Sarmatski Srbi

i da rezimiramo, ako se slova S,R,B ( moze koje i da fali, npr dovoljni su samo S i R, ponekad i samo S, a V, F, P mogu da menjaju B po potrebi, isto tako i C, K mogu da menjaju S ... ) nadju u istoj reci u bilo kojoj kombinaciji to se nesumnjivo odnosi na Srbe, bez obzira dal je jezik persijski, turski, sanskrit, keltski, turski, kurdski nebitno, ta kombinacija moze da u tom jeziku ima potpuno jasno znacenje koje je potpuno drugacije od znacenja u drugom jeziku, al nebitno to se sve odnosi na Srbe. Ne znam dal je to postavljano na ovom forumu al neki inventivni lik je nasao na desetine toponima tipa Sorby u Svedskoj koji su naravno povezani sa Srbima, to sto je Sorby u stvari moderni oblik za srednovekovni Soderby sto znaci '' juzno selo '' na svedskom ( mi bismo rekli donje selo ) nema apsolutno nikakve veze, to se odnosi na Srbe, naravno to znaci da postoji i narodi koji se zovu Norby, Lyngby, Hamarby i slicno...

Ipak bi trebao da pročitaš postove od početka teme kako bi se na konstruktivan način uključio u diskusiju.Ovo što ti pišeš niko ne tvrdi niti radi. Niko nije ovde pisao što ti negiraš pa se čovek može zapitati o tvojoj dobronamernosti; mislim, kome ti odgovaraš ako ono o čemu pišeš niko ne tvrdi?!

mozda bi ti trebao da kazes koliko dobro znas farsi jezik i sve njegove ranije faze razvoja kao sto su Pahlavi i staro-persijski ili avestanski pa da nam obasjnis etimologiju svih tih hiljadu toponima na '' srb'' u Iranu?

Pošto sam stavljen na crnu listu izvesnog člana ja ću takav zahtev poštovati , znači neću ga više pominjati niti replicirati na njegove postove. Međutim to me neće sprečiti da pišem o gospodinu istoričaru Milanoviću jer je on samostalna javna ličnost.

Ma de cu citati gluposti covece, da to valja valjda bi ga neko citirao u ovih hiljade knjiga o srpskoj istoriji sto sam procitao, ako svi ti ljudu nisu u njegovim pisanijama nasli nista pametno tesko cu i ja, pa da ne gubim vreme. Drugo argument je postavljen gore, srpski i osetski su dva jezika koji nemaju apsolutno nista zajednicko, jedan je slovenski drugi iranski., slobodno otvori linkove pa uporedi papaja.
Drugo za Plinija i Ptolomeja pitam zato sto puno ljudi ovde vice ''Sarmati! Sarmati!'' pozivajuci se na pomenutu dvojku a ni jedan ni drugi od njih za te Serve an Volgi ne kazu eksplicitno da su Sarmati. dakle sta je dokaz da su to Sarmati ili ne daj Boze Alani, sto je jos gluplje. a mozda jos gluplje je da neko brani coveka koji '' arijevske '' migracije okrece za 180 stepeni pa sad '' arijevci '' umesto u Indiju dolaze iz Indije... ajd skupi pare, upisi fakultet pa slusaj neke pametne ljude sta tamo pricaju...

Kako nisu Alani ? Pa eminentni ekspert kaže da su Srbi Alani , evo pogledati klip od 8 : 19 minuta pa na dalje :

Poslednja izmena:
Ko je ili šta je vedsski Srbinda?
Srbinda je Srbin iz Inda ocigledno, a u vedama je netacno napisano kao Sribindu. Iako sri u hindi pa i sanskritu zanci gospodar a bindu je ona tacka sto indijke stavljaju na celo i simbolicki oznacava tacku odakle pocinje stvaranje i odakle jedinstvo postaje mnostvo, to apsolutno nema veze sa tim, u pitanju je naravno Srbin iz Inda, vodozemacki predak Srba i vaskolikog covecanstva, direktno potomak amebe i karika koja nedostaje.

Srbinda je Srbin iz Inda ocigledno, a u vedama je netacno napisano kao Sribindu. Iako sri u hindi pa i sanskritu zanci gospodar a bindu je ona tacka sto indijke stavljaju na celo i simbolicki oznacava tacku odakle pocinje stvaranje i odakle jedinstvo postaje mnostvo, to apsolutno nema veze sa tim, u pitanju je naravno Srbin iz Inda, vodozemacki predak Srba i vaskolikog covecanstva, direktno potomak amebe i karika koja nedostaje.

:dontunderstand:

Nije mi jasno. Je li to pojedinac, ili pleme; vrsta hordata, neki rod? :think:

Figura Prasrbina pred kojim se današnji Indijci klanjaju. Naši Indijski preci su imali četiri ruke što se na figuri lepo vidi. Obratiti pažnju šta radi donja desna ruka - večna poruka naših predaka.

