sumljiv_tip
Domaćin
- Poruka
- 3.735
Pa kao da je neki tabu, za svakog ko se "ozbiljno" bavi istorijom.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Istorijom se bavi politika, a ne isotrijska nauka. Ko je jaci u politici, taj pise knjige za skolu i nazalost to mnogi smatraju naucnom istorijom.
Da su Srbi Sarmati nesumnjivo tvrde dva velika istoričara XX veka- Županič Niko i Tadeuš Sulimirski, apsolutni autoritet čije je celokupno delo posvećeno izučavanju Sarmata.
Otidi na sajt Dveri i pročitaj intervju Miodraga Milanovića Srbi i Osetini su bratski narodi, prenet iz Geopolitike (decembar 2008). Samo će ti se kasti, Tandaramandara! To što si ti naveo potvrđuje moje postove. Izvoli, pročitaj i intervju koji je predsednik Osetije dao istoj Geopolitici gde kaže da deca uče istoriju gde su Oseti i Srbi braća! Samo, kaže predsednik, vi ste otišli a mi ostali. Idi Mršo na bilo koji osetinski sajt pa ćeš samo naći potvrdu mojih tvrdnji.
Otidi na sajt Dveri i pročitaj intervju Miodraga Milanovića Srbi i Osetini su bratski narodi, prenet iz Geopolitike (decembar 2008). Samo će ti se kasti, Tandaramandara! To što si ti naveo potvrđuje moje postove. Izvoli, pročitaj i intervju koji je predsednik Osetije dao istoj Geopolitici gde kaže da deca uče istoriju gde su Oseti i Srbi braća! Samo, kaže predsednik, vi ste otišli a mi ostali. Idi Mršo na bilo koji osetinski sajt pa ćeš samo naći potvrdu mojih tvrdnji.
Pa nemaju ni Bugari "bugarske" gene... po ovim Svajcarcima, pa opet...
"Sarmatism" (also, "Sarmatianism") is a term that designates the dominant lifestyle, culture and ideology of the szlachta (nobility) of the Polish-Lithuanian Commonwealth from the 16th to the 19th centuries. Together with "Golden Liberty," it formed a central aspect of the Commonwealth's culture. At its core was a mistaken belief in the legend that Polish nobles were descended from the ancient Sarmatians.
pa ime, ako nista drugo, mozda samo isto toliko koliko Francuzi sa Francima. Romanska kultura i germansko ime, mozda se i ovde nesto slicno desilo.A šta je to što bi Srbe činilo Sarmatima ?, geni , kultura, jezik , mitovi . Šta ?
Koliko Bugari inace imaju bugar...ričari ne žele da ulaze u takve spekulacije.
Bugari imaju mnogo više od 15% slovenskih haplogrupa , imam stare podatke koji govore o 54%. iskreno nemam pojma koju bi to haplogrupu mogli povezati sa pravim Bugarima (turskotatarskom grupom naroda) , stvari se još komplikuju jer sam na nekoliko mesta pročitao teze nekih lingvista da Protobugari nisu turskotatarskog porekla već iranskog. Što se tiče Srba tu je još teže direktno povezati neku haplogrupu sa Sarmatima .
O poreklu reči Srbi, Srbin , ovde smo raspravljali - poreklo te reči je nepoznato a slični nazivi naroda iz prošlosti ne znače da se radi o današnjim Srbima.
Zaključak bi bio da je teroija o Srbima Sarmatima samo jedna nepotrđena (malo verovatna) hipoteza, što bi bio i odgovor na pitanje zašto današnji ozbiljni istoričari ne žele da ulaze u takve spekulacije.
Одкуд теби да ја имам икакве везе са Црном Гором? Ето, чим не знаш шта даље, ајмо ad hominem.Ето биволске културе студената из Црне Горе који студирају у Београду.
Bugari imaju mnogo više od 15% slovenskih haplogrupa , imam stare podatke koji govore o 54%.
Prema podacima sa Eupedije I2 - 21%, R1a - 18%, I1 - 3%, dakle, ako bismo računali da je onaj I1 slovenskog a ne germanskog porekla, onda ukupno 42%,
veoma slično Rumuniji.
Е моји Срби, каскамо 500 година за Пољацима:
http://en.wikipedia.org/wiki/Sarmatism
Мада са обзиром да ми причамо јужнословенски а Лужички Срби западнословенски језик то оставља простора да је и једнима и другима сарматско племе оставило име, као што је турско племе оставило Бугарима име, само нешто касније.