Sarmatski Srbi

Ako Sarmati nisu Srbi, ko su onda Srbi? Dajte neku bolju tezu, hipotenuzu, da pobijemo Sarmate. Ako ne verujete u to da su Sarmati Srbi, u šta onda verujete što se tiče istorije Srba? Je l' ima neka bolja teorija? Ako nema, što onda ne bi prihvatili Sarmate kao rod rođeni. :) Gde su drugde pominjani Srbi pa da u to više verujemo. Dajte teze, slamke, laži, istine. Ako ih ne bude, moraću da zaključim da su Srbi Sarmati.

Ako Sarmati nisu Srbi, ko su onda Srbi?

Srbi su Boii i Mezi iz antike. Mezi su takodje Dalmati iz Dal Mezije, i Sarmati, u antici nastanjeni juzno od Save i Dunava. A Bohi su Panonski Bohi, nastanjeni sjeverno od Save i Dunava u antici. I oni su zajedno, srodni, i ucestvuju zajedno u ilirskom ustanku protic Rima 5. godine nove ere. Tokom gotskih ratova sa Rimom od 3. do 6. vijeka, jedna moravska dinastinja iz Bohijke (Panonije) je zavladala u Bojkom i Mezijom i ta drzava se zvala Velika Moravska. Ta velika Moravska je bila podjeljena na Srbiju i primorje. U primorju su postojale Banovine juzna i sjeverna Hrvatska (tzv. bijela i crvena) a u unutrasnjosti je bila Srbija koja se sastojala od Bohijke (Panonija i Bosna, zapadno od Dunava i Drine) i Raska istocno od Dunava i Drine. Srbi su stanovnici te Srbije u Velikoj Moravskoj i oni su Zer Boii ili veliki Boii.
SarMacija je dobila ime jer je velika Mezija, nalazi se istocno od rijecnog puta Morave prema ruskim prostranstvima. A DalMacija je zapadno od tog toka do Jadrana i dobila je ime jer je Dio Mezije, Del Mezije. A kroz klisuru rijecnih puteva od Bratislave preko jezera Balaton preko Mure i Save preko Morave i Vardara do Soluna su zivjeli Kelti zvani Boii ili onda u antici zvani Panonci a u danasnjoj Makedoniji zvani Pajonci.
A te price o Iranu i Zakarpatju i Kavkazu su ustaska propaganda.

Poslednja izmena:
Ako Sarmati nisu Srbi, ko su onda Srbi? Dajte neku bolju tezu, hipotenuzu, da pobijemo Sarmate. Ako ne verujete u to da su Sarmati Srbi, u šta onda verujete što se tiče istorije Srba? Je l' ima neka bolja teorija? Ako nema, što onda ne bi prihvatili Sarmate kao rod rođeni. :) Gde su drugde pominjani Srbi pa da u to više verujemo. Dajte teze, slamke, laži, istine. Ako ih ne bude, moraću da zaključim da su Srbi Sarmati.
Словени?

https://forum.krstarica.com/threads/poreklo-srba-ime-etnos.791436/

A te price o Iranu i Zakarpatju i Kavkazu su ustaska propaganda.
A što ustaška propaganda? To mi nije jasno.
Drugo pitanje za sve : a što su Srbi crni, većinom? Ako su sloveni plavi a Sarmati riđi, plavi, je l' od turaka ili koga? Osećam se kao da sam se previše upleo... Možda će mi reći odsjaj neke zvezde koja je udaljena do 3000 svetlosnih godina, ona je iz tog vremena. :)

Drugo pitanje za sve : a što su Srbi crni, većinom? Ako su sloveni plavi a Sarmati riđi, plavi, je l' od turaka ili koga? Osećam se kao da sam se previše upleo... Možda će mi reći odsjaj neke zvezde koja je udaljena do 3000 svetlosnih godina, ona je iz tog vremena. :)
То да су Стари Словени били углавном плави је чист мит.

U arhaicno
Drugo pitanje za sve : a što su Srbi crni, većinom?

