SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Данас у апотеци ја купим мало паковање памперса јединицу, и успут питам продавачицу: пошто вам је велико паковање? А она ме зачуђено погледа и простреља ме очима и дрско одговори. Господине, велико паковање немамо јер се не производи. Пошто је била дрска, нисам могао да прећутим и рекао сам јој: Не, велико паковање постоји али ви га немате у продаји. А она: не, нисте у праву. :dash:

Ja mislim da smo jedinicu koristila samo u Betaniji i cim smo potrosili Newborn1 (pakovanje od 43 komada) krenuli sa dvojkom, a vec oko 3 nedelje koristimo trojku (imamo oko 6.2kg). Ne znam, nekako mi je lakse kada je beba u vecoj peleni (jer od pocetka ne stavljamo siroki povoj) a i njemu je lakse u tome da mlatara nogicama kada ima grceve.

Ne znam. Mi smo jos u porodilistu presli na dvojku, jer sam te imala kuci u rezervi (kupila sam malo pakovanje jedinice, koja se brzo potrosila, za oko 5 dana), pa kada smo izasli ostali smo na dvojci. Nakon par "nezgoda" sa prelivanjem smo presli prvo na premium dvojku malo pakovanje, koje sam uzela u slucaju da nam trojka bude jako velika, ali nakon onog malog pakovanja premiuma smo presli na trojku. Sada smo dobili 3 pakovanja trojke za Bozic od rodbine i prijatelja, pa se nadam da ce oni potrajati bar dok ne predjemo na cetvorku. Za koliko kg je cetvorka? (Proverila sam usput 7-18kg) Mislim da cemo bar jos mesec dana koristiti trojku, taman dok ne budemo imali 3 puna meseca, ali cisto da znam.

a meni niko da da savet kako da izbacimo nocne cajeve,mleka i tako to a ja pitala
:sad2:

metod odvikavanja kod nas je bio surov, navukao se bio na caj ili sok najstrasnije. onda je tata rekao " ide vikend, ne radimo, i ima da te izdriblamo muskiz:lol:
kad je prvi put zaplakao, odnosno trazio da pije, mi mu podmetnemo vodu da vidimo jel stvarno zedan. kad je osetio vodu, podivljao je od besa i placa. sve se okretao na moju stranu kreveta (spavao je izmedju nas) i molecivo kroz plac me gledao. plakao je i plakao, mi ga nosili i smirivali. sledeci put kad se probudio, ista stvar. tako je prosla prva noc. sledecu noc se probudio samo jednom i otplakao ko po navici, da bi trecu noc prespavao. ne znam koliko je to bilo dobro ili lose, ja nisam citala bezbroj bebecih knjiga i net pre 9 godina, verovatno bi me jos vise zbunili (kao sad, recimo, sa drugim detetom, kad za sve sitnice guglamz:mrgreen:), ali kod nas je upalilo bez psiho-fizickih posledica po dete(9bar tako do sada izgledaz:lol:)

metod odvikavanja kod nas je bio surov, navukao se bio na caj ili sok najstrasnije. onda je tata rekao " ide vikend, ne radimo, i ima da te izdriblamo muskiz:lol:
kad je prvi put zaplakao, odnosno trazio da pije, mi mu podmetnemo vodu da vidimo jel stvarno zedan. kad je osetio vodu, podivljao je od besa i placa. sve se okretao na moju stranu kreveta (spavao je izmedju nas) i molecivo kroz plac me gledao. plakao je i plakao, mi ga nosili i smirivali. sledeci put kad se probudio, ista stvar. tako je prosla prva noc. sledecu noc se probudio samo jednom i otplakao ko po navici, da bi trecu noc prespavao. ne znam koliko je to bilo dobro ili lose, ja nisam citala bezbroj bebecih knjiga i net pre 9 godina, verovatno bi me jos vise zbunili (kao sad, recimo, sa drugim detetom, kad za sve sitnice guglamz:mrgreen:), ali kod nas je upalilo bez psiho-fizickih posledica po dete(9bar tako do sada izgledaz:lol:)

Koliko je u to vreme bio star? Cisto da znam cemu da se nadam.

Back