SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
moj rođak je od plakanja imao izbačen pupčić..nisam znala da se to zove preponska kila:rumenko:
i da vratilo se sve na mjesto poslije upotrebe novčića kao što ti reče Kistina...
velika kovanica i uvezat...

Preponska je na preponi, kod pupka je umbilikalna. :)
Ista stvar, samo na drugom mestu, ima vise slabih tacaka na trbusnom zidu na kojim moze da se pojavi kila.
:cmok2:

..Yula i moja beba je ceo celcijati jucherashnji dan provela ili cvileci ili sisajuci,
nije sastavio u snu ni deset minuta u komadu,
a jaksha je bio kmezav i nikakav chitav dan, chak i napolju, shto na njega nikako ne lichi.. :(
..vec smo alarmirali dedu da bude u pripravnosti nocas, za nedajboze, ako treba da idemo negde,
poshto mi je ostatak familije na letovanju.. :sad2:
..chim je pao mrak, sve ok, od jutros - druga deca.. :)
..kod nas kazu da su deca takva kad duva vetar, a bash je duvalo juche.. :lol:
..a i ono sunce opali onaj solarni flesh.. :lol:
http://visegrad24.info/index.php?op...zdravstvenih-tegoba&catid=40:servis&Itemid=97
..ko bi znao shta je.. :think:
..ja sam se zabrinula zbog kile, kaze dr - javite se ako se promeni na oko,
ili ako beba neuteshno plache.. :neutral:
..znachi - ceo dan sam zavirivala u pelene i definisala "neuteshno".. :roll:
..na kraju zakljuchih da dok je sika uspeshna uteha, plakanje nije neuteshno.. :lol:

..kiss i nadam se da nije alergija na mleko, pa makar ga ti i ne jela sve dok dojish.. :zag:
..i ja zivim na shargarepi, krompiru, jabukama, mesu, jajima, mlechnim proizvodima i testu..
..josh koju nedelju pa cu da vracam ishranu polako u normalu.. :)

Irina se dernja vec tri dana :lol:
Ok, rastu joj zubi,ali rasli su joj i pre ta tri dana.....
nema....non stop cvili i zali se i pizdi....:eek:
da poludi covek od nje
ovo vreme je katastrofa i bebama jako smeta...svi mi se zale da su im bebci "nemoguci"

E a sto se dojenja i ishrane tice,nama u porodilistu rekli kao moraju da nam kazu da jedemo samo krompir i meso i jabuke ali u principu da treba sve umereno da jedemo....kao oni to kao moraju tako da kazu,al kao u poverenju ( :lol: ) bolje da jedemo sve umereno,da izbacujemo samo ono sto vidimo da smeta bebi,jer se tako bebe navikavaju na namirnice pa ih lakse prihvate stomacici kada krene uvodjenje nemlecne hrane...
ja sam sve jela....i zeznem se jednom,najedem se dinje....auuuu....jadna :sad2:

Irina se dernja vec tri dana :lol:
Ok, rastu joj zubi,ali rasli su joj i pre ta tri dana.....
nema....non stop cvili i zali se i pizdi....:eek:
da poludi covek od nje
ovo vreme je katastrofa i bebama jako smeta...svi mi se zale da su im bebci "nemoguci"

...
...
...

ista prica :)
mada...izrastao mu je 7-i zubic ali i dalje je kenjkav...
juce je jedino bio 'zadovoljan' na tašu na onim malim plavim konjicima, toboganu i ljuljaskama...

ispijanje kafe nakon igranja u onom kaficu iznad bazena - bile je skoro nemoguca misija..:mrgreen:

Jao November, kako li ti izlazis na kraj sa dvoje malene decice, jos bebon ti je bas malen, plus koliko kapiram najcesce bi visio na siki... Meni kada su u pocetku dolazili prijatelji da vide bebu sami su se sluzili, ja nisam mogla da se mrdnem jer je bebac imao dane kada je bukvalno bio zakacen za siku :D
Verujem da ce sve biti OK sa kilom, vidis, neko rece da se to povlaci samo od sebe. Drzi se! kisssssss od nas dvoje za vas!

Sto se tice mleka, jao uzas, samo sto mislim da mi nemamo alergiju na mleko, vec netoleranciju na neki protein iz mleka, ili na mlecnu laktozu, nisam uspela to jos najbolje da pohvatam. Alergiju nemamo sigurno jer se ona u principu manifestuje burno, na kozi i vidljivo. Moj bebiron ima samo sluzave stolice, ima gasove i cuje se krkljanje po stomaku. Za sada nije imao krvi. Odlicno napreduje zato se nisam preterano brinula. Koliko sam uspela da pronadjem na netu, mnogi doktori uopste ne reaguju kod ovakvog stanja vec ostavljaju da se beba sama izbori sa tim i da joj ojaca digestivni sistem. Nisam pametna uopste... Da li iko imao iskustva sa sluzavom kakom kod bebe?

