SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Bambi,
Ne znam koju pumpicu imas, ali najbolje su one "cevcice" gde ti povuces, tako da sam regulises jacinu. Imaju valjda neke koje stvaraju vakuum, sto moze da bude neprijatno i bolno za bebu. Mi imamo Belvital, ima je u apotekama. Samo ubacis u nosic fizioloski i izvlacis pumpicom polako.

Bambi,
Ne znam koju pumpicu imas, ali najbolje su one "cevcice" gde ti povuces, tako da sam regulises jacinu. Imaju valjda neke koje stvaraju vakuum, sto moze da bude neprijatno i bolno za bebu. Mi imamo Belvital, ima je u apotekama. Samo ubacis u nosic fizioloski i izvlacis pumpicom polako.

imam i tu sto sam povuces,a imam i tu vakuum(procitaj prethodne postove)i ta sto stvara vakuum nikad nije naskodila mojoj bebi a kao sto sam rekla koristim je od treceg meseca,pa neces staviti usisivac na najjace....

Drage moje samo da vam se javnem..bili smo kod doce,(u hitnoj,strasno,neverovatno nikako nerade svoj posao,pukla sam,necu da vam pisem jer cu opet sizeti)jeste ekcem:( al pocetni,kazu nije opasan..prevescu vam sutra kako se zove...isli smo kod dvoje dr,i razlicicto misljenje,al iste kreme dali..vodicu ga ipak u utorak kod naseg pediajtra..
Sto se tice bronhitisa,dali su nam uput za drenazu,jedan je protiv da se daje sirup bebi znaci samo drenaza,dok drugi produzio jos dva dana sirup za iskasljavanje i posle ako ima jos samo ce da prodje ..mislim strasno...
Dobio je jos neke lekove..posto danas je nedelja,neverujem da neki maser radi,tako da nastavili smo sirup i sutra ga vodim na drenazu..

Bronhitis i iskašljavanje, gadno... :sad2:

Ne znam kolika je beba, ne bi se smelo to primeniti na sasvim maloj bebi, zbog mogućnosti alergije, ali ja sam mojoj curici od 11 meseci izlečila kašalj i curenje nosića na sledeći način: Posle kupanja uveče, namaže se med na bebine grudi i odmah se obuče zagrejan bodić i zagrejana pidžamica ili već šta ko oblači, preko toga. Dakle, može se zagrejati peglom, ali ja sam stavila na TA peć i bilo je baš toplo. Do jutra meda nema nigde, osim par flekica na bodiju, koje se naravno operu, a kožica bude mmmmm mekana i divna. Dve večeri sam tako radila i beba je za dva dana iskašljala, izbacila iz nosića i iskakila sav sekret. Od deteta koje je bilo pred vodjenje kod lekara do apsolutno zdravog deteta za dva - tri dana. :)
Probajte, ne može da škodi, samo par sati nakon aplikacije meda budite oprezne i proveravajte bebu, ako primetite bilo kakve znake koji upućuju na neku eventualnu alergiju, odmah to operite, naravno :)

Ne znam kolika je beba, ne bi se smelo to primeniti na sasvim maloj bebi, zbog mogućnosti alergije, ali ja sam mojoj curici od 11 meseci izlečila kašalj i curenje nosića na sledeći način: Posle kupanja uveče, namaže se med na bebine grudi i odmah se obuče zagrejan bodić i zagrejana pidžamica ili već šta ko oblači, preko toga. Dakle, može se zagrejati peglom, ali ja sam stavila na TA peć i bilo je baš toplo. Do jutra meda nema nigde, osim par flekica na bodiju, koje se naravno operu, a kožica bude mmmmm mekana i divna. Dve večeri sam tako radila i beba je za dva dana iskašljala, izbacila iz nosića i iskakila sav sekret. Od deteta koje je bilo pred vodjenje kod lekara do apsolutno zdravog deteta za dva - tri dana. :)
Probajte, ne može da škodi, samo par sati nakon aplikacije meda budite oprezne i proveravajte bebu, ako primetite bilo kakve znake koji upućuju na neku eventualnu alergiju, odmah to operite, naravno :)

ovo nisam znala...hvala za super savet..:heart:

i ja prvi put čujem za med, ja sam stavljala mast, a med super,ovo treba zapamtiti:)

