maja_r
Ističe se
- Poruka
- 2.695
Dijeta UN 3 meseca - (3x vodeni dan posle svakog navrsenog meseca)
Svaka cast, ja sam trenutno na ovom postu pa kad se zavrsi idem i ja na tu.Hvala.
E sad je Espi strava mama..

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Dijeta UN 3 meseca - (3x vodeni dan posle svakog navrsenog meseca)

Posebnu pažnju treba obratiti na unos vitamina D, jer njegov nedostatak dovodi do poremećaja u razvoju kostiju i zuba, a višak do ozbiljnog oštećenja organizma zbog taloženja kalcijuma u krvnim sudovima i ostalim tkivima. Prema savremenim preporukama, dnevne potrebe u vitaminu D donesenog novorođenčeta i odojčeta iznose 200 do 400 IJ, a prevremeno rođenog 400 IJ. Dakle, ukoliko se dete hrani majčinim mlekom, ove potrebe se obezbeđuju unosom odgovarajućeg preparata vitamina D kao što je Vigantol (Merck, Nemačka), koji je već duže prisutan na našem tržeštu. Međutim, odojčetu koje se hrani adaptiranom mlečnom formulom, dodatni unos vitamina D, pa ni drugih vitamina, nije potreban. Obično kravlje mleko se ne preporučuje u ishrani deteta u prvoj godini života. Deci koja se, ipak, ovako hrane, neophodno je dodati ne samo vitamin D, nego i vitamin A, što se postiže primenom A+D kapi (Galenika, Srbija), kao i vitamin C. Dodatni unos vitamina D u dozi od 200-400 IJ je neophodan i deci u drugoj i trećoj godini života, ali samo tokom hladnijeg polugođa.

Svaka cast, ja sam trenutno na ovom postu pa kad se zavrsi idem i ja na tu.Hvala.
E sad je Espi strava mama..![]()

samo ja ne znam kako da nadjem taj hidrociklin... ako ne nestane od promene pelena pitacemo doktora, pa valjda ce nam on dati neku varijantu hidrociklina koja ovde ima da se nabavi
jeste... i ja sam mazala to sa svim i svacim i nista ne pomaze, bude malo manje crveno, ali se i dalje on ceska... cak i kada se ne vide te crvene tackice on se cese![]()

pazi, ni nama pedijatar nije preporucila hidrociklin, nego sam ja slucajno namazala i pokazalo se uspesno...tako da ne znam ni da li ce vama pedijatar prporuciti nesto na tu temu...nego vidi ako neko moze odavde da vam posalje...inace mislim da je hidociklin na bazi penicilina i stavlja se kada se neko mesto "upali", odnosno pocne da gnoji, kao da se inficiralo...e sad iz kog razloga to pomaze kod pelenskog osipa ne zna ni pedijatar(samo je slegla ramenima kada sam joj rekla od cega nam je proslo ocekujuci njeno objasnjenje)...samo jos jedna stvar, te kreme-lekove nemoj mazati preko dana kad je dete izlozeno suncu da ne ostve neke fleke...

MA pisite zene recepte prebicu vam guve![]()

Bas ti je problem.Razumem te.Jesi li probala Nan? Postoji i Milupa program za jako osetljive bebe. Ne osudjujem te uopste,samo sam htela da napomenem mamama koje daju obicno kravlje da obavezno daju i ove vitamine - mozda neka ne zna.Kako podnosi zitarice iz kutije? Da li mu ih dajes? I tamo ima adapriranog mleka.
saljem ti jedan![]()
MA pisite zene recepte prebicu vam guve![]()
, kako blitva i krompir tek od 8 mjeseca? Kako i spanac tek od 11?Dijeta UN 3 meseca - (3x vodeni dan posle svakog navrsenog meseca)
Ja sam sad zbunjena, kako blitva i krompir tek od 8 mjeseca? Kako i spanac tek od 11?
E, da, jel mozete da mi kazete kako da spremim bundevu, koliko se dugo kuva?
bas cudno, pokusacu da mu namazem lavandu tamo... mozda ce upalitipazi, ni nama pedijatar nije preporucila hidrociklin, nego sam ja slucajno namazala i pokazalo se uspesno...tako da ne znam ni da li ce vama pedijatar prporuciti nesto na tu temu...nego vidi ako neko moze odavde da vam posalje...inace mislim da je hidociklin na bazi penicilina i stavlja se kada se neko mesto "upali", odnosno pocne da gnoji, kao da se inficiralo...e sad iz kog razloga to pomaze kod pelenskog osipa ne zna ni pedijatar(samo je slegla ramenima kada sam joj rekla od cega nam je proslo ocekujuci njeno objasnjenje)...samo jos jedna stvar, te kreme-lekove nemoj mazati preko dana kad je dete izlozeno suncu da ne ostve neke fleke...
Ne treba puno, mozda 20 minuta. Mozes i da je ispeces i nema potrebe da dodajes secer, ona je slatka sama po sebi.E, da, jel mozete da mi kazete kako da spremim bundevu, koliko se dugo kuva?
Mislim da cu je ispeci. Vidim da kad kuvam jabuku, pola njenog secera ode u vodu, pola ostane u njoj, pa nijedno ni drugo nije dovoljno slatko. Ogi se bas najvise na jabuku mrsti