SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma vole se one,bar ova starija,za ovu malu jos ne znam nije nista rekla osim ge,ali se plasim da joj od te silne ljubavi ne iscupa nogicu ili rukicu,a kad beca place ona se solidarise,pa imam stereo.Ja se danas raspisala....to je zato sto je cera kod bake i deke.
:cmok:
Ja nisam za te hranilice,zauzimaju puno mesta,ali smo imali malu nosiljku sa nekoliko polozaja,ona je posluzila u prvih par meseci hranjenja,a posle je bila jurnjava po kuci,to i danas traje,te lepe manire za stolom jos nismo stekli,jer nema toga sto bi nju zadrzalo na jednom mestu,a meni je samo jedan cilj-da ona nesto pojede.

Htela sam da pitam mamice,da li se mesate u deciju igru,da li im birate drugare,ima li dece na igralistima koje najradije izbegavate?:bye:

Ima dece od koje moje dete micem,uglavnom su to nasilna deca(mislim na malo vecu decu od 6 god pa na dalje)....ne mogu mirno da sedim i gledam da ga udaraju ili zezaju:(
Skoro sam negde zapretila jednom detetu od 9 godina da ako jos jednom uzme papucu mome i njegove ce leteti pravac u kontejner....i to sve pred majkom koja nije ni reagovala dok je mali neumorno bacao izgubljenu papucu mome sinu:roll: od tada je mama veoma ljubazna a mali ga je pustio konacno na miru....inace drugare mu ne biram,ni starijem a ni mladjoj mada ona za sada nacesce trci za loptom,nesto i nije zainteresovana za drugu decu....

Jao mi se tek uigravamo u tome,tek sad pocinje da se stvarno igra sa decom jer do tri godine oni se igraju na istom mestu,ali je to bilo daleko od zajednicke igre,bili smo novi na igralistu pa je tek privlacila njihovu paznju,ali ima dece sa kojima se ja nikada ne bih igrala,ali ne igram se ja,pa nisam sigurna da smem da se mesam u njen izbor,to se odnosi na kasnije,naravno da je udaljim od dece koja su agresivna,ali necu uvek biti tu,npr vrtic,kako da je naucim da se brani,a da pri tom ne bude agresivna i prva dira decu?Jako je neprijatno ako je tvoje dete to koje izbegavaju,pa ne bih da neko bezi od nas,ali tek ne podnosim kada vidim da neko nju dira.

Jao mi se tek uigravamo u tome,tek sad pocinje da se stvarno igra sa decom jer do tri godine oni se igraju na istom mestu,ali je to bilo daleko od zajednicke igre,bili smo novi na igralistu pa je tek privlacila njihovu paznju,ali ima dece sa kojima se ja nikada ne bih igrala,ali ne igram se ja,pa nisam sigurna da smem da se mesam u njen izbor,to se odnosi na kasnije,naravno da je udaljim od dece koja su agresivna,ali necu uvek biti tu,npr vrtic,kako da je naucim da se brani,a da pri tom ne bude agresivna i prva dira decu?Jako je neprijatno ako je tvoje dete to koje izbegavaju,pa ne bih da neko bezi od nas,ali tek ne podnosim kada vidim da neko nju dira.

Samo cu ti reci moju situaciju; kao mali sin je znao da uzvrati udarac,ili da prvi klepne ako bi mu neko uzeo igracku i tako te bas decije situacije....nemas pojma koliko sam insistirala da ne podize vise rucice...sada kada ga vidim da ga dete gurne a on sa rukom u ruci samo zatrepce okicama bez da bar pokusa da se odbrani sama sebi bi odvalila samar sto sam onoliko dizala prasinu.
Ovu malu sada pustam i tu sam stalno.... gledam ne skidam oci sa nje,ako joj dete uzme igrcku i ona ju silom uzme nazad ne reagujem...a ako vidim da se ona zaleti da otme onda ju sprecim.I tako sve zavisi od situacije!

