SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moja beca ce tek za 2,5 meseca poceti da rucka,da li gresim sto sam sve vockice i povrckice zamrzla,pa planiram da ih vadim iz zamrzivaca i spremam beci kad za to dodje vreme,ipak ce ona poceti da rucka u novembru,a tada mi bas i nece biti neki izbor vockica i povrckica,tipa da joj dajem sezonsko?

i ja sam stavljala u zamrzivač,pošto je rođen zimi pa da ima šta da ručka...jedina napomena,zamrznuto voće,bilo koje kada se odmrzne obavezno prokuvaj par minuta...ali slobodno smeš da daješ..

Dali beba od 6meseci sme da jede cveklu,plavi paradajz i karfiol?Ako sme sa cime da mesam plavi paradajz:think:
hvala svima

sa cveklom sačekaj još koji mesec,patlidžan i karfiol možeš..karfiol kuvaš nepoklopljen...a patlidžan posoliš,ostaviš da odstoji,pa spereš so,tako će izaći njegov gorak ukus,pa onda možeš da mešaš sa krompirom,tikvicom,uglavnom sa bilo čime...ali nemoj da ukus patlidžana prevagne nego taj drugi sa kojim mešaš,lakše će prihvatiti...

nama je dushek kreveca bio izdignut do njegovog 7og meseca....
a onda se gospodin premestio u mamin i tatin krevet....
onda je "mamin i tatin krevet" naprasno postao "mamin i nidzin krevet", a tata spava na kanabetu...
i shta se sad deshava.... mama zamalo da slomi nogu kad je, eto, pretrchavala iz kreveta u krevet jedne noci... posle tog incidenta sam odustala.
kome josh treba nocu da se seksa, ako to znachi da cu da ostanem bez noge? kome, pitam ja? :D

Hahahaha, Maslačak, nisi normalna čoveče, pa što trčiš? :lol:
A i ko kaže da seks mora da bude u krevetu?
Mi smo problem rešili na sledeći način: (neću da pišem o seksu ne boj se) :lol:
sa kreveca skineš jednu stranicu, onda krevetac priljubiš uz vaš krevet i onda je mališa
maltene sa vama u krevetu...
Mogu ti reći, od kako smo to uradili, naspavali smo se... Ona obožava da utrči i izađe iz kreveca
kad joj se hoće... :D ljubi mališu...

pa da fizioloski rastvor je super,mada ja recimo kad kupam bebca pustim ga da "zaroni"u kadicu i udje mu vodica u nos pa on posle kijanjem isbazi sekret...

Jesi sigurna da je to ok,ipak on proguta malo te sapunjave vodice,a i to je ne prokuvana vodica ako ga zaronis pre samponiranja?

Hmm ja to ne bih radila tako :think: moja Marta je imala fobiju od kade sve dok nije sela u nju pa su joj gumene igrackice u istoj postale zanimljive i onda vise nije kenjkala i vristala :aha: ali da joj zaronim glavicu makar i do nosica ne bih mogla.,.. pa ja matora to ne bih smela jer bih se bojala da mi ne udje u nos na pogresan nacin a to mrzim! :aha: imas zenska u apoteci da kupis fizioloski rastvor bas za bebe u malim tubicama i to mu samo spricas non stop iz toga i sve bude super, veruj mi i mi smo imali tih problema :aha: CMOK drugaru Lakiju :zag: a tebi cvetic :cvet:

i još jedan savet za mame kojima deca ne mogu spavati jel im je pun nosić...znači koristite fiziološki,ili neke kapi od gore navedenih,ali u krevecu ispod dušeka stavite više puta preklopljen peškir ili već nešto drugo da strana gde je glavica malo bude uzvišena a ne vodoravno,odmah će bebice bolje spavati,jel im se neće toliko slivati u grlo sva ta sluz dok spavaju...

Мико избаци ту фору код купања ,и што мање правњених капи само физиолошки сем ако др не препише друго

nama je dushek kreveca bio izdignut do njegovog 7og meseca....
a onda se gospodin premestio u mamin i tatin krevet....
onda je "mamin i tatin krevet" naprasno postao "mamin i nidzin krevet", a tata spava na kanabetu...
i shta se sad deshava.... mama zamalo da slomi nogu kad je, eto, pretrchavala iz kreveta u krevet jedne noci... posle tog incidenta sam odustala.
kome josh treba nocu da se seksa, ako to znachi da cu da ostanem bez noge? kome, pitam ja? :D

Поломих бре кичму на троседу у дневној толко сам бре на њему спавао да
сампостао "завистан"од њега

maslacak duhovita as always ;) ja sam napravila rupu u nozi pa sam lepo na coskove kreveta stavila sad one jastucice za bezbednost bebe, lepo, da se ne razbijam vise.. nego, kako ste vi sprovele to po kuci? ja sam sad pravila razmestaj, minimalizam jedan nevidjeni, muz ima da se odusevi! :D nego, i dalje mi je sav namestaj coskast, tu ima leka ili je jedini lek da se i namestaja resim? malopre je sisala i taj jastucic za cosak, opalila se glavicom o nogu stola...

maslacak duhovita as always ;) ja sam napravila rupu u nozi pa sam lepo na coskove kreveta stavila sad one jastucice za bezbednost bebe, lepo, da se ne razbijam vise.. nego, kako ste vi sprovele to po kuci? ja sam sad pravila razmestaj, minimalizam jedan nevidjeni, muz ima da se odusevi! :D nego, i dalje mi je sav namestaj coskast, tu ima leka ili je jedini lek da se i namestaja resim? malopre je sisala i taj jastucic za cosak, opalila se glavicom o nogu stola...

