utvar
Primećen član
- Poruka
- 862
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Paaaaa....... to sam cuo kako onda da ga nabavim.Imao sam ga kao mali i mnogo mi se swidjaju prelepi su i prepametni, ne kazem da su druge rase bzwz ali za mene je sarplaninac NO1
Mozemo ovako dalje....gde ste,gde zivite? Kada budem znao to,tada vas mogu uputiti na neke odgajivache u vashoj blizini.
Lordi,poslacu ti informacije na pp.u sabcu imam sliidno dvoriste mesto nije problem(msm za psa imace dobre uslove)
Dakle,vi se slazete da kupim sarplaninca,iako imam 14 godina,iako nemamo musko u kuci?
Sto bi rekao/la @ mimi's mom: koliko toliko pas može da pojede jer je to svakako ne mali izdatak, i koliko su recimo sredstva protiv parazita skuplja za veće pse, dozirano prema kilaži...
Prvo,bez obzira dali jeste ili ne,shtene chishceno od parazita kod odgajivacha,vlasnika...ochistite ga obavezno.
Posle tog chishcenja sledi vakcinacija i re vakcinacija,takodje obavezno.
Shto se ishrane shteneta tiche,to ide 3-4 puta dnevno.Dok rastu,zaista mnogo jedu.Vishe nego odrastao pas,u toku dana.Hrana bi trebalo da bude shto kvalitetnija (koliko je u vashoj moci).
Ja lichno vishe pribegavam RAW ishrani (sirova hrana,meso sveze ne kuvano (sem ako nije svinjskog porekla)).
Mladim shtencima u pochetku meso kuvam,pasiram i mesham sa povrcem ( ne svakim povrcem),suvim hlebom ili pirinchem.
Ishranu granulama izbegavam,mada se retko desi da dobiju i to (Hills ili Purina).
Kada se ishrana psa vishe bazira na sirovoj hrani ,tada je potrebno uz hranu dodavati i vitamine,kalcijum itd.(to nije sluchaj sa granuliranom ishranom).
Prvi obrok...
![]()