DSC04622.JPG

Poslednja izmena:
MIsliš njegova desna ili naša ? :)

Njegova desna ;).

Interesantno bi bilo ko je autor prekrajanja i tendencioznog prevoda termina Sribindu ? Milanović sigurno nije, ne samo što je ograničen u smislu da ne poznaje sanskrit već je i potpuno beznačajna ličnost na istoriografskom nebu tako da sam ne bi ni smeo izneti slično tvrđenje bez pozivanja na nekog autoriteta.
Ono na šta sam odmah pomislio bilo je da je autor Milojević , otac naše nadriistorije od koga potiču skoro sve današnje nebuloze i ******ljenja savremenih naivaca iistoričara. Međutim pregledao sam njegove "Odlomke istorije Srba " delove u vezi življenja Srba u Indiji i nisam našao taj detalj . Sva je prilika da je takvu manipulaciju prva napravila Olga LP analiziraući Valtera Vista , A evo njenog zaključka ;

Напоменувши, да се скуп Ср- јавља у облицима SRЈАЈА, SRWAJA, SRMARA, док се слог SRB-, απαξ λεγομενον, јавља једном у SRBINDA и нагласивши, да је све обрађене примере имена узео искључиво из Веда, аутор сматра, да је скуп S-R-B, нађен такође у Веди, иранског порекла, као и називи: DRBHIKA, BRBU, BRSAYA, SRNAYA, за које А. Hillebrandt сматра, да потичу са Иранске Висоравни, или из суседних области (Nachbargebiete); из овога произлази, да су оба писца била вођена тачним осећањем изван Индије, према северозападу, но не усуђујући се, међутим, да се удаље са Иранске Висоравни. Утолико нас више чуди, да следећа пишчева мисао није одмах пред њим отворила шири хоризонт. Јер - ево, шта он у наставку каже:
"SRBINDA würde demnoch soviel heissen wie HERR, FÜRST, ERSTER der SRB'S und mit einer Bedeutungsentwicklung, die aus vedischer und nachvedischer Zeit geläufig ist, damach die SRB'S SELBST".
У преводу овај навод значи:
"СРБИНДА би, дакле, значило исто што и ГОСПОДАР, ПРИНЦ, ПРВИ ОД СРБА, са развојем значења, које је из ведског и постведског времена било уобичајено, па - према томе - и САМЕ СРБЕ".

A evo celog tog dela;http://serbdom.wetpaint.com/page/Olga+1.9.
Zanimljivo je da je Valter Vist bio jedan od najaktivnijih pripadnika među naučniicma Nacionalsocijalističke nemačke radničke partije, ne samo član i aktivista te partije i SS-a već funkcioner i predsednik Anenerbe, organizaije koja je kroz svoje aktivnosti imala za cilj potkrepljivanje „teorije arijevske rase“ a sve u sklopu etno-istorijskog metoda.
A evo fotografije Vista na jednom predavanju iz 1937 sa temom " Firerov Main Kanf kao ogledalo arijevskog pogleda na svet".

Bundesarchiv_Bild_146-1999-007-36%2C_München%2C_Vortrag_von_Walther_Wüst.jpg

Kako smešno deluju optužbe upućene našim priznatim istoričarima da pripadaju Bečko Berlinskoj , Nordijskoj školi.

Poslednja izmena:
@VelikiMedur skoro svi ovi navodi koje si ti preneo govore u prilog slovenskom korenu imena Srba.
Ne spominju Sarmate ili druge iranske narode.

pasztorfigure7birdpenda.jpg
pasztorfigure7birdpenda.jpg

Ovo su nalazi iz sarmatske gromile (tumulusa): solarni simboli C, srbska ognjila.

Sauromati (gr.) su Srbi, sluzitelji Sunca.

Evo izvora iz sanskrita:

saura adj. solar (suncan)
saura adj. relating or belonging or sacred to or coming from the sun or the god sUrya (u vezi sa suncem ili mu pripada, sveto ili proistice od sunca, tj. svjetlosti ili od boga sunca Surije)
saura m. representation of a solar zodiacal (predstavlja solarni zodijak
saura m. solar day a solar month (solarni dan ili solarni mjesec)
saura m. son of the Sun (sin Sunca)
saura m. worshipper of the sun (poklonik sunca)
saura n. collection of hymns addressed to sUrya (himne posvecene Suriji)
saura n. right eye (desno oko)
saura adj. divine (bozanski)
saura adj. celestial (nebeski)

SAURA-MATI > SAUROMATI

mati f. opinion (opcija)
mati m. intellect (um, razum)
mati f. inkling ( nagovjestavanje, aluzija)
mati f. notion (pojam, misljenje, ideja, apstrakcija)
mati f. prescience (prednje, ceono, prvo znanje)
mati f. intention (namjera, nakana)
mati f. intuition (predosjecanje, intuicija)
maati f. accurate knowledge (tacno znanje)
maati { maa } verb think (govoriti misljenje)
maati { ava- maa } verb 2 measure (kazivati mjere)

Sauromati > Sarmati

Ne znajucu za sanskrit Herodot je slozenicu sauromati preveo kao "oni koji su od lizarda, od zmaja." Vjerovatno mu je tu pomogao i onaj cuveni sarmatski zmaj pod kojim su se proslavila mnoga skito-sarmatska plemena kao Dacani i Kelti. Opet je donekle bio u pravu, jer i onaj zmaj ima veze sa Suncem.

