SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pa po svemu sudeci tako izgleda, ali pise na pakovanju active baby...

Rekla bih da nase bebe koriste isti pampers 4-ka Activ baby. I ja sam jednom nabasala isto na cetvorku ali unutra bese drugacija pelena, sa onim rastegljivim tracicama, pa su jos i mirisale. Samo jednom sam nasla takve pelene sve posle sto sam kupovala bile su kao na tvojoj slici. Sad beban koristi i 4+ malo su komotnije od 4ke.

Mame,imam problem,verovetno niko isti(mozda slican),moj bebac(da ponovim se-star 6 meseci) ne da cucu(lazu)iz usta.Gotovo po citav dan mu je u ustima i uvece kada se uspavljuje takodje.Ponekad se desi da nocu zaplace kad primeti da mu nije u ustima,ja mu je vratim i nastavi da spava.Jel ovo resive prirode bez primene meni omrazenih metoda?

Probuši malu rupicu da izostane vakuum. Pa sutra malo proširi i tako par dana. Čula sam baš ovde na forumu da je uspevalo.
Možeš da mu kupiš drugu za noć, još je mali za odvikavanje.
Vanja je bacio dudu tek skoro oko godine i po ali je on koristio samo kad hoće da spava.

E dobro,znaci ima vremena za odvikavanje.ja mu kupila nuk2(za do 6 mes.) pa sad kad je proslo tih 6 ja mu kupim za od 6-18mes.,ista cuca samo malko veca,ma nece da cuje ni za nju.Pokusava secerak da puzi,dize onako guzu ali nikako da se pomeri sa istog jel mesta...nesto nam ni sedenje ne ide.Ovde smo bili kod pedijatra pre neki dan da primi vakcinu.Ja trazila ultrazvuk,kazu samo ako sumnjaju na nesto i tek tada se setila da skine dete da mu pogleda kukice(ej jako sam razocarana,nasi pak preteruju a ovi su pa previse ravnodusni).i tako nam ona kaze da je sve ok,sad da li to znaci da mozemo da pokusavamo da sednemo-ne znam.Nadam se da je to to!!!!

ma da kad se naviknu na jednu cucu nema sanse posle drugu...i mi tako kupili vecu, ali nece ni da je omirise...A evo deset meseci ima...hhh...i nemoj da se sekiras...stvarno nemas potrebe za snimkom ako je sve u redu sa kukovima...ne sekiraj se...

pile_babino-a da i to vreme ti je idealno za odvikavanje...u napad...

Hvala,srce si.Ne sekiram se nego ludim.Ovde doktorima ja pricam sta ,kad i kako(ustvari laze4m-naravno da se sekiram).Nego jos nesto-kazu ne valja da srastye fontanela pre nekog odredjenog perioda.Mom bebcu je srasla(mozda ne skroz ali ne mogu da je napipam).Zasto je strasno?Ako to ima veze sa vitaminom ad (tj.viskom)onda je tu caka jer sam ja od drugog meseca njemu davala aptamil i vigantol(do 4-og tako).Nisam znala.I citam na netu kako ne valjd\a kad beba dok lezi ukrsta nozice?Hm....

hm...sto se fontanele tice ipak ti promeni lekara i insistiraj da provere fontanelu, to nije zezalica...i ako mislis da zarasta ukini vitamin d...i mora da mozes da napipas...nije moguce da je skroz srasla..nego pusti to ce doca uostalom...sta su ti vigantol i aptamil...ne znam ti ja te....joj i pusti taj net i gluposti...neka ti je dete zivo i zdravo...kakvo sad ukrstanje nozica ebo te...mani se stresa, uzmi literaturicu malo, iscitaj, ali najbitnije mani net i njihove kvazi savete...nekad se pitam ko je to pisao:) cmok

aptamil je adaptirana ml.formula koju mu dajem od drugog meseca a vigantol su D3 kapi(vitamin).Vise se kao ne praktikuje ad!Ja ne mogu da napipam meko.Do juce sam cini mi se kao mogla u precniku npr.1cm a sad nema!A sto ne valja?Smrc...
Cmokic i za vas!

A do kad se deci daju AD kapi?Ja Aci ne dajem vigantol,nerviralo me to sto ide po jedna kap pa nikad nisam znala jel popio ili nije,tako da smo presli na vodeni rastvor AD kapi,dajem mu svaki dan po 5 kapi,vec je popio jednu bocicu,sad pije drugu.Nisam doktorku nista pitala do kad treba,a nesto mi odzvanja do godinu dana...zaista ne znam.A dajem mu i kravicu 3,2%mm sa AD vitaminima.

A do kad se deci daju AD kapi?Ja Aci ne dajem vigantol,nerviralo me to sto ide po jedna kap pa nikad nisam znala jel popio ili nije,tako da smo presli na vodeni rastvor AD kapi,dajem mu svaki dan po 5 kapi,vec je popio jednu bocicu,sad pije drugu.Nisam doktorku nista pitala do kad treba,a nesto mi odzvanja do godinu dana...zaista ne znam.A dajem mu i kravicu 3,2%mm sa AD vitaminima.

bolje ti ipak pitaj doktorku, sad kazu da se daju samo po 3 kapi, 5 je previse.

Ma ja ukinula vigantol jos kad je beban imao 4 meseca jer kazu nema potrebe za tim kad je na formuli.
Inace su meni rekli da su se nekad davale ad kapi sad kao nema potrebe za vitaminom A jer je stetan kad ga je previse,samo detetu treba D3(prenosim sta su mi rekli u Visegradskoj kad sam izlazila iz porodilista i na prvoj kontroli kod pedijatra)

Back