SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Posto zene obicno ne doje svoj citav zivot, nego im se to jednostavno desi, ili ne. Znaci, zenama je to sve novo, neiskusne zene zele da pricaju o dojenju da bi dobile savete, a one iskusne prosto toliko vremena i energije unesu u to, da je sasvim normalna tema za razgovor. Ima puno problema vezanih za dojenje, bilo da je to pocetak ili prestanak... i kako je lepo rekla ona "scarlet" blablablabla

Veliki problem je sto vama smeta prica o dojenju. Mogu da razumem da smeta zenama koje nisu mogle, a zelele su, ali sta neke skarletice ima da se snebivaju, nemam pojma.
Verovatno one grudi ne mogu da odvoje od seksualnog nadrazaja... ali to se tako brzo promeni cim one (grudi) postanu omiljeni restoran vasem detetu.

Toliko od mene, pricacu o dojenju kada budem ponovo dojila... uskoro nadam se. Laku noc!

E imam ja jedno glupo pitanje, mozda sto ne dojim:):) Sala mala necemo odmah skakati....

Kakve su igrackice najbolje za bebu od 2 meseca,ja mislim da su to neke zveckice ali dajte neki savet mame sa iskustvom.

Mozes da pokusas da mu das najobicniju samo nesto cvrscu kesu. Bebci vole svo to suskanje i neobican osecaj u rukama. Videces kako se sa zadovoljstvom igra s njom, a posto ce je stavljati u usta, onda pazi da bude cista.

Ti za zenu koja nije dojila, a ni rodila, pa cak ni bila trudna imas prilicno jake stavove. Stvarno ne znam kako bih objasnila tvoje ucesce na ovoj temi u takvoj tvojoj situaciji. Mozda zelis da naglasis da treba neko da te oplodi?

još jednom mi se tako obrati i postaviću te na tvoje mesto.

a kladim se da je moja opaska kod tebe ubola kao prstom u ..... Verovatno ni nisi ništa drugo uspela u životu, pa ti treba da ti bar zbog nečega neko kaže "bravo".

još jednom mi se tako obrati i postaviću te na tvoje mesto.

a kladim se da je moja opaska kod tebe ubola kao prstom u ..... Verovatno ni nisi ništa drugo uspela u životu, pa ti treba da ti bar zbog nečega neko kaže "bravo".

ha :lol:
ajde me postavi na moje mesto, bas bih to volela da vidim
Zaista se pitam sta jos mozes da mi kazes, nakon sto si me vec prozvala pedofilom :roll:

Bas o tome i ja razmisljam, najbolje je da ignorisemo opaske i nastavimo dalje sa temom.

Mom sinu rastu zubici, ima vec dva dole, sad su krenule gornje jedinice. To je sve oteceno, belo, na jednom vec vidim vrh samo sto nije izbio. Nocas je bilo strasno, plakao je i vriskao skoro citavu noc, nista nije pomagalo nosili smo ga, ljuljali, pevali, mazali gel, jadan on dusa me zabolela. Ima li koja iskusna mama neki savet kako da mu ublazimo muke. Kazu ljudi da kad bi majka znala koliko bebu boli nicanje zuba cupala bi kosu s glave. E tako je meni bilo nocas, doslo mi je da bijem glavom o zid zbog nemoci da mu pomognem.

7sins, pokusaj da mu das paracetamol (sirup, cepici, kako god je dostupan u tvojoj zemlji).

Ti naravno mozes da me ignorises, a ne moras ni da mi se zahvalis za savet, i ne ocekujem bilo sta od tebe. Ovo sam rekla zbog toga sto je tvoj sin u bolovima, a ne zato sto hocu tebi da pomognem. Palim ja sa vase pitome teme, slava joj i hvala.

Trebali ste da napisete da je ovo tema o bebama, ali to naravno znaci da se ne moze diskutovati o dojenju, posto ono nema veze sa bebama (prema vasem iskustvu).

