a hebiga, sad si nam baš rekla, ko da ne znamo to :wink:
darkoje:
Da nebi bile u mikama kao sto sam prosla ja slusajte pedijatre.Ja sam sa najmladjom cerkom provela 4 meseca po bolnicama od Subotice do Beograda i posle jos 10 na lecenjima po anbulantama i lekarima.Meni je dete pocelo da povraca u 13 mesecu kada je pocelo da se smanjuje moje mleko.Ja sam pocela da joj dajem kasice u 4 mesecu i povrce i sokice i zitarice.Posle je ustanovljeno da je alergicna na sve zivo(bukvalno) plus jos neke komplikacije sa zelucem i bubrezima.Receno mi je da je to verovatno zbog toga sto sam joj pocela davati ranije ishranu.Inace to mi je trece dete i nju sam i dojila dugo,dok blizance nisam i isto sam ih hranila od 3 meseca i bili su na vestackoj ishrani od 1 meseca i sa njima je bilo sve ok dok je ova mala tako pocela da povraca da su joj par puta stajali bubrezi.
Ne verujem u to da je to zato što si joj dala hranu ranije........
Ja imam neki trip zašto je to ranije bilo od trećeg a sad od šestog meseca - ranije su imali jednu vrstu mlečnih formula, a očigledno je da dete od trećeg meseca nije bilo sito samo od tog mleka pa su bebe jele svašta - i nikome ništa nije falilo zbog toga... E zato su danas proizvođači bebi hrane napravili mlečne formule s brojevima 1,2,3 i 4 koje su ,,prilagođene'' većim uzrastima i sasvim sam sigurna da bebi neće biti ništa ako proba da jede, kao što sam sigurna da je isplativije prodavati formule kevama do 6. meseca nego samo do 3.
Na deci se uvek najbolje zarađivalo - pa u krajnjem slučaju ništa im neće biti čak i ako do 6. piju to njihovo mleko........
Meni je beba prestala da spava, poslednjih desetak dana je jedva jednom popodne odspavala dva sata - plače, traži mi da jede, na dva sata popije po 160 ml mleka... Znajući da je tako reagovala i onda kad sam ja mislila da je dojim a u stvari nije bilo mleka dovoljno skontala sam da je gladna...
Lena je juče, sa tri meseca i tri dana dobila svoju prvu kašicu, pirinčanu.......
Oduševila se

Nisam smela da joj dam puno pa se ljutila ali oduševila se hranom, mnogo slatko ručki

Sama otvara usta i čeka da joj dam, a i pravi pokrete kao da žvaće - smejali smo joj se, ljubav moja, kao šećer je

Ma nedam da bude gladna i neispavana i neću da budemo nervozne i ona i ja
Nije imala grčeve, do duše, veći deo je bljucnula juče al tako mora dok joj se organizam ne navikne