VoSlavu
Ističe se
- Poruka
- 2.786
Ja ne mogu verovati da ti ovo ozbiljno pišeš.@Slaven777
Tekst je oznacen spajalicom. Ja jos samo mogu da kazem da su dokazane ove stvari:
1, Srbi pripadaju istočnim a Oseti zapadnim Alanima.
2.Srbi i Oseti kao pismo koriste ćirilicu i latinicu.
3, Imaju identičnu nošnju i narodne običaje.
4.Imaju gusle i frulu kao prepoznatljive narodne instrumente.
I, nemojte biti tako naivni oko jezika, zapadni i istočni Alani su se razdvojili pre više od 1500 godina, recimo, pola Srba ne razume kad pričaju Leskovčani. Ergo, to vam nije nikakav argument i uopšte ne znam zašto se poteže kad su Srbi i Oseti po svemu pripadnici Sarmata. Uostalom, uzmite bilo koji udžbenik istorije iz Osetije i videćete da oni tvrde isto što i Milanović. Da li je neko uopšte pročitao intervju sa predsednikom Osetije prilikom njegovog boravka u Srbiji? Pa on je sam rekao, crno na belo, da su Oseti i Srbi braća i da ih veže stara istorija, da su oba naroda pripadala nekoć ogromnom plemenu Alana! Pa, molim vas!
Srbi su slovenski a Oseti su iranski narod.
Osetini danas koriste isključivo ćirilicu. Latinicu su koristili ranije, a koristili su i gruzijsko pismo.
Koju indentičnu nošnju i koje običaje ?
Ovu:
Tipična kavkaška.
Svi slovenski jezici između sebe imaju ogromnu sličnost što je i logično,
zatim sa Baltima koji su nam lingvistički najbliži imamo slučnost, zatim dolaze ostali jezici satem grupe.
Osetinski je negde među tim jezicima iz satem grupe.

Prvo si bio napisao da je Đorđa Janković napisao da je Ferjančić falsifikovao istorijske izvore, pa si onda tvrdio da to negdje drugdje piše, kada smo ti pokazali da to tu uopšte ne stoji, pa si se onda iznenadio kada ti je neko postavio snimak Jankovića koji govori o Srbima kao o Slovenima, dokazujući da dotičnu knjigu (Srpsko Pomorje) ustvari ti uopšte nikada nisi ni pročitao, a onda si navodeći Ferjančićeve ti sam napisao 4 narativna izvora, od kojih 3 uopšte nisu Ferjančićev prevod, a jedino koje jeste - sam ja postavio, pokazavši ti da i tu grešiš.