Joj skroz te razumem. Moj bekac je svaki zub odbolovao bukvalno, to je bilo zlo, sa temperaturom, prolivom, ne jedenjem danima užas blagi.
Probali bezimeni gel iz državne apoteke, beli pa sa nekim šaricama, probali One vodene gume za žvaćkanje, svašta bre. Najbolje mi se pokazao neki rastvor kome se od silnog korišćenja izlizala etiketa, znam da je na bazi nane.
Nisam ti puno pomogla jbg.
Pitaj doktora koliko dugo može da se koristi u danima, na kutiji paraceptamola piše da može da se daje na svaka 4 sata tako da mislim da je i to ok samo ne znam koliko dugo sme da se primenjuje.

Moja beba ima 8 meseci, ali joj jos nisu krenuli zubici, kad cujem prijateljice i evo sad i vas kako pricate o tome, uplasim se, valda ce moja (kezava) devojcica to sve hrabro podneti...:)! Moj dever je klincima mazao neki gel i kaze da je bas dosta pomogao...e sad ja pojma nemam...
Kontam da ce joj uskoro krenuti, jer sve zivo trpa u usta i glaba ko blesava, ali sve bebe su takve, tako da i ne mora da znaci da su zubici...
POZZZ MAME!!!

Moj sin je prvi zub dobio nedavno,sa 9meseci i 3nedelje.Sad izbija i drugi..Mi smo odlicno proshli(shto se izbijanja zubica tice)..Kad vidim kakvih problema moze biti-Balsha je samo bio pomalo nervozan,jeo je kako kad(al on i inace tako jede..),spavanje je postalo malo neredovnije,ceshce se budio i to je to.nikakve gelove nismo koristili...Nisam ni znala da mu je zubic izbio-samo sam cula da je zvecnuo o cashu dok je pio vode..
Mozda mu pomaze i ogrlica od jantara koju nosi od nekih 4meseca..kazu da ima blagotvorna svojstva kod ublazavanja ovih tegoba...moguce..

Moj sin je prvi zub dobio nedavno,sa 9meseci i 3nedelje.Sad izbija i drugi..Mi smo odlicno proshli(shto se izbijanja zubica tice)..Kad vidim kakvih problema moze biti-Balsha je samo bio pomalo nervozan,jeo je kako kad(al on i inace tako jede..),spavanje je postalo malo neredovnije,ceshce se budio i to je to.nikakve gelove nismo koristili...Nisam ni znala da mu je zubic izbio-samo sam cula da je zvecnuo o cashu dok je pio vode..
Mozda mu pomaze i ogrlica od jantara koju nosi od nekih 4meseca..kazu da ima blagotvorna svojstva kod ublazavanja ovih tegoba...moguce..
Beba od 4 meseca nosi ogrlicu??!!
Ne verujem.
Kazi mi da sam nesto pogresno shvatila, molim te.

Moja beba ima 8 meseci, ali joj jos nisu krenuli zubici, kad cujem prijateljice i evo sad i vas kako pricate o tome, uplasim se, valda ce moja (kezava) devojcica to sve hrabro podneti...:)! Moj dever je klincima mazao neki gel i kaze da je bas dosta pomogao...e sad ja pojma nemam...
Kontam da ce joj uskoro krenuti, jer sve zivo trpa u usta i glaba ko blesava, ali sve bebe su takve, tako da i ne mora da znaci da su zubici...
POZZZ MAME!!!

moj bebac ima devet i nisu mu izbili zubici, ali su krenuli. Sad su krenuli da izbijaju, sve glodje i strasno balavi (najbolji pokazivac da su zubici krenuli da izbijaju). Kada su bolovi najjaci tada mu mazem gel na desni i masiram, a inace koristim homeopatski rastvor na bazi kamilice koji dosta pomaze. Srecno

Isto kao i nutricija, kad slusam sta sve bebe prolaze dok izbiju zubici - panika me hvata. Pogotovu ako nema bas ono delotvornog sredstva za ublazavanje simptoma. Moj sin sad ima 8 meseci i nedelju dana ali mislim da mu zubi nece jos. Ima svih naznaka - trpa sve u usta, cese desni cim stigne i sta dohvati u ruke a najvise voli moju bradu, balavi povremeno medjutim kad mu pogledam desni nisu jos tvrdi i bolni na dodir cak se i ne nazire da ce skoro neki zub. Sad da vas pitam ako znate za neki preparat koji je vasim bebama pomogao, navedite njegov pun naziv i proizvodjaca.Da ne bude ono tipa neki gel neki rastvor nego konkretno koji. Bolje da se na vreme informisem i budem koliko toliko spremna kad za to dodje vreme. Hvala unapred.

