supertruper
Aktivan član
- Poruka
- 1.320
Balkanski Srbi su poslovenjeni Sarmati a lužički Srbi su samo Sloveni.
Šta ?
Lužički Srbi su Srbi, barem tako oni tvrde.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Šta ?
i da rezimiramo, ako se slova S,R,B ( moze koje i da fali, npr dovoljni su samo S i R, ponekad i samo S, a V, F, P mogu da menjaju B po potrebi, isto tako i C, K mogu da menjaju S ... ) nadju u istoj reci u bilo kojoj kombinaciji to se nesumnjivo odnosi na Srbe, bez obzira dal je jezik persijski, turski, sanskrit, keltski, turski, kurdski nebitno, ta kombinacija moze da u tom jeziku ima potpuno jasno znacenje koje je potpuno drugacije od znacenja u drugom jeziku, al nebitno to se sve odnosi na Srbe. Ne znam dal je to postavljano na ovom forumu al neki inventivni lik je nasao na desetine toponima tipa Sorby u Svedskoj koji su naravno povezani sa Srbima, to sto je Sorby u stvari moderni oblik za srednovekovni Soderby sto znaci '' juzno selo '' na svedskom ( mi bismo rekli donje selo ) nema apsolutno nikakve veze, to se odnosi na Srbe, naravno to znaci da postoji i narodi koji se zovu Norby, Lyngby, Hamarby i slicno...
Ma de cu citati gluposti covece, da to valja valjda bi ga neko citirao u ovih hiljade knjiga o srpskoj istoriji sto sam procitao, ako svi ti ljudu nisu u njegovim pisanijama nasli nista pametno tesko cu i ja, pa da ne gubim vreme. Drugo argument je postavljen gore, srpski i osetski su dva jezika koji nemaju apsolutno nista zajednicko, jedan je slovenski drugi iranski., slobodno otvori linkove pa uporedi papaja.
Drugo za Plinija i Ptolomeja pitam zato sto puno ljudi ovde vice ''Sarmati! Sarmati!'' pozivajuci se na pomenutu dvojku a ni jedan ni drugi od njih za te Serve an Volgi ne kazu eksplicitno da su Sarmati. dakle sta je dokaz da su to Sarmati ili ne daj Boze Alani, sto je jos gluplje. a mozda jos gluplje je da neko brani coveka koji '' arijevske '' migracije okrece za 180 stepeni pa sad '' arijevci '' umesto u Indiju dolaze iz Indije... ajd skupi pare, upisi fakultet pa slusaj neke pametne ljude sta tamo pricaju...
Govorimo celo vreme da su balkanski Srbi, za razliku od Lužičkih, poslovenjeni - pre toga su pripadali Sarmatima. Srbi su jako star narod, možda te to zbunjuje što mu se koreni mogu rekonstruisati od vedsskog Srbinde.
Srbi nisu neka posebna etno-lingvistička kategorija ljudi.Lužički Srbi su Srbi, barem tako oni tvrde.
Srbinda je Srbin iz Inda ocigledno, a u vedama je netacno napisano kao Sribindu. Iako sri u hindi pa i sanskritu zanci gospodar a bindu je ona tacka sto indijke stavljaju na celo i simbolicki oznacava tacku odakle pocinje stvaranje i odakle jedinstvo postaje mnostvo, to apsolutno nema veze sa tim, u pitanju je naravno Srbin iz Inda, vodozemacki predak Srba i vaskolikog covecanstva, direktno potomak amebe i karika koja nedostaje.Ko je ili šta je vedsski Srbinda?
Srbinda je Srbin iz Inda ocigledno, a u vedama je netacno napisano kao Sribindu. Iako sri u hindi pa i sanskritu zanci gospodar a bindu je ona tacka sto indijke stavljaju na celo i simbolicki oznacava tacku odakle pocinje stvaranje i odakle jedinstvo postaje mnostvo, to apsolutno nema veze sa tim, u pitanju je naravno Srbin iz Inda, vodozemacki predak Srba i vaskolikog covecanstva, direktno potomak amebe i karika koja nedostaje.

Nije mi jasno. Je li to pojedinac, ili pleme; vrsta hordata, neki rod?![]()
Figura Prasrbina pred kojim se današnji Indijci klanjaju. Naši Indijski preci su imali četiri ruke što se na figuri lepo vidi. Obratiti pažnju šta radi donja desna ruka - večna poruka naših predaka.
![]()

MIsliš njegova desna ili naša ?![]()
Напоменувши, да се скуп Ср- јавља у облицима SRЈАЈА, SRWAJA, SRMARA, док се слог SRB-, απαξ λεγομενον, јавља једном у SRBINDA и нагласивши, да је све обрађене примере имена узео искључиво из Веда, аутор сматра, да је скуп S-R-B, нађен такође у Веди, иранског порекла, као и називи: DRBHIKA, BRBU, BRSAYA, SRNAYA, за које А. Hillebrandt сматра, да потичу са Иранске Висоравни, или из суседних области (Nachbargebiete); из овога произлази, да су оба писца била вођена тачним осећањем изван Индије, према северозападу, но не усуђујући се, међутим, да се удаље са Иранске Висоравни. Утолико нас више чуди, да следећа пишчева мисао није одмах пред њим отворила шири хоризонт. Јер - ево, шта он у наставку каже:
"SRBINDA würde demnoch soviel heissen wie HERR, FÜRST, ERSTER der SRB'S und mit einer Bedeutungsentwicklung, die aus vedischer und nachvedischer Zeit geläufig ist, damach die SRB'S SELBST".
У преводу овај навод значи:
"СРБИНДА би, дакле, значило исто што и ГОСПОДАР, ПРИНЦ, ПРВИ ОД СРБА, са развојем значења, које је из ведског и постведског времена било уобичајено, па - према томе - и САМЕ СРБЕ".
Kako smešno deluju optužbe upućene našim priznatim istoričarima da pripadaju Bečko Berlinskoj , Nordijskoj školi.
to je sakoperkaNije mi jasno. Je li to pojedinac, ili pleme; vrsta hordata, neki rod?
@VelikiMedur skoro svi ovi navodi koje si ti preneo govore u prilog slovenskom korenu imena Srba.
Ne spominju Sarmate ili druge iranske narode.

Nije mi jasno. Je li to pojedinac, ili pleme; vrsta hordata, neki rod?![]()

Sta time hoces da kazes?

O Hrastovniče opet si uspeo da se oslobodiš
Znaš nedostajale su tvoje bojanke , ajde posavi koju![]()
Vec sam postavio i svaki dan 100 novih citalaca.
Pa naučna javnost je zainteresovana za tvoje bojanke , nisam napisao koji naučnici su u pitanju.
Ajde da ne trujemo temu postavi nešto u vezi Sarmata , sa nestrpljenjem čekamo .
Slicnosti izmedju Srba i Srbinda najverovatnije su cista slucajnost kao sto je vec kod Servi, Srbi.
Svetski priznat lingvista Walther Wust je pisao o Srbindi zaključivši da je u pitanju eponimni narodni vođa, on Srbindu vezuje sa srpske toponime u Lugistanu. Vist je izneo prilično autoritativne teze i ko želi polemisati sa njima najbolje je da prvo pročita taj obiman rad o kome je u Srbiji dosta pisano, mislim, poznat je.
Šta ?
Kad je to pisao pre sto je izmislao ariske toponime po nalogu treceg rajha ili posle.