Iscitala sam danas svih 35 stranica, i vidim da je skoro pisano na ovu temu, pa se nadam da ce mi neko izaci u susret.
Naime, za nedelju dana ce tata doneti malu zenku sarplaninca belu, oko mesec i po dana staru. Do sada je zivela u prirodi sa ostalim stencima, a odjednom ce doci u stan.
Najveci je problem, sto ja zaista ne znam nista o cuvanju pasa i dresiranju. Mada sam dosta saznala ovim putem.
Ali sta da radim sto se ishrane tice? Vidim svi pisu da im se daju neke granule. Nemojte mi zameriti, ja stvarno ne znam ni sta je to, ni sta psi jedu. Ona je vakcinisana sa dve vakcine, ali vodicemo je opet kod veterinara kad dode, a rekli su nam da jede poparu, a koske nikako zbog creva da joj ne damo. Ali cudno mi je sve to, jer moje drugarice kucicima daju samo tu gotovu hranu za pse, a znam da ima i neka koja se kuva. I kako da joj namestim mesto gde ce da spava. Imamo veliku terasu i cak radijator tamo, pa joj nece biti hladno, a imace vazduha, mada oni vole hladnije. Ali da to bude neka kutija sa cebetom? I da joj uzmemo one koske i igracke da ostri zube.. I najbitnije, kako da je naviknem, kad izvrsi nuzdu na sred sobe, da to vise ne radi tu, nego na terasi?
Ako vas mrzi da mi pisete, usmerite me bar na neki link gde mogu da procitam o tome.
Hvala