Imam pitanje za cure koje su se porodile carskim rezom, nevezano za bebe

Osecam bolove u misicima uglavnom iznad rane, kao da imam upalu misica, ili mi se bar cini da je to u misicima, uglavnom bolucka i kad dodirnem i na jednom delu reza kao da imam mali otok koji je tvrdji od ostalog dela reza -hebem li ga al objasnih

htedoh da pitam jel to normalan proces zarastanja iste ili bi trebalo da obratim pažnju na nesto?
fala

Roditelji, bilo ko ko zna kako - pomozite!
Kako malenoj ( 2,5 ) godine da zaustavim povraćanje? Celu celcatu noć, na max pola sata razmaka, povraća. Sad je i proliv krenuo, ali veća muka mi je povraćanje.
Prokuvala sam joj malo vode, sa malko soli, ohladila i to joj dajem na kašičicu, ne znam ko mi reče da je to dobro. Pa čajić od nane, da smirimo stomačić. Ali probala bih još nešto.
Malo kasnije, samo da smirimo povrać, skuvaću joj supu iz kesice, da nadoknadimo minerale izgubljene na ovaj način. Nije zdravo, ali verujem da je sada opravdano.
Ne bih je vodila kod dr, bojim se da će je ostaviti u bolnici. Virus neki stomačni vlada, svako drugo dete ima, ili je imalo ovakve probleme, a jednu su malecku 3 dana držali u bolnici bez mame, i bez potrebe, da bi je otpustili kada je virus prošao. Znam šta je, pazim da ne dehidrira, pa ne bih baš da je bodu i daju joj infuzije, ili da mi danas, u nedelju ostaje na odeljenju.
Dajte još neki savet, kako da zaustavimo povraćanje i šta dalje da radimo, što pre.

za proliv je kola, čokolada, i imaju linex tablete...samo treba vidjet u upustvu kako ide za
djete od 2.5godine...a za povraćanje je bio isto neki prašak što se razmuti sa vodom
nešto na slovo O al nemam pojma...nadam se da će ti neko javiti još...ili
da odeš do apoteke pa oni će ti reći šta sve imaju...

Roditelji, bilo ko ko zna kako - pomozite!
Kako malenoj ( 2,5 ) godine da zaustavim povraćanje? Celu celcatu noć, na max pola sata razmaka, povraća. Sad je i proliv krenuo, ali veća muka mi je povraćanje.
Prokuvala sam joj malo vode, sa malko soli, ohladila i to joj dajem na kašičicu, ne znam ko mi reče da je to dobro. Pa čajić od nane, da smirimo stomačić. Ali probala bih još nešto.
Malo kasnije, samo da smirimo povrać, skuvaću joj supu iz kesice, da nadoknadimo minerale izgubljene na ovaj način. Nije zdravo, ali verujem da je sada opravdano.
Ne bih je vodila kod dr, bojim se da će je ostaviti u bolnici. Virus neki stomačni vlada, svako drugo dete ima, ili je imalo ovakve probleme, a jednu su malecku 3 dana držali u bolnici bez mame, i bez potrebe, da bi je otpustili kada je virus prošao. Znam šta je, pazim da ne dehidrira, pa ne bih baš da je bodu i daju joj infuzije, ili da mi danas, u nedelju ostaje na odeljenju.
Dajte još neki savet, kako da zaustavimo povraćanje i šta dalje da radimo, što pre.

Ata, sve radis kako treba...supicu preporucuju i pedijatri u takvim situacijama...
...za proliv je odlican indijski caj, pocepaj kesicu i daj joj malo onih travcica da zvace..a od druge skuvaj caj ne treba da bude previse
jak i daj joj neka popije....videces koliko brzo deluje.....provereno..imala sam vrlo cesto takve muke sa starijom cerkom, i pomoglo je
svaki put...
..sto se povracanja tice,slobodno joj daj neka malo lizne so...sama svojim prsticem...tako ce so da veze vodu i povracanje moze da
stane skroz ili da se proredi...to mozes ponoviti nekoliko puta u toku dana....

Hvala vam svima :zag:
Proliv se smirio sam od sebe, a povraćanje se znatno proredilo. Još ne smem da joj dam da se napije koliko želi, ali je pojim na par minuta po malo, da ne dehidrira a da ne provociramo povraćanje sa puno tečnosti. Nije skroz prošlo, ali se smanjuje.
Hvala vam svima, vredi znati za svaki lek i za svaku metodu, nikad se ne zna kada i kome može zatrebati.

Uh, tek što stigosmo od lekara. Na kraju smo morali da je odvedemo, bilo je kao prošlo, dete odspavalo, popilo par kapi vodice posle budjenja i Jovo nanovo. I povraćanje i proliv, a bogami i temperatura. Pa smo je, za svaki slučaj odveli lekaru.
Naravno, spomenu doktorka prvo hospitalizaciju. Čisto kao mogućnost, eto, nećemo odmah, ali i mogli bismo. Naravno, odbili smo, jer dete zaista nije dehidriralo, ceo dan je pojim, jeste i povraćala i sve to, ali stiglo je nešto i do krvi, ma vidi se po njoj, živahna na trenutke, sjajna koža, ni traga dehidrataciji. A drugo, kako da odem sa njom u bolnicu, rizikujem da navučem 100 raznih virusa, pa da ugrozim ovo u stomaku, a sama da mi bude na odeljenju - nema teorije!
Tako dobismo neke kesice za rehidrataciju, neki sirup protiv proliva i brufen ako joj mnogo skoči temperatura, a za sad je ispod 38. Virus, i ništa drugo, samo što je muči, užas. Ako nije, od noćas, 25 puta povraćala, nije ni manje! Jadno moje.
Inače, ko mi reče za koka-kolu, zaista pomaže. Po kafenu kašičicu na 10-tak minuta, stvarno zaustavlja povraćanje, da znate, provereno na delu!

