Šarplaninac

Stvarno, Bane, nadam se da cete taj boks koristiti samo kad dolaze gosti ili nesto sllicno, moja mesanka od 9kg ima lanac od 7m, dakle, ima vise nego duplo veci precnik kretanja od buduceg ogromnog psa, i to preko dana, kad je vezana. Nocu je pustena a kad napravimo ogradu, ne verujem da cu je uopste vise i vezivati. A sto se tice dimenzija kucice, trebalo bi da imas na umu maksimalne dimenzije psa i da tome dodas bar jos po pola metra, ako ne i vise. Recimo, moja kujica ima kucicu u osnovi 90x50 i visine jos 50 + krov a u grebenu nema ni 30cm, cisto radi proporcija.

@utvar Vidim da ti matematika nije jaca starna 3x3 je 9m2 .Taj boks ce sluziti samo kad su neki gosti u dvoristu.Inace stalno ce biti pusten.Ograda nadam se dovoljna ( u izradi ) 1.5m visine,pletena zica.

Zez Bane,dešava se. Jedan pošten odmor bi mi treba ali se nema vremena još. Tako da....mani matematiku za sada sa strane ***.
Ako je pas zdrav i agilan,ta ogradica od 1,5 metara visine je niska.Kao i da je nema. Naravno pas ( da pretpostavimo) je socijalizovan,poslušan.No uvek postoji mogućnost da odreaguje u afektu i da preskoči tu ogradicu kao od šale,bez problema.

Ograda visine 180cm. Savladjivao je bez problema.
32441_1139451302286_1707535954_258234_4008778_n.jpg

Sestra mu. Zidana ograda do ulice,visine oko 200cm,savladjuje je bez problema.;)

297558_1512448706988_1707535954_785508_6380038_n.jpg

Iscitala sam danas svih 35 stranica, i vidim da je skoro pisano na ovu temu, pa se nadam da ce mi neko izaci u susret.

Naime, za nedelju dana ce tata doneti malu zenku sarplaninca belu, oko mesec i po dana staru. Do sada je zivela u prirodi sa ostalim stencima, a odjednom ce doci u stan.

Najveci je problem, sto ja zaista ne znam nista o cuvanju pasa i dresiranju. Mada sam dosta saznala ovim putem.

Ali sta da radim sto se ishrane tice? Vidim svi pisu da im se daju neke granule. Nemojte mi zameriti, ja stvarno ne znam ni sta je to, ni sta psi jedu. Ona je vakcinisana sa dve vakcine, ali vodicemo je opet kod veterinara kad dode, a rekli su nam da jede poparu, a koske nikako zbog creva da joj ne damo. Ali cudno mi je sve to, jer moje drugarice kucicima daju samo tu gotovu hranu za pse, a znam da ima i neka koja se kuva. I kako da joj namestim mesto gde ce da spava. Imamo veliku terasu i cak radijator tamo, pa joj nece biti hladno, a imace vazduha, mada oni vole hladnije. Ali da to bude neka kutija sa cebetom? I da joj uzmemo one koske i igracke da ostri zube.. I najbitnije, kako da je naviknem, kad izvrsi nuzdu na sred sobe, da to vise ne radi tu, nego na terasi?

Ako vas mrzi da mi pisete, usmerite me bar na neki link gde mogu da procitam o tome.

Hvala :)

Iscitala sam danas svih 35 stranica, i vidim da je skoro pisano na ovu temu, pa se nadam da ce mi neko izaci u susret.

Naime, za nedelju dana ce tata doneti malu zenku sarplaninca belu, oko mesec i po dana staru. Do sada je zivela u prirodi sa ostalim stencima, a odjednom ce doci u stan.

Najveci je problem, sto ja zaista ne znam nista o cuvanju pasa i dresiranju. Mada sam dosta saznala ovim putem.

Ali sta da radim sto se ishrane tice? Vidim svi pisu da im se daju neke granule. Nemojte mi zameriti, ja stvarno ne znam ni sta je to, ni sta psi jedu. Ona je vakcinisana sa dve vakcine, ali vodicemo je opet kod veterinara kad dode, a rekli su nam da jede poparu, a koske nikako zbog creva da joj ne damo. Ali cudno mi je sve to, jer moje drugarice kucicima daju samo tu gotovu hranu za pse, a znam da ima i neka koja se kuva. I kako da joj namestim mesto gde ce da spava. Imamo veliku terasu i cak radijator tamo, pa joj nece biti hladno, a imace vazduha, mada oni vole hladnije. Ali da to bude neka kutija sa cebetom? I da joj uzmemo one koske i igracke da ostri zube.. I najbitnije, kako da je naviknem, kad izvrsi nuzdu na sred sobe, da to vise ne radi tu, nego na terasi?

Ako vas mrzi da mi pisete, usmerite me bar na neki link gde mogu da procitam o tome.

Hvala :)

http://forum.krstarica.com/showthread.php/398487-Kad-štene-dođe-u-kuću.../page3

Moj Sarplaninac je 13 godine Star i monogo velika maza:D.
Nije uopste agresivan, bolje receno" Hladovina teska".
Nazalost nemam nijedno Stene.
Dobili smo ga i receno mi je da je iz Makedonije (Tetovo). Kao sto vidite one je Plave/Zute boje i bas takvog bi jos jednom voleli da imamo.Sta mogu sve uraditi da se moja zelja ispuni. Unapred Hvala :worth:

Ja imam 30god i imam iskustva u ponasanju i Dresiranjem Sarplaninca. Mnogo tu rasu Obozavam i nemog zamisliti zivot bez njih.Moj Sarpi je 13god.ali nazalost nemam stene,i zato trazim na bilo koj nacim da nadjem takvu vrstu Sarplaninca kao sto je moj.Dobili smo ga iz Makedonije (tetovo). Tako je meni receno.

Hvala u Burduševo ime. Na Mladenovačkoj specijalci je imao 5 meseci starosti. Ponašanje,kretanje i držanje u ringu za primer ( nije da se hvalimo,ali zaista je mnogo radjeno sa njime i radi se).:mazipsa:

Bora ( ime psa ) nije naš. Majka mu je ženka od naših pasa koja inače daje bele pse.
Bela boja ili kako se još naziva " merdžan",jeste malo redja ali se u zadnjih nekoliko godina baš dosta ćešće pojavljuje.

8c38zv0iorqphl66e8v.jpg

Back