice pokrivanja...moje dete je vecito otkriveno..a nocu nije nimalo pijatno :sad2:

..moj sin je toplokrvna zivotinjka na tatu i nikada mu nije hladno,
ali nije od one zajapurene dece koja se mnogo znoje.. :)
..celu zimu spava samo pod cebetom u navlaci, poshto mu je pod jorganom pretoplo i
samo ga zbaci sa sebe..u isto vreme ja spavam pod jorganom i cebetom, zajedno.. :sad2:
..sad mi spavamo pod cebetom u navlaci, a on pod frotirom.. :roll:
..preko leta, kad mi imamo frotir, on se pokriva samo charshafom..
..meni je u pohetku bilo jezivo, ali se makar ne otkriva.. :)

..vrece za spavanje sam koristila od prve zime (6 odnosno 5 meseci), pa do jedno tri godine..
..i opet cu..super stvar..iz vishe razloga.. :)

daj argumente tj koji su to razlozi posto mi se cini da je prekticno al konkretno u mom slucaju sobizom kako dete spava ne znam dal je ok da kupujm vrecu i koju tanju ili deblju vecu ili velicinu deteta???

..meni je ona prva, manja bila deblja, poshto su je koristili preko bash, bash zime,
a i bili su manji, nisu sami ustajali, pa im nije trebala neka pokretljivost..
..meni je bilo zgodno shto mogu da ih podignem i podojim nocu bez da ih
shoknem promenom temperature,
pa bi se i manje razbudili i lakshe ponovo zaspali.. :)
..na prolece, kad su imali oko 8-9 meseci, kupili smo vecu i malo tanju vrecu,
u njoj su mogli slobodno da se okrenu u krevecu i po dva kruga a da ih ne stisne,
a i da ustanu i sednu, a kasnije i da se usprave na noge u krevetu..
..preko leta je nismo koristili,
mada su je voleli i u pochetku su trazili da se uspavaju u njoj,
a onda mama raskopcha skroz do dole i pokrije dete frotirom.. :roll:
..oko rodjendana su nauchili da izadju iz kreveta, pa smo skinuli stranicu,
i chim je zahladilo malo (14-15 meseci) vratila sam vrecu sva srecna
zato shto sam ih par puta do tada nalazila kako spavaju s nogama na podu
a glavom na krevetu, ili skroz na podu, ili ispod kreveta.. :eek:
..ovako se bar nisu smrzavali dok ne primetimo da su krenuli u akciju u pola noci.. :)
..negde u to vreme su nauchili i da je otkopchaju ujutru, izbace noge i dodju na doruchak
kao princeze (tj princhevi) sa plashtom.. :lol: :heart:

..eto..opshirno.. :)

ja imam problem sto se tice pokrivanja...moje dete je vecito otkriveno..a nocu nije nimalo pijatno :sad2:

Tako je kod mene prvo dete,tako drugo,a tako je i trece...stalno otkriveno,a kad je pokrijem budi se.
Jedino resenje mi je grejalica na min. (mi smo u kuci),pidzama na dugacke,ispod bodi na kratke pa i duge rukave i carapice.
Nikakvi dzakovi niti vrece ne dolaze u obzir.

Poslednja izmena:

Back