Meni su lekari rekli da se pored mleka prvo uvode pirincane pahuljice, mi koristimo Rizolino. Aleksa ce 10. avgusta napuniti 7 meseci i sada vec sve jede. Poceli smo sa Rizolinom ujutru kao dorucak a u podne sam mu uvela kasicu od voca, jabuka, jabuka i mrkva. Tako smo poceli. Nakon toga smo krenuli sa povrcem mrkva i krompir kao podloga i svakog dana sam mu tu dodavala po jednu povrcku, tikvicu, boraniju, karfiol, persun, cerel, malo crnog luka, blitvu, spanac. Tako jedno mesec dana. Onda smo uveli meso u sve to. Mlada junetina ili piletina sa povrcem izmiksas dodas malo mleka ili one vodice u kojoj se povrce kuvalo i to je to. Do sada nismo jeli pasulj, grasak, kupus, papriku, zbog nadimanja, od voca smo probali jabuku, kajsiju, breskvu, jabuku i visnju u kombinaciji, sljivu, bundevu, bananu. Ja sam sa rizolinom i kasicama krenula od njegovog 4. meseca. Tako sam i sa prvim detetom. Sada jede i keksolino i frutolino, svaki dan menjamo. On lepo jede meni je bilo najbitnije da je lepo prihvatio slani obrok meso i povrce. Svaki 3 dan mu u mleko stavljam cetvrtinu zumanca, po preporuci pedijatra. Probao je i jogurt obican i vocni, kiselo mleko, koricu hleba, i nije mu se to bas dopalo. U pravu ste da lekari sada razlicito savetuju majke i da se mnogo toga izmenilo. Ja sam praktikovala iskustvo sa prvim detetom i savete pedijatra, mada dve razlicite doktorke su mi uvek davale razlicite savete. Da ne zaboravim, izmedju obroka pije caj, vodu, vocni sokic, kako kad.
Zumance tek od 6. mecesa ne pre.