SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Uf......kakio je. Da mi je neko rekao da cu se jednom u zivotu toliko radovati govancima , ovako bih ga pogledala 8)
@Esperanca, puno ti hvala. Ono sto smo uradili jeste da smo mu pokretali nozice onako kako si nam opisala. Nije proslo puno, a on je napunio pelenu. Hureeej!
E, nisam mislila da njemu dajem kompot od sljiva, nego da ga ja pijem.Doduse, to je mozda suluda ideja, ja i ovako k'o beba.....ono...ovaj..... .:oops:

Nemas pojma koliko mi je drago sto se malisa ispraznio:D i ja imam taj problem i kad se Nidza iskaki ja sam presrecna:lol: Sto se tice kompota od sljiva nikako:shock: Ja sam jela suve sljive za Badnje vece i dete mi je preplakalo. Vidis,na suve smokve i suve kajsije nije reagovao.I to je dobro za njegovu stolicu.Dok sam ga dojila a nije mogao da kaki jela sam kompot od jabuka i pomoglo mi je.I zasladjena kamilica je dobra za bebe - uprljaju Pampers do ledja:lol::lol::lol: Samo ti njemu svako jutro pre klopice radi sve one vezbice i bice super. A ja cu pokusati da snimim skripte sa slikama vezbica za bebe po mesecima pa cu da prilepim ovde da ih vidite.Ko ne bude mogao da ih skine poslacu mu mejlom;)

Danas smo bili kod cika zube(prva poseta) da nam kaze kako treba negovati prve zubice i sl i rekao nam da detetu dajemo fluor(1 tabletica da se izdrobi u casi vode i da to pijucka u toku dana ) ja sam ranije nesto cula da je fluor jako stetan da l za jetru ili tako nesto pa me zanima dajete li vi vasim bebama fluor?(inace moja srecica ima 9,5 meseci)

Stomatolozi su za fluor, pedijatri protiv. Moj sin ima tri i po godine, nismo mu davali fluor, redovno peremo zube, i beli su, zdravi i lepi:). Popije povremeno aqua vivu, ona ima fluora.

Hipotenuzooooo-hvala.Bas bih volela da imamo neko drustvo na rucku,veruj mi.Hvala za savete ali kazu kao beba od 8,9,10 meseci ima 5 obroka,tri glavna i dve uzine.ja ne znam sta je tu sta ali onda mom bebcu dodju mleko ujutru i uvece uzine,a dge su tu vocke izmedju?
Ovde ludim jer nisam ni sigurna sta kupujem.Potpuno sam skepticna za sve.Curetine nema,zecetine nema,konjsko meso je kazu prezdravo za vece bebe-nema.Ja od pocetka,od njegovog 7 meseca dajem piletinu,junetinu,govedinu,jagnjetinu,pa u krug.Sto se te vecere tice,koja mi zadaje probleme,ja mu dajem neku vocku izrendanu sa keksom(milupinim) ili supicu koja je ostala od rucka sa jogurtom i hlebicem(milupinim-tost) ili vocni jogurt.Kupovala sam bebece i onda sam citala kako su prepuni secera i da je bolje praviti sa jogurtom za odrasle i vockama bilo kojim.i tako vam ja to vrtim u krug a beba vec 10 meseci(danas).Ne dajem ribu i necu.
Nego ,ne znam sta sa sokicima.Rekla sam sebi kada smo pocinjali sa cvrstom hranom kako necu da dozvolim da mi se dete navuce na slatko.Ima da pije samo vodu,ne sokove,kekseve nikako.A ja sve kontra i sve kako nisam zelela.Sta cu kad ne mogu da mu dam da gricka neku sirovu povrcku ili vocku,lakse bi nam bilo ...i zdravije.Nemamo ZUBICE!!!!!!! I kako on meni da unosi C vitamin?
Da li iverujte da ovde ima od milupinih proizvoda samo tih instant kasa(koje sam navela) i mleka(aptamila).Sve ostale kasice su hero's,farley(cini mi se),i od skoro hipp(mada ima samo 3,4 vrste).Sireva nema,ne postoje neslani sirevi a tek za bebe....hm....Ma potpuno sam ogranicena.

Hipotenuzo, mi imamo 4 i po meseca. Ne pada mi na pamet da je budim, stvarno sam ubedjena da ce traziti kad je gladna! I trudim se da se ne uzbudjujem previse na dnevnom nivou, nekako je do sad uvek nadoknadjivala!

