ja jesam u NS, ali možemo nešto da se dogovorimo..ili vi da dođete organizovano do mene, pa da vas ugostim, i provedete dan u NS, ili ja da se organizujem nekako pa dođem u BG...videćemo...
Smrc,uopste nisam obratila paznju da si iz NS.Al dobro,nije ni to preko sveta. NS je moja ljubav,zivela sam tamo godinu dana pre bombardovanja na Novom Naselju. I od onda nisam dolazila,a zvali su me mnogi:-( Inace,ja sam po tati Sosa i imam dosta rodbine blizu NS. Deo svog detinjstva (sve raspuste) provela sam kod bake i deke na salasu - nedostaje mi to. Zao mi je sto moje dete nece imati takvo detinjstvo. Videce zivotinje samo u ZOO vrtu. Posto nemamo kola,nisam sigurna kako cemo da putujemo do vas sa malom bebom

,ali iskombinovacemo nesto

. Bice malo veci kad se vratite.
Ajd sad da vam ispricam sta i kako me je posavetovala doktorka za ishranu. Inace samo da naznacima da mozete da pocnete sa bilo kojom Milupinom kasicom.Ono sto pise jabuka i sargarepa, ili pirinac i banana - rekla je da kasica ima samo ukus tog voca/povrca. Ja sam mu odmah dala onu sa sargarepom i jabukom i super sam zadovoljna kako jede,a nije imao nikakvih problema. Znaci,mozes da krenes sa tom kasicom 1 kasiku u mleko par dana,pa onda 2 kasike,pa tri i sve do 5k/130ml. Kasike treba da su supene i ne treba da budu ni previse pune, a ni previse ravne.Znaci malo brdasce. U zadnjoj nedelji 4 meseca detetu treba za dorucak davati adap.mleko otprilike oko 6-7h,
pa onda za drugi obrok 2 kasike kasice,a ostalo formula,onda opet mlekce i oko 17h kasica, pa onda posle 4h formula....
Sa navrsenih 5 meseci poceti sa uvodjenjem povrca pirinac+sargarepa. Na treci dan menjati povrce: krompir,tikvice,blitva,pa tako redom. Posle 3 nedelje uvesti meso(jagnjetina,curetina) Istovremeno sa mesom uvesti vocnu kasicu.
Znaci za odojce sa 5 meseci redosled je sledeci:
ranio ujutro: adpt.mleko
dorucak: adpt.mleko
rucak: pire od povrca
kasno popodne: zitarice bez glutena
vecera:adap.mleko
pre spavanja: adapt.mleko
izmedju obroka: sokic (moze da se dalje posle kasica jer su teske za stomacic i potrebno je da beba popije malo tecnosti)
Inace,moja beba jede na otprilike 3-3,5h(jer jede samo 120ml mleka),ali posle kasice na 4,--4,5 jer ona bas lepo zasiti.
Ja sam tako krenula i cini mi se da ce ici kako treba

.