A sta si do sada probala kameron? Ili to tek sada hoces da krenes u akciju?

probala jos letos da ga pustim malo bez pelene da trckara i sve je bilo ok prvih desetak minuta a onda se uhvatio za pisu i poceo da place i tako uvek,kad ga pitam gde ces da piskis i kakis pokaze prsticem na nosu ali na nju hoce da sedne samo obucen,obavezno kad ga skidam pred kupanje on pocne da piski i cim mu podmetnem nosu odmah prestane

probala jos letos da ga pustim malo bez pelene da trckara i sve je bilo ok prvih desetak minuta a onda se uhvatio za pisu i poceo da place i tako uvek,kad ga pitam gde ces da piskis i kakis pokaze prsticem na nosu ali na nju hoce da sedne samo obucen,obavezno kad ga skidam pred kupanje on pocne da piski i cim mu podmetnem nosu odmah prestane

Draga moja imamo isti problem.
Deca se jako vezu za pelenu jer ona je jednostavno deo njih i veoma tesko se od nje rastaju.Moje dve starije su imale pune dve godine kad su ostavile pelenu ali to je onda bilo u roku od dve nedelje (i dan i noc).

A koliko je star bebac? Po tome sto pises kao da se plasi,ako i ti vidis da je tako pusti ga malo da se sprijatelji vise sa nosom pa nek je i obucen...pa onda probaj opet za koju sedmicu!

evo stolice kvikveg,nisam stigla okrenit slike:confused:

Prilozi

• Picture 092.jpg
    Picture 092.jpg
    45,9 KB · Pregleda: 9
  • Picture 093.jpg
    Picture 093.jpg
    48,3 KB · Pregleda: 12
  • Picture 095.jpg
    Picture 095.jpg
    44,1 KB · Pregleda: 10
e da ode se lepo vidi da je ova stolicica mnogo sira od one koju sam ja videla...ali rec mi jel ok ta hranilica generalno?kupila bih nju ako je nadjem u odogvarajucoj velicini posto koristi i kasnije a ne samo tih par meseci...samo me zanima jel ok za svrhu za prvo vreme?

Kvikveg ala ustajes rano:eek: Doduse i ja bih se javila, da moja beba nije bros:D Od ranog jutra trazi na ruke, a sa svojih tricavih 10-ak kila pravi je leptiritj.
A sto se tice onog nesrecnog nekupanja i one nesrecne bolnice koja inace deluje kao C-market u vreme inflacije(citaj pred zatvaranje),sve je istina. Cak i da je masaza dojki 20 evra, jer su cuvene ``mlecne sestre`` toliko orne za rad da im ne bih dala u ruke ni orah, a ne ove moje hranilice. Mogu sad da nabrajam u beskraj sve prozivljene bezobrazluke, ali to vreme je iza mene. Resila sam, sledeci put se poradjam u Azerbejdzanu:brus:
A sada, za sve eserihije,RECEPT! U malo mleka sipati malo cimeta i davati bebi po nekoliko puta u toku dana; za vecu decu moze i caj od cimeta. Mi smo upravo poceli sa tim,dosta nam je vise antibiotika. Nasli smo cak i Odmenjsku baby vodu,koja se preporucuje u ovom slucaju, pa cemo videti rezultate!

e da imate i odmenjsku vodu za bebe da kupite,ne znam dal znate to...ja sam jednom uzimala za Lakija...a inace moj malisa se budi oko 6 da jede,celu noc inace spava i onda anstavi do 10 pa zato evo me sad smo cuckali i super...svi veseli :)

Moj je Duda prehladjen, pa kako malo zaspi a ono pocne da ga gusi nosic, jer ne zna jos da izbaci slinice, a ja kad probam da mu izvucem aspiratorom pocne da place, a i cini mi se i da ne deluje. Sta da radim? Dal da odem kod nekog pedijatra da ga malo izdrenira?

ja bih otisla na tvom mestu bolje sad nego da ode dalje prehlada pa da morate inhalacije i cuda jos da primate...ipak je on maleni jos...ja inace svako vece i preko dana nekada lakiju cistim nosic sa stapicem za usi i fizioloskim rastvorom i ok je...e sad da ima taj aspirator kojim ti upravljas tj usisavas iz nosica on je kazu najbolji ja ga imam ali ga na srecu jos nisam koristila...

Moj je Duda prehladjen, pa kako malo zaspi a ono pocne da ga gusi nosic, jer ne zna jos da izbaci slinice, a ja kad probam da mu izvucem aspiratorom pocne da place, a i cini mi se i da ne deluje. Sta da radim? Dal da odem kod nekog pedijatra da ga malo izdrenira?