Vecina Srba su plavi i ti Srbi se nalaze od Vojvodine do Baltika do Vladivostoka. Medjutim, vecina ove krnje Srbije se nalazi juzno od Beograda uz bivse romejsko carstvo. I tu su Srbi tamanjeni kroz vijekove i naseljavani romeji. Radi toga juzno od Beograda ima grckih gena.
Dakle, ako si ti odan Velikomoravskom caru Svetopleku, ti si Srbin. A ta tvoja rasna prica je ustaska prica.

U arhaicno

Vecina Srba su plavi i ti Srbi se nalaze od Vojvodine do Baltika do Vladivostoka. Medjutim, vecina ove krnje Srbije se nalazi juzno od Beograda uz bivse romejsko carstvo. I tu su Srbi tamanjeni kroz vijekove i naseljavani romeji. Radi toga juzno od Beograda ima grckih gena.
Dakle, ako si ti odan Velikomoravskom caru Svetopleku, ti si Srbin. A ta tvoja rasna prica je ustaska prica.
Срце Старе Србије је област која обухвата Рашку, Косово, Скадар, Дукљу, Захумље и Босну.
Све српске земље северније и источније од тога имају бугарске, мађарске и влашке гене.

Срце Старе Србије је област која обухвата Рашку, Косово, Скадар, Дукљу, Захумље и Босну.
Све српске земље северније и источније од тога имају бугарске, мађарске и влашке гене.
To sto ti zoves "stara Srbija" je iz vremena Nemanjica i renesanse. U 9. i 10. vijeku je bio strasni pokolj Srba bas tih bandi koje si nabrojao Turci, Romeji, i jos Franci su opustosili Srbiju. I Kralj koji se vratio da obnovi Srbiju, i od njega su Nemanjici, je Pavlimir koji je rodjen u Italiji i otac mu je rodjen u Italiji, dakle ni on nije imao pojma o istoriji i bio je odrodjen.
Potpuno je zatrto sve u ta dva vijeka. A gdje je sve ostalo sto je slijedilo nakon Nemanjica. Tolko je zatrto da su Nemanjici morali naruciti od tzv. Popa Dukljanina da im isprica sta je sta i okle, oko 1170 godine.

Да, потпуно си у праву за срце српских земаља на Балкану. Међутим, ми о лужичким Србима не знамо превише из разноразних разлога, већином објективних. О генима, то је јако дискутабилно..... Дефинитивно да код свих Словена, па и самих Срба, И2а+Р1а (хаплогрупе) чине већину, а разликује се у међусобном процентуланом односу - на југу преовладава И2а а на северу Р1а.

i po porfirogenitu stigli su iz okoline soluna..oni su ti pravi srbi koji su stvorili drzavu srbiju i crkvu i ove druge u tim krajevima posrbili i pokrstili..

Ako se misli o prvim srpskim državama , iako postoje neki autori koji neke od tih oblasti svrstavaju u prve srpske države nema jasnog dokaza da su prve srpske države obuhvatale Kosovo, Duklju i Skadar, to tek kasnije. I Raška je kasnija tvorevina. Međutim sve to nije tema . Ako neko ima potrebu da piše o raznim tezama u vezi porekla Srba neka ode na Slavenovu temu preko linka koju jedao. Ovde se diskutuje o Kavkaskoj iliti sarmatskoj tezi , mada ne vidim da išta novo možemo reći.

i po porfirogenitu stigli su iz okoline soluna..oni su ti pravi srbi koji su stvorili drzavu srbiju i crkvu i ove druge u tim krajevima posrbili i pokrstili..
Словени су опљачкали целу Грчку, на југу до Пелопонеза и на истоку до самог Цариграда.
Тада су се Словени масовно населили на Балкану. Цар Ираклије им дозвољава да се населе у Далмацији.

Словени су опљачкали целу Грчку, на југу до Пелопонеза и на истоку до самог Цариграда.
Тада су се Словени масовно населили на Балкану. Цар Ираклије им дозвољава да се населе у Далмацији.
svi su dobili ime sloveni i oni koji su napadali grcku a i oni sloveni koji su je branili..a to znaci da nisu istoga roda...e ovi koji su je branili to su srbi a ovi koji su je napadali i dan danas su krvopije..

A možda su Srbi Dačani, ili su Jazige ili ipak Serbi od Sarmata. Singi su bili Dačani. A to je Beograd. Ja sam Beograđanin, znači Dačanin. :) A Sarmati? