utvar
Primećen član
- Poruka
- 862
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
i šta to znaci da i ovaj s papirima moze bit da je mjesanac necega? dali ima jos negdi za nabavit šarplaninac karakterom i izgledom kakvog su svi znali,ostar hrabar,da ga se ne da podmitit. ja se sjecam nasa dva sto smo nabavili s Karadordeva od vojske, 90ih godina to su bili pravi sarplaninci,ove sve posle mi je tako.
Prije mjesec dana sam kupio stene kojem je mama takva kao sto sam napiso,a tata je mirniji,psi su s papirima i muzjak ima 80 u grebenu.
Najzalosnije je to sto neki stariji odgajivaci forsiraju i stalno
to spominju da Sarplaninac ne smije da bude ostar da na
svjetskim izlozbama se to ne tolerise ....
Ova gospoda nastavljaju tradiciju doooobrih pasa . SRECNO
Hvala Drago. Trudimo se što više da se zadrži stari šmek Šarplaninaca i uopšte nam ne ide loše po tom pitanju.![]()
ALi to pise u standardu, da pas treba da ima bas takav karakter a zube uz stalozenog vlasnika koji za psa predstavlja alfu i omegu, sudija bi morao da moze da pregleda zubalo i kod muzjaka testise. Nista gore nego kad smi odgajivaci ne postuju standard rase koju drze.
Ziva ti je to istina . Ali kazu ne mogu ih prodat preko
ako su ostri . Pa se sve bojim da ce nam Sarplaninac
doc ko Bernski planinski pas , da ce mu ubit sve ono
zbog cega je nadaleko poznat i cuven .
Ovo je moja ženka i mali štenac aga od 3 mjeseca
Ako je ono šta mislim da jeste ( voleo bih da grešim ),računajte da će te za početak imati problema sa štenetom u vezi zadnjih udova ( možda i prednjih) kao još nekih problema tokom odrastanja psa. Molim vas nemojte me shvatiti pogrešno niti zlonamerno.Samo želim da na vreme ukažem na moguće probleme da bi se uz pravilnu negu i ishranu koliko toliko izbegli ( ako to uopšte bude moguće ). Svaki faktor u odgoju šteneta ( bilo koje rase ) je vrlo bitan. Počevši od porekla pa preko ishrane,nege,uslova života , itd...loznice kod šabca,tako mislim da mi je reko covjek taj,i prodo bi ga.