ZNACENJE IMENA SRBI

Sanskrit:
bhaa f. light (svjetlo, svjetlost)
bhaa f. lustre (svijettlo, sjajno)
bhaati { bhaa } verb 2 shine (sjajiti, sjati, govoriti sjajno)
bhaati { bhaa } verb 2 Par seem ( ciniti se, izgledati)
bhaati { bhaa } verb 2 Par appear (pojaviti se, pokazati se, izgled)
bhaati { bhaa } verb 2 Par look like (slici, nalik)
bhaati { bhaa } verb 2 Par appear as (pojavljujue se kao)

Saura-bha, adj. descended from saura-bha (sinovi saurabha, potomci saurabha)

Srbi = potomci saurabha = Saurabhi, Sorabi, Sorbi, Serbani, Serbi = potomci svjetla, potomci sunca (Sunca)

I ti da sutis! I ni jedne vise da ne cujem! Razumijes? :hahaha:

Poslednja izmena:

Ako si pročitao šta je gospođa Olga LP napisala valjda ti je jasno da se radi o mitskoj ličnosti , srBskom princu , gospodru (prvim od Srba) koji je ne samo personifikacija Srba već i istinska, znači istorijska figura starih Srba.
Postavio sam kip Srbinde (danas bi mi rekli Srbende) kako ga današnji indijci zamišljaju da je izgledao. Međutim stvari su malo komplikovanije ; tim naučnika sa harvardskog univerziteta je proučavajući taj kip došao do zaključka da je usled viševekovnog kulturnog upliva različitih nesrpskih elemenata kip vremenom izgubio na autentičnosti što znači da ne odražava verodostojno Srbe i Srbendu kako je on izgledao. Isti tim naučnika je uz pomoć kompijuterske simulacije uspeo da dobije model tadašnjeg Srbina koji verodostojno odražava onakve kakavi su oni zaista izgledali.
A evo kako on izgleda:

1307483224

Kao da mi je poznat ovaj lik :think:

Poslednja izmena:
Pa naučna javnost je zainteresovana za tvoje bojanke , nisam napisao koji naučnici su u pitanju.
Ajde da ne trujemo temu postavi nešto u vezi Sarmata , sa nestrpljenjem čekamo .

Sve sto postavljam skidam sa ruskih sajtova, iz knjiga ruskih arheologa i iz zbirki ruskih muzeja. O svemu tome tvoja "naucna javnost" nikad cula nije. Srbija za ostalim svjetom ekonomski kaska 100 godina, a sto se istorije i arheologije tice, za Rusima Srbi zaostaju najmanje 200 godina.

Slicnosti izmedju Srba i Srbinda najverovatnije su cista slucajnost kao sto je vec kod Servi, Srbi.

Svetski priznat lingvista Walther Wust je pisao o Srbindi zaključivši da je u pitanju eponimni narodni vođa, on Srbindu vezuje sa srpske toponime u Lugistanu. Vist je izneo prilično autoritativne teze i ko želi polemisati sa njima najbolje je da prvo pročita taj obiman rad o kome je u Srbiji dosta pisano, mislim, poznat je.

Svetski priznat lingvista Walther Wust je pisao o Srbindi zaključivši da je u pitanju eponimni narodni vođa, on Srbindu vezuje sa srpske toponime u Lugistanu. Vist je izneo prilično autoritativne teze i ko želi polemisati sa njima najbolje je da prvo pročita taj obiman rad o kome je u Srbiji dosta pisano, mislim, poznat je.

Kad je to pisao pre sto je izmislao ariske toponime po nalogu treceg rajha ili posle.

A svetski priznat nije bio izgubio je posle 2 svetskog rata velik deo njegovog prestiga.

Balkanski Srbi su poslovenjeni Sarmati a lužički Srbi su samo Sloveni.
Šta ?

Lužički Srbi su Srbi, nisu poslovenjeni, no njihov jezik, zbog njihove relativno brojčane slabosti od VIII, IX veka, kada su Germani pobili oko 250 hiljada Srba u par velikih bitaka, jezički stopljeni okruženi morem Germana i Slovena, odnosno, govorimo o jeziku koji je danas izumro i kojim se danas služi par hiljada ljudi. Npr, uzmite Srbe koji su u SAD došli početkom XX veka- njihovi preci govore engleskim ali su oni pak Srbi kao Barbara Samardžić jedna od direktora Forda - niko u njenoj familiji, ne zna srpski što ih ne sprečava da i dalje budu Srbi!

Back