SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moja beca ce tek za 2,5 meseca poceti da rucka,da li gresim sto sam sve vockice i povrckice zamrzla,pa planiram da ih vadim iz zamrzivaca i spremam beci kad za to dodje vreme,ipak ce ona poceti da rucka u novembru,a tada mi bas i nece biti neki izbor vockica i povrckica,tipa da joj dajem sezonsko?

sreca sto kod nas retko kad je tv ukljucento se desava samo kada je tata sa nama,znaci kad dodje sa posla...:)

Kod nas je obrnuto,tata ne podnosi tv,a ja sam zavisnik,sentimentalno sam vezana za tv koji sam kupila jos u studentskim danima i necu da ga zamenim cak ni plazmom,ali bas zato sto sam ja takva trudim se da deci ne dozvolim istu gresku.A za becu ima mnogo zanimljivih stvari,samo treba vremena da joj se posveti paznja,a kada kuvam rucak ili hranim stariju ceru ,donesem je u lezaljci kod sebe,mnogo joj je zanimljivije da gleda sta mi radimo.

Kod nas je obrnuto,tata ne podnosi tv,a ja sam zavisnik,sentimentalno sam vezana za tv koji sam kupila jos u studentskim danima i necu da ga zamenim cak ni plazmom,ali bas zato sto sam ja takva trudim se da deci ne dozvolim istu gresku.A za becu ima mnogo zanimljivih stvari,samo treba vremena da joj se posveti paznja,a kada kuvam rucak ili hranim stariju ceru ,donesem je u lezaljci kod sebe,mnogo joj je zanimljivije da gleda sta mi radimo.

Znaci i vi volite da gledate druge dok ruckaju?! :D Marta to obozava da sedi sa nama za stolom dok rucamo a jos onda kad joj damo malo crnog hleba da glodje njenoj sreci nema kraja :aha: :klap: i sto je jos najbitnije navike za stolom se tako grade od malena :aha:

..ovako smo i mi kuvali, prostirali vesh, peglali.. :lol:
..a moje tushiranje sa lezaljkom na vesh mashini nikada necu zaboraviti.. :lol:

hahah e ovo je dobro znaci ima vas jos ko ja sto sam slucaj ...november child - verujem da nemas bas neke pomoci nego si sama sa detetom pa si primorana na tako nesto...ja ne znam kakve sam sev posleove radila sa lakijem u rukama,strasno...al ovo za tusiranje je super ,bas sam se nasmejala :)

i ja sam se tako tusirala...:hahaha:...a sto se tice hranilica imas ih koliko hoces i kakvih hoces,ja imam cam,jako je stabilna,naravno mozes da vezes dete,i na tri nivoa je da tako kazem ali on uopste nije voleo hranilice a sad ni ne jede u njoj

hranilica,negde sam daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaavno na ovoj temi ostavila sliku njegove hranilice...ima 5 visina,i 3 nagiba,taj stočić ispred možeš da skineš i da ga gurneš kod velikog stola sa nama...e to je bilo interesantno neko vreme,dok on nije odličio da je to njemu tesno,i nikakav položaj više ne odgovara...od tada stoji tu kao ukras...sa otp.godinu dana je odlučio da više neće da se hrani u njemu nego ili sedne kao veeeeeeeeeeeeejiki dečak na veeeeeeeeeeejiku stolicu ili na ugaonu garnituru...

videla sam neku drvenu koja kasnije moze da bude stolicica i to mije delovalo ok mada nesto mnogo uzano i nekako ne znam nesto mi falilo..mada kad pogledam ne znsm nemam bas iskustva :(
jel neka od vas cula ili videla takvu hranilicu?

ja imam drvenu stolicu ali nije ta mala,ima još veća, pa posle gornji dio se skine i dobiješ sto i stolicu za đaka prvaka, ali je veća ,bila je ta manja ali ja nisam htjela da uzmem jer neznam dali dijete od dvije godine i može da uđe u nju,to je vjerovatno ta što pričate o njoj...jedino da slikam pa da poslije ubacim na komp...

shta ce mi stolica, kad ja sedim na jednom mestu sa kashchicom, on obleti tri kruga, dodje, uzme, jede, nastavi da trchi, obleti tri kruga, uzme kashchicu i tako u jrug... u krug...
ne zzalim se, pojede on stvarno dosta, mada to traje, ali brate, nema ugla kuce u kojem nemam neshto njegove hrane.

malopre kad sam usisavala (a imam onaj usisivach sa chashom) kazze meni moj muzz - e ne morash spremati ruchak detetu, samo mu istresi to shto si usisala i eto. :D

shta ce mi stolica, kad ja sedim na jednom mestu sa kashchicom, on obleti tri kruga, dodje, uzme, jede, nastavi da trchi, obleti tri kruga, uzme kashchicu i tako u jrug... u krug...
ne zzalim se, pojede on stvarno dosta, mada to traje, ali brate, nema ugla kuce u kojem nemam neshto njegove hrane.

malopre kad sam usisavala (a imam onaj usisivach sa chashom) kazze meni moj muzz - e ne morash spremati ruchak detetu, samo mu istresi to shto si usisala i eto. :D

:lol:tako to inače i bude,
kod mene stvarno hoće da sjedi u stolici,doduše stavila sam je za sto pa da bude i on kao veliki čovjek, mada neko hoće da sjedi a neko ne, jeste jedno vrijeme pokušavao da izleti iz nje ali se brzo smirio:think:

Sad sam se nesto setila pa moram sa vama da podelim to...juce sam se setala sa Lakijem ovde po Sumicama i vidim devojka se seta sa svojom bebom i naravno stale smo iako se ne poznajemo da vidimo bebu one druge i tako,ja reko kako je slatka beba al kad sam cula koliko je bebce staro sokirala sam se necete verovati dete sa 1,5 meseci ima 7 kg :( dete teze od mog Lakija koji ima 3,5 meseca...a sto je najgore pomislila sam da je dete staro tako ko Laki mozda malkice starije...znaci nisam mogla da verujem dete se ugojilo za mersec ipo dana 3 kg,posto je rodjeno sa 4 kg...strasno...kad sam cula da je hrani Nanom...onda sam samo rekla sebi da sam ocigledno imala srece sto se Laki nije udebelio i sto je puka slucajnost sto uzimamo Humanu koju su nam u bolnici zapravo preporucili za njega....I tako na kraju devojka rece da mora da menja hranu bebcu...bas mi bi zao jer je to veliki teret za tako malu bebu i to odjednom...sok za organizam :(

..ovo su priche od prvih meseci sa prvim detetom.. :)
..i ja ih imam dvoje, srecom su se od prvog dana toliko obozavali da
nisam sa drugim imala potrebe da imam prikolicu 24/7.. :heart:

Ma vole se one,bar ova starija,za ovu malu jos ne znam nije nista rekla osim ge,ali se plasim da joj od te silne ljubavi ne iscupa nogicu ili rukicu,a kad beca place ona se solidarise,pa imam stereo.Ja se danas raspisala....to je zato sto je cera kod bake i deke.
:cmok:
Ja nisam za te hranilice,zauzimaju puno mesta,ali smo imali malu nosiljku sa nekoliko polozaja,ona je posluzila u prvih par meseci hranjenja,a posle je bila jurnjava po kuci,to i danas traje,te lepe manire za stolom jos nismo stekli,jer nema toga sto bi nju zadrzalo na jednom mestu,a meni je samo jedan cilj-da ona nesto pojede.

Htela sam da pitam mamice,da li se mesate u deciju igru,da li im birate drugare,ima li dece na igralistima koje najradije izbegavate?:bye:

Back