Ништа нисмо посебно заштићавали,мало сувише пазите децу .морају и она да се пазе сама

Ништа нисмо посебно заштићавали,мало сувише пазите децу .морају и она да се пазе сама

Slažem se! Pa čak i ako se izbace sve potencijalno opasne stvari (mislim prvenstveno na ćoškast nameštaj) biće prilika kada budu u gostima a neće paziti na takve stvari jer nisu naučili pa će biti udaranja na sve strane.

u pravu ste, ali ova moja izgleda kao sa fronta da je dosla, opalila se bas dobro o sto i bila plava sa krastom preko nosa, nogice modre.. mislim, zvuci grozno, nije taaako strasno al je izubijana sva :( a minimalizam je u kuci jer mi je iscepala gomilu casopisa a krenula na knjige :)

Hahahaha, Maslačak, nisi normalna čoveče, pa što trčiš? :lol:
A i ko kaže da seks mora da bude u krevetu?
Mi smo problem rešili na sledeći način: (neću da pišem o seksu ne boj se) :lol:
sa kreveca skineš jednu stranicu, onda krevetac priljubiš uz vaš krevet i onda je mališa
maltene sa vama u krevetu...
Mogu ti reći, od kako smo to uradili, naspavali smo se... Ona obožava da utrči i izađe iz kreveca
kad joj se hoće... :D ljubi mališu...

Javlja mi se nova tema na LjiS-u :lol:
Šta čekaš? :D

Javlja mi se nova tema na LjiS-u :lol:
Šta čekaš? :D
...ma tamo treba da se hvalim kako sam se seksala, a ne kako sam se "umalo seksala"....
...evo da ne bude, ako koza lazze, rog ne lazze.... :D

dsci0014e.jpg

@feelgood
mislim da je to sa krevecom odlichna ideja. probacu. :D

Kada bebi dati avokado?I kako ga spremiti?:dontunderstand:
Cula sam da se avokado moze dati odmah cim beba krene da jede jer je njegov ukus slican majcinom mleku...
Moj mali je krenuo da rucka..ima 5 meseci i 4 dana:gace:jeli smo sargarepicu i malo krompira e sad ja bih dala avokado samo neznam da li smem....

Sta vi kazete,mamice?

Hvala svima i puno pozdrava:bye:

Мојој њени јако лако остају модрице,2001 наш си има 2 године идемо на море
иначе он мало мало па је грицен за раме кад га носи или за бутине кад дотрчи до ње
а по листовима где год је зкачила ногу модрица ко плави патлиџан

обукла она бикини ја погледам она ко да је интервентна тукла два дана

Реко
Љубави ако те неко пита за модрице реци муж ме туче,ако почнеш од детета је ,сви ће мислитзи да лажеш,овако кад кажеш да те тучем сви ће тебе да сажаљевају а мене ће да се плаше и мирна бачка а и неш морати дуго да објашањаваш

иначе он мало мало па је грицен за раме кад га носи или за бутине кад дотрчи до ње

Реко
Љубави ако те неко пита за модрице реци муж ме туче,ако почнеш од детета је ,сви ће мислитзи да лажеш,овако кад кажеш да те тучем сви ће тебе да сажаљевају а мене ће да се плаше и мирна бачка а и неш морати дуго да објашањаваш

:hahaha:pametno mnogo

ja se nesto prehladila,malo temperatura,malo nos i grlo pa me strah posto sam sama sa bebcom da mu ne prenesem,nosam onu masku hirursku al opet mi frka...sta da radim kao prevenciju kod njege da mi se malisa ne razboli :( ?kad kine ja se sresiram al to je vise fizioloski pogotovu ujutru,al opet ,bas me strah da se ne razboli,bar ne jos dok je tako mali...?

Реко

eh Mile baš pametno...:hahaha::hahaha::hahaha:

ja se nesto prehladila,malo temperatura,malo nos i grlo pa me strah posto sam sama sa bebcom da mu ne prenesem,nosam onu masku hirursku al opet mi frka...sta da radim kao prevenciju kod njege da mi se malisa ne razboli :( ?kad kine ja se sresiram al to je vise fizioloski pogotovu ujutru,al opet ,bas me strah da se ne razboli,bar ne jos dok je tako mali...?

prevencija?...budi što manje sa detetom...nemoguće?...budi strpljiva i nadaj se da neće dobiti...svih nas noćna mora da ćemo preneti neku bolest na bebca,pa se stresiramo samo tako...nemoj da ga cmačeš,držiš blizu lica,stalno peri ruke...

Back