шприцом мало физиолошког или још боље чаја од камилице у носић да му разбије слинчиће (камилица делује антибактеријски)

:zper:I mi isto imamo problema sa nosicem,da fizioloski rastvor,ako je gusci sadrzaj napari se bebac sa bosiljkom.A da li si siguran to za kamilicu?
A za odvikavanje od pelena,mi smo malu poceli da stavljamo na tutu od godinu dana,ali bez moranja,ako bude dobije pohvale,ako ne nista.Oko druge godine,kad je vec pocela da prica i da sama zna da kaze,mada je to bilo da prvo uradi pa onda kaze sta je uradila,nedelju dana smo skroz skinuli pelene preko dana,a stavljali ih samo nocu,i bilo je piskanja po kuci,ali je brzo naucila,problem je bilo da kaki,jednostavno je cekala da pelenu da to obavi,desavalo se da dva dana ne izadjemo iz kuce,pa cim odemo uigraonicu,devojke je iznose kao smrdljiv paketic,jesmo se namucili ali proslo je.Ne treba vracati pelenu kad se jednom skine,nama je bila zima pa sam se plasila da se ne prehladi kad negde idemo,zato je ipak bolji letnji period za odvikavanje.Ali ne treba bas siliti dete,nije svako dete u isto vreme spremno,pa i ne prohoda svako dete u istom periodu,zato ne treba porediti sa drugom decom,vidi se po detetu kad je spremno,ali ga treba cesto nuditi.

pa da fizioloski rastvor je super,mada ja recimo kad kupam bebca pustim ga da "zaroni"u kadicu i udje mu vodica u nos pa on posle kijanjem isbazi sekret...

Hmm ja to ne bih radila tako :think: moja Marta je imala fobiju od kade sve dok nije sela u nju pa su joj gumene igrackice u istoj postale zanimljive i onda vise nije kenjkala i vristala :aha: ali da joj zaronim glavicu makar i do nosica ne bih mogla.,.. pa ja matora to ne bih smela jer bih se bojala da mi ne udje u nos na pogresan nacin a to mrzim! :aha: imas zenska u apoteci da kupis fizioloski rastvor bas za bebe u malim tubicama i to mu samo spricas non stop iz toga i sve bude super, veruj mi i mi smo imali tih problema :aha: CMOK drugaru Lakiju :zag: a tebi cvetic :cvet:

pa da taj rastvor imamoi mi odlican je i praktican!
a to kad ga ja pustim pa ne pustim ga da bude u vodi nego on se prosto drzi rucicama i glavu podgnutu od vode ali kad posustane krene da spusta glavicu ka vodi i onda malkice mu udje voda u nos jer dete dise ...i naravno ja ga odmah podignem..nije to neka kolicina sve se to izbaciodmah,a drugo naravno da se tor adi pre samponiranja jer se mi prvo zabavljamo u vodi pa tek onda stvarno krene kupanjac :)a Laki inace obozava da se kupa lezi na kupku i obozava vodu znaci ko mali buda u kadici...smesan je mnogo...inace cmokic :)

pa da taj rastvor imamoi mi odlican je i praktican!
a to kad ga ja pustim pa ne pustim ga da bude u vodi nego on se prosto drzi rucicama i glavu podgnutu od vode ali kad posustane krene da spusta glavicu ka vodi i onda malkice mu udje voda u nos jer dete dise ...i naravno ja ga odmah podignem..nije to neka kolicina sve se to izbaciodmah,a drugo naravno da se tor adi pre samponiranja jer se mi prvo zabavljamo u vodi pa tek onda stvarno krene kupanjac :)a Laki inace obozava da se kupa lezi na kupku i obozava vodu znaci ko mali buda u kadici...smesan je mnogo...inace cmokic :)

Ahaaaa pa to ok :D blago se tebi sto tvoj voli, Marta moja ne da da je spustis u kadu, znaci da lezi NIKAKOOOO!!! :rtfm: ali zato da sedi voli :aha: ma smesni su :D CMOK! :zag:

Ima za bebe da se kupe kapi Adrianol t za nosic.Mi smo ih korisitili za nasu Milicu kao i pumpicu koja se prikaci na usisivac...super je i sve izvuce.

i još jedan savet za mame kojima deca ne mogu spavati jel im je pun nosić...znači koristite fiziološki,ili neke kapi od gore navedenih,ali u krevecu ispod dušeka stavite više puta preklopljen peškir ili već nešto drugo da strana gde je glavica malo bude uzvišena a ne vodoravno,odmah će bebice bolje spavati,jel im se neće toliko slivati u grlo sva ta sluz dok spavaju...

Back