SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da se pohvalim,Aca vec odavno u kreveticu ustaje i drzi se za ogradicu,i stalno hoce da stoji,a kad ga nosamo mlatara nogicama,tako da smo mu danas kupili setalicu (25-og puni 7 meseci),odusevljen je,pici po kuci,milina ga gledati i slusati kako cici od srece :D.

Sram te bilo.Dojenje jeste najbolje resenje za bebu,ali sta ako postoji prepreka,a da to nije "necu da dojim dete da bi mi grudi ostale lepe"(osobe sa takvim stavom za mene su cudne).Sram te bilo,sokira me kako ljudi mogu biti tako plitki i zli.Mnoge od nas isplakale su reku suza,jer nisu mogle da doje svoje dete,mnoge od nas su zbog toga u pocetku mislile da nisu dobre majke,ali to nije tacno,mi smo divne majke nasoj deci i volimo ih najvise na svetu,a ako biti dobra majka samo zavisi od dojenja i ni od cega vise,e pa stvarno.
I za kraj jos jednom sram te bilo.

Nije me sramota :)
Ali ti si mi cudna. Kazes kako si plakala jer ne mozes da dojis dete, a ovamo si se pronasla u mojoj prici o tome kako neke zene ne zele da doje svoju decu tj. zbog svoje udobnosti odlucuju da ne doje.
A mozda bi tebe trebalo da bude sramota sto si dovoljno matora da budes mama, a ne umes da citas kako valja.

I zaista ne znam ko je to plakao sto ne moze da doji dete... pravo da ti kazem, ne druzim se nesto previse sa zenama, tj. sa onima kojima se druzim ne pricam o bebama, roditeljstvu i slicno, pa ne znam koji su njihovi stavovi, niti problemi. Posmatrala sam statistike, a one govore da zene ne doje svoju decu i to u tako velikoj meri, da je to sasvim nemoguce opravdati medicinskim razlozima. U mojoj blizini imam par primera majki koje su odlucile da se nece cimati za svoju bebu. Naime, dojenje nikom nije lako...

Licno, nisam ni mislila o dojenju, sa velikom rezervom sam pristupila istom, jos uvek nisam bila sigurna da zelim da zrtvujem svoje lepe, jedre grudi nekom dojenju. Eto, ja sam bila jedna od onih o kojima ti pricas da su ti cudne. Medjutim, onog momenta kada je moj sin trazio sisu, a on je to radio sasvim nedvosmisleno, ja sam isekla svoju spavacicu i pustila ga da uradi svoju stvar (skocila sam sa stolice od bola, ali navikla sam se). Vidis, bila sam potpuno nespremna za dojenje, nisam cak imala ni odgovarajucu odecu. Na moje jos vece cudo sam citavu stvar sa secenjem spavacice uradila pred bar 5 ljudi, nije mi smetala ni publika. Kao da sam gledala sebe sa strane i nisam mogla da verujem. Stvari koje sam spremna da ucinim za svoje dete su meni licno zapanjujuce, ali tako je... i ne razmisljam o tome, samo ih radim i niko i nista ne moze da mi stane na put.

Mozda sam ja "zla i plitka", ali ja 'ginem' za one koje volim... za svoju porodicu i za sebe (volim i sebe..hehehehe)... tako da se vrline i mane drze u harmoniji, kao i kod ostalih.

A sto se tice moje zlobe... nastavak u sledecem postu.

Da se pohvalim,Aca vec odavno u kreveticu ustaje i drzi se za ogradicu,i stalno hoce da stoji,a kad ga nosamo mlatara nogicama,tako da smo mu danas kupili setalicu (25-og puni 7 meseci),odusevljen je,pici po kuci,milina ga gledati i slusati kako cici od srece :D.
Kako te nije sramota, koliko majki ima problema, deca su im bolesna, nepokretna, a ti se tako hvalis. Sram te bilo... reke suza su proplakale, piju lekove, upropascavaju svoje brakove, a ti ovako zlobno im naturas na nos kako tvoj sin stoji, veselo mlatara nozicama. Stidi se! Dosla si ovde da nam svima pokazes kako si ti bolja od nas ostalih jer tvoje dete vec stoji.