Deluje 100%. I ja sam, kada me je grlo bolelo, smotala pelenu, pa je dobro zagrejala peglom, pa med na vruću pelenu i vezala oko vrata. Do jutra je bol prošao, javio se negde posle podne, ali kud-i-kamo slabijeg intenziteta. Pa ponovila sledeće večeri i gotovo. Ni septolete niti išta drugo. :)
Samo oprez!!! kod beba, zbog alergije. Nije česta, ali nije za igru. :)

drage mame, moja mala je primila MMR vakcinu u sredu i od juce posle podne je pocela temperatura koju danas vec uopste ne mogu da skinem! sve vreme joj je iznad 38,5 iako je popila tylenol. tusirala sam je po telu, raskomotila. sta bih jos mogla da radim? da li je neka mama jos imala reakciju na ovu vakcinu? moja mala jos nije nikad reagovala ni na sta pa sam se jako uplasila..

drage mame, moja mala je primila MMR vakcinu u sredu i od juce posle podne je pocela temperatura koju danas vec uopste ne mogu da skinem! sve vreme joj je iznad 38,5 iako je popila tylenol. tusirala sam je po telu, raskomotila. sta bih jos mogla da radim? da li je neka mama jos imala reakciju na ovu vakcinu? moja mala jos nije nikad reagovala ni na sta pa sam se jako uplasila..

da,to je reakcija na vakcinu...ako joj temperatura ne spadne vodi je kod doktora pogotovo ako se javi osip...a jesi joj davala jaja?mislim belance?

hvala ti kameron! jesam, jede belance vec dva meseca, zato me i cudi reakcija.. ona ima 14 meseci skoro, namerno sam malo pomerila. bila je malo bolesnjikava pre 3 nedelje i sad se ja tresem da li je skroz ozdravila iako su je doktori pregledali i rekli da je zdrava i prava.. malopre je cujem da dise kao da je puna slajma, uzas.. a 2 doktora slusala pluca i rekla da su super..

Da li je preležala grip? On ima simptom temperature od 38+

Meni su rekli da se reakcija na MMR javlja 7-14 dana NAKON primanja vakcije. To je kao period inkubacije jer je to ziva vakcina sa virusima morbila rubeola i zauski.
Proveri kod dr, tvoje dete je dobilo t odmah sutradan?.

Meni su rekli da se reakcija na MMR javlja 7-14 dana NAKON primanja vakcije. To je kao period inkubacije jer je to ziva vakcina sa virusima morbila rubeola i zauski.
Proveri kod dr, tvoje dete je dobilo t odmah sutradan?.

ne mora da znaci....moze da se desi da se reakcuja pojavi i 14 dana od primljene vakcine a moze i odmah sutra,e sad kao sto neko gore rece mozda je i virus...

hvala vam svima!
ona je imala grip, nazalost svinjski pocetkom januara, ali to je proslo i posle toga je bila skroz u redu. imala je malo crveno grlo pre 3 nedelje i sada je sve delovalo u redu. temperatura se pojavila 24 sata nakon vakcine. mene uzasno nervira sto joj dajem lek na 4 sata (o.8ml tylenola) i sto temp nikako ne spada skroz, padne na 37.4 pa se popne do 38.5. bas me brine, sutra cu da zovem pedijatricu, danas je petak a to je ovde gore nego kod nas nedelja, niko ne radi.

drage mame potreban mi je hitno vas savet.

dete mi je napunilo godinu dana, do nedavno smo iskljucivo dojili, pre dve nedelje sam izbacija jutarnje dojenje i dala sam flasicu, i to od vec pripremljenog hipovog mleka kojeg samo ugrejem. prvi put je popio 200ml pa tako i sutradan, pa se desilo cak i 250ml, odjednom je smanjio na 150 i tako vec danima, odlucila sam i uvece da izbacim dojenje, sinoc sam mu posle dojenja dala flasicu popio je 100 ml, ocigledno mu moje mleko nije dovoljno. mene brine to sto on ukupno na dan popije 300 ml maksimum, da li je to lose, posto citam svuda da treba da piju 500 ml, kako da ga nateram da popije to mleko, pokida mi zivce moje, nije mi jasno kako ujutro kad je gladan ne popije vise mleka

Back