A raspored mi je problem jer jedva navucem 5 normalnih obroka dnevno! Na tri sata nece da jede jer ne ogladni valjda, pa sam prinudjena da joj od treceg do cetvrtog nekoliko puta nudim da jede. A cucle su mi nocna mora. Zamenila sam od ocaja flasice - kupila iste, nece ni te, nije joj cucla razradjena...

nina-nana desni su ,bar u nasem slucaju bile samo otecene i to samo na onom mestu gde raste zubic,a neposredno pre izbijanja(par dana) izgleda staklasto .Nisam joj mazala nikakve gelove ,prosli smo bez temperature i bilo kakvih propratnih reakcija a moram priznati da sam se pribojavala jer sam svakakve price cula.Ona je balavila od drugog meseca i ja sve mislila ,pa otkud tako rano,non stop gurala rukice u usta i videlo se da je svrbi medjutim prvi joj je izbio sa 7 meseci i posle mesec dana jos 3 na po nedelju dana razlike

Ja sam jednom Aci dala sok od sljive,kada je imao zatvor.To je bio uzas,sta je taj sok napravio,dobio je takav proliv,da mu je sve iscurilo iz pelene i na sve strane,a uvece kad sam ga okupala i stavila da spava,osetim da nesto smrdi,a on se jadnicak,bukvalno do vrata(sve iscurilo iz pelene),u snu ukakio,pa sam morala da ga budim da ga perem.Uzas jedan,kako sam se tada uplasila.

i jos nesto ,raspitala sam se na par mesta za fluor,i rekli su mi svi da se to odavno vise ne preporucuje jer se pokazalo da je toksican i ne mogu da veruju da to neko jos uvek prepisuje

Ozbiljno?A ja Aci skoro svaki dan dam po jednu tableticu Fluorogal-a,to nam je zubarka prepisala na sistematskom.Pa sta sad da radim,gde si se ti raspitivala?Jel to 100% potvrdjena informacija?

Ja sam dala samo babici 50 eurica. I to zato sto smo je "obezbijedili" prije porodjaja (prijateljica kolege mog muza) da malo vise bude oko mene. I zaista jeste bila tu, a toliko ti znaci da te u bolovima neko cesce obidje. Mada, ja sam imala srecu, jer je ekipa u jutarnjoj smjeni bila toliko ljubazna i profesionalna, da bih im svima dala po 100 eura (nego se nesto nema), narocito onom doktoru koji mi je vezao goblen dolje posle porodjaja, on je bio bas fin i stalno mi je govorio da sam junak, iako je to potpuno suprotno od istine :oops:.
Doduse, ta babica me je u sustini i porodila, pa je najvise i "zasluzila".

Ja sam "gore"prosla jer su beogradske cene ako imas svog lekara,potpuno drugacije,viskoe hocu reci.Zato je moj doktor bio uz mene i porodio me(a ne babica).Anestezilologu se daje(pricam za Bg i ako dolazi na poziv) 100 evrra.

nema na cemu :)
ovo stvarno postaje ludnica sa lekarima i lekovima i igrackama za decu,tako da sta god da mi kazu,ja proveram posle na jos par mesta
sva je sreca pa imamo preeeeeedivnog pedijatra i to u drzavnom domu zdravlja ali ostalo.....

Ja sam dala samo babici 50 eurica. I to zato sto smo je "obezbijedili" prije porodjaja (prijateljica kolege mog muza) da malo vise bude oko mene. I zaista jeste bila tu, a toliko ti znaci da te u bolovima neko cesce obidje. Mada, ja sam imala srecu, jer je ekipa u jutarnjoj smjeni bila toliko ljubazna i profesionalna, da bih im svima dala po 100 eura (nego se nesto nema), narocito onom doktoru koji mi je vezao goblen dolje posle porodjaja, on je bio bas fin i stalno mi je govorio da sam junak, iako je to potpuno suprotno od istine :oops:.
Doduse, ta babica me je u sustini i porodila, pa je najvise i "zasluzila".

Jel to znaci da si imala srece da se zadesi u smeni kad si se poradjala ili si je cimnula da dodje od kuce?

Cao mamice divne ste. Iscitala sam poslednjih par strana (od bebca ne stigoh vise) i stvarno imate raznih saveta i iskustava. Imam bebce od 8 i kusur meseci za sada je dobra, napredna beba pu,pu.. Eto za sada samo da vam mahnem pa se kuckamo...
Za nina-nana i ja sam isto u emiratima ali imam potpuno drugacije iskustvo (pozitivno) sto se tice zdravstva, klope za bebe... Ako mogu nekako da ti pomognem tu sam.

Back