Sram te bilo!

O Boze, tako lepu temu koju sam uvek prvu otvarala ne bi li saznala nesto novo od iskustva drugih majki, pretvoriste u sve ovo sto se u par zadnjih postova-strana desava. Strasno!. Daj vratite se na temu - saveti o bebama-.Pls!!!!

Zasto je OK hvaliti se kako vam je dete napredno, a nije OK hvaliti se kako lepo sisa... ne znam, vi sami razlucite sa sobom. Meni je muka od vasih plitkih rezona. Pozdrav.

Све смо ми поносне мајке, поносне и на себе и на своју децу, и док год изражавамо тај понос све је ОК. Проблем настаје кад почнемо да се гордимо и да уздижемо себе и своје мајчинство наспрам другог, и да омаловажавамо друге мајке само зато што другачије приступају мајчинству од нас.

Проблем није у томе што је неко срећан кад његово дете лепо сиса, проблем је то што се другима набија на нос да су лоше мајке зато што њихова деца не сисају, да су им деца хистерична, и да би свака жена могла да доји само ако жели, што имплицира да оне жене које нису дојиле то нису чиниле из пуког хира а не из здравствених разлога.

То је то.

Све смо ми поносне мајке, поносне и на себе и на своју децу, и док год изражавамо тај понос све је ОК. Проблем настаје кад почнемо да се гордимо и да уздижемо себе и своје мајчинство наспрам другог, и да омаловажавамо друге мајке само зато што другачије приступају мајчинству од нас.

Проблем није у томе што је неко срећан кад његово дете лепо сиса, проблем је то што се другима набија на нос да су лоше мајке зато што њихова деца не сисају, да су им деца хистерична, и да би свака жена могла да доји само ако жели, што имплицира да оне жене које нису дојиле то нису чиниле из пуког хира а не из здравствених разлога.

То је то.

Jos jednom, pricala sam (lose) o majkama koje same odluce da nece dojiti dete, a ne o onima koje su dale sve od sebe, ali nisu uspele (iz bilo kog razloga, pa i medicinskog). Pricala sam o roditeljima koji ne daju SVOJ maksimum, a ne moj maksimum. Pricala sam ruzno o njima i uvek cu pricati ruzno jer ja mislim sve najgore o takvim ljudima. To ne moze nista promeniti. Mislim ruzno o njima bas zbog ljubavi koju osecam prema tom bicu koje smo doneli na svet, znam koliko je dragoceno, pa sam povukla paralelu i sa drugim bebama... i one su isto tako dragocene, ali na zalost, neke nisu cenjene koliko zasluzuju.

Iz dubine duse prezirem ljude koji donesu na svet to malo cudo, najvece blago ... i ne trude se da ga cuvaju, odgajaju maksimalno dobro koliko mogu.

Ali opet, ovo je samo moje misljenje, nisam donela neki zakon o tome kako takve (lose) roditelje treba diskriminisati na bilo koji nacin... pa ne vidim kako moje misljenje bilo koga ugrozava. Svi biramo drustvo po nekom kriterijumu, a ja eto ne verujem ljudima koji ne paze svoju decu.

Da su deca losih roditelja histericna i frustrirana... jesu. A dojenje je samo jedan deo te price. Ali i o tome sam pricala, pa ne bih da se ponavljam.

Kako te nije sramota, koliko majki ima problema, deca su im bolesna, nepokretna, a ti se tako hvalis. Sram te bilo... reke suza su proplakale, piju lekove, upropascavaju svoje brakove, a ti ovako zlobno im naturas na nos kako tvoj sin stoji, veselo mlatara nozicama. Stidi se! Dosla si ovde da nam svima pokazes kako si ti bolja od nas ostalih jer tvoje dete vec stoji.

Sram te bilo!

Kako si jadna...

Pricala sam o roditeljima koji ne daju SVOJ maksimum, a ne moj maksimum

А одакле ти можеш знати колики је ЊИХОВ максимум???

Они можда, у неким другим стварима свом детету пружају десет пута више пажње, љубави, разуемвања....него ти свом. Прихваташ ли да ниси добра мајка и да ти је дете хистерично зато што ниси савршена у свему?