Kad dete povrati pola sata ne sme da mu se daje nista, da se malo stomacic smiri, a tek onda tecnosti na kasicicu. Orosal je dobar za rehidraciju ali je odvratnog ukusa, moje dete nije htelo to da pije. Inace deciji gastroenterolog mi je rekla nikako caj od nane jer povecava kiselost u stomaku i to samo pogorsava stvar. Ja kad se to desi prvi dan dajem vodu i orosal od tecnosti a onda kasnije domace cedjene sokice od npr jabuke.
Da li je dete dehidriralo gledaju po jeziku i kad se sa dva prsta ustine koza na stomacicu da li se brzo vraca u prvobitno stanje. Inace infuzija je jedna od boljih stvari koju dete moze da dobije u slucaju bilo koje bolesti.

evo ovako,mi na žalost imamo puno iskustava sa povraćanjem i virusom te vrste...ono što je svaki put doca prepisao i kako najbolje pomaže deci kod takvih tegoba jeste sledeći način..posle povraćanja NIKAKO ne pojiti dete sledećih pola sat,ni sa kašičicom tečnosti...napraviti mešavinu pola kesice Orosala,u pola litre vode,i pomešati sa pola litre blagog čaja od nane,to daje Orosalu bolji ukus a i nana je dobra za ovaj problem..kada se ohladi davati ali zaista SVAKIH 5 MINUTA po kašikicu te tečnosti...stroga dijeta što znači da dete ne sme NIŠTA DA DEJE U NAREDNIH 4 SATA....ako ovo pojenje na kašičicu uspeva i smanji se povraćanje,onda posle 4 sata može u vodi sa malo soli skuvan krompir,par kašikica,ništa više...u međuvremenu se skuva šaka pirinča sa vodom,ocedi se ta voda u kojoj je skuvana i ta vodica se isto na kašikicu daje kao i Orosal,zaustavlja proliv ako ga ima...ako taj na vodi skuvan krompir dete pojede i ne povrati,posle 4 sata može da mu se da skuvan krompir sa šargarepom,ako i to prihvati onda posle 4 sata može supica iz kesice i malo slanih štapića ili suve perece...prvi dan povraćanja nikako ne sme detetu da se daje mleko ili bilo koji mlečni proizvod...sledeći dan ujutro već može neko slano pecivo(kifla,pereca),za ručak blaga pileća supica,a za večeru ako je dete već bolje može neko kuvano meso(može iz supice piletina) i pirinač,ili pire kormpir,ali bez putera,margarina,ulja itd....ovo je jedini način koji zaista u roku od dan i po zaustavlja ovaj stomačni virus koji prati jako povraćanje,proliv i temperatura...

Kad dete povrati pola sata ne sme da mu se daje nista, da se malo stomacic smiri, a tek onda tecnosti na kasicicu. Orosal je dobar za rehidraciju ali je odvratnog ukusa, moje dete nije htelo to da pije. Inace deciji gastroenterolog mi je rekla nikako caj od nane jer povecava kiselost u stomaku i to samo pogorsava stvar. Ja kad se to desi prvi dan dajem vodu i orosal od tecnosti a onda kasnije domace cedjene sokice od npr jabuke.
Da li je dete dehidriralo gledaju po jeziku i kad se sa dva prsta ustine koza na stomacicu da li se brzo vraca u prvobitno stanje. Inace infuzija je jedna od boljih stvari koju dete moze da dobije u slucaju bilo koje bolesti.

napraviti mešavinu pola kesice Orosala,u pola litre vode,i pomešati sa pola litre blagog čaja od nane,to daje Orosalu bolji ukus a i nana je dobra za ovaj problem..

Joooj, žene, ala ste me zbunile sad... :( Ovo moje "kučence" opet povraća, proliv nema, ali povraćanje se vratilo :( Mi smo dobili kesice "Rehidra", to je isto što i "Orosal", samo je proizvodjač drugi. I to je pomoglo, ali... tata je, želeći da ugodi detetu, iz najbolje namere, naravno, dao da popije punu šoljicu obične vode iz česme i sve se vratilo. Sad nikako ne mogu da joj zaustavim povraćanje, a tata gura kokakolu preko svake mere, pa supu iz kesice... :dash: I pravi mi samo veći problem :dash:
Pošto neće više ni da pipne rehidru, sad sam se setila drugog. Dajem joj po kašičicu fiziološkog rastvora, bolje i to nego običnu vodu, pa valjda će pomoći

Back