Kazu da je bolje kad kasnije izrastu zubici, budu jaci! Moj suprug je prvi zub dobio kad je napunio 1 godinu i bas ima jake i zdrave zube, nema nijednu plombu!! To je super!! Ma kako bude, prezivecemo i to...

Vrlo malo zena ima volje i strpljenja da pruzi detetu dojenje (bez ogranicenja). Potrebno je veliko odricanje i nesebicnost za takvu stvar. Ipak, dojenje je najlepsa stvar koju majka moze da pruzi svom detetu. U prvoj godini to je skoro jedina hrana, dete samo gustira drugu hranu, uci se da guta cvrstu hranu, uci se na nove ukuse i teksture hrane.

Najlepse je kada dete pocne da prica, pa ima sa mamom posebnu terminologiju kojom se obraca sisama i kako trazi da sisa. Sisa kasnije postane uteha, vrlo efikasno sredstvo da se dete smiri. Mala deca su istrazivaci, lako upadaju u nevolje, lako se uzbude i uplase u svojim pohodima, a sisa je uvek tu da ih smiri i povrati sigurnost. Mamina sisa je mesto na kom se desavaju samo lepe stvari, ima toliko lepih uspomena vezanih za dojenje da ce skoro momentalno prestati da place sta god da ga muci.

Mackica ns je cak ispricala praktican primer kako je dojenje korisno (davanje leka detetu), pa zasto bi se neka majka odrekla toga? Na kraju, ne doji se tako intenzivno kasnije, posto dete jede vise druge stvari, pa ne predstavlja neko opterecenje, samo olaksanje jer ne vodate histericno dete sa sobom, nego slatko i nasmejano celjade.

Videla sam puno histericne male dece, cak ih se i roditelji plase... nesreca, velika nesreca. Deca su frustrirana... to nisu bila dojena deca.

Posle svega, dojenje jeste najbolja hrana za bebu, kasnije nadogradjuje imunitet i fenomenalan je nacin da se zblizis i upoznas sa svojim detetom. Prvi i najvazniji odnos tvog deteta je sa roditeljima, a dojenje jaca tu vezu. Danas ti slusas svoje dete, a sutra ce ono tebe slusati jer ga ti ucis postovanju (kroz ljubav, a ne zastrasivanje).

Na forumu mogu da kazem (jer me niko ne poznaje), ona koja odluci da ne doji svoje dete nije trebala ni da ga rodi. Dete je licnost, ima svoje potrebe, ono ne moze da ih ispuni, nego zavisi od nas. Roditelji koji ne pruzaju maksimum svojoj deci su za mene ljudi najgore sorte, ne zelim ih za prijatelje (jer ce me izneveriti jos brze nego svoje dete), ne zelim ih za komsije, ne zelim ih nigde oko sebe.

Sram te bilo.Dojenje jeste najbolje resenje za bebu,ali sta ako postoji prepreka,a da to nije "necu da dojim dete da bi mi grudi ostale lepe"(osobe sa takvim stavom za mene su cudne).Sram te bilo,sokira me kako ljudi mogu biti tako plitki i zli.Mnoge od nas isplakale su reku suza,jer nisu mogle da doje svoje dete,mnoge od nas su zbog toga u pocetku mislile da nisu dobre majke,ali to nije tacno,mi smo divne majke nasoj deci i volimo ih najvise na svetu,a ako biti dobra majka samo zavisi od dojenja i ni od cega vise,e pa stvarno.
I za kraj jos jednom sram te bilo.

Back