Ја бих рекла да ће пре бити хистерична деца оних мајки које носе у себи толико нетрпељивости, негативног набоја, горчине и беса... Јер то прелази на дете...нарочито ако сиса!

А одакле ти можеш знати колики је ЊИХОВ максимум???

Ne znam, oni znaju, to je dovoljno. Zato se pronalaze u mojim kritikama :?:

Они можда, у неким другим стварима свом детету пружају десет пута више пажње, љубави, разуемвања....него ти свом. Прихваташ ли да ниси добра мајка и да ти је дете хистерично зато што ниси савршена у свему?

Ne marim da budem savrsena, samokritika mi nije strana, a u tudje misljenje se slabo uzdam. Kada bi vi bili neki ozbiljni ljudi, ne biste se olako frljali teskim recima... pa mozda bih se onda i zapitala :?: U ovakvoj situaciji smatram da ste obicni kafanski filozofi.

Eh, da... a kakvo je moje dete, histericno ili ne... nije vas problem :D Ako je histericno zbog moje grozote, onda sama nosim krst sopstvene negativnosti, a ako je slatko, nasmejano i pametno celjade zeljno novih iskustava, onda... ste se vi malko prevarili u procenama.

Ја бих рекла да ће пре бити хистерична деца оних мајки које носе у себи толико нетрпељивости, негативног набоја, горчине и беса... Јер то прелази на дете...нарочито ако сиса!

Vidis, opet si pogresila. Osnovna stvar o dojenju, da si se na vreme malo obavestila mozda bi i uspela da dojis. Znanje je moc, tako kazu... a iskustvo potvrdjuje. Kada dete sisa luci se odredjeni hormoni (prolaktin i oksitocin), koji deluju opustajuce, veoma cesto majka zaspi sa detetom u toku dojenja. Dojenje je kao najjaca meditacija, pored tebe malo toplo, sasvim novo bice, hormoni ti pucaju u glavu, udobno ti je, opusten si... ceo svet moze da se rusi, a ti ne bi prstom mrdnuo... dokle god je beba OK.

Ne znam, oni znaju, to je dovoljno. Zato se pronalaze u mojim kritikama :?:

Ne marim da budem savrsena, samokritika mi nije strana, a u tudje misljenje se slabo uzdam. Kada bi vi bili neki ozbiljni ljudi, ne biste se olako frljali teskim recima... pa mozda bih se onda i zapitala :?: U ovakvoj situaciji smatram da ste obicni kafanski filozofi.

Eh, da... a kakvo je moje dete, histericno ili ne... nije vas problem :D Ako je histericno zbog moje grozote, onda sama nosim krst sopstvene negativnosti, a ako je slatko, nasmejano i pametno celjade zeljno novih iskustava, onda... ste se vi malko prevarili u procenama.
Vidis, opet si pogresila. Osnovna stvar o dojenju, da si se na vreme malo obavestila mozda bi i uspela da dojis. Znanje je moc, tako kazu... a iskustvo potvrdjuje. Kada dete sisa luci se odredjeni hormoni (prolaktin i oksitocin), koji deluju opustajuce, veoma cesto majka zaspi sa detetom u toku dojenja. Dojenje je kao najjaca meditacija, pored tebe malo toplo, sasvim novo bice, hormoni ti pucaju u glavu, udobno ti je, opusten si... ceo svet moze da se rusi, a ti ne bi prstom mrdnuo... dokle god je beba OK.

Е, сад лепо све ово што си говорила примени у свом обраћању другима и у свом доношењу судова о другима, и биће супер! :wink:

Поздрав од кафанског филозофа!
:idea::lol::lol::lol:

(''Кафански филозоф''..где нађе тај термин....:lol:)

И пусти дете још мало да сиса, бићеш мање негативна...:wink:

Niste me razumele,tj. ja nisma dobro formulisala pitanje.Ja sam prvu menstruaciju popsle porodjaja dobila 6.juna,pa sledecu 19.jula,pa 23.avgusta,pa 26.septembra,i od tada nista (nisam trudna,pazili smo,a i radila sam dva testa).Zanima me da li su i vama bile neredovne i kad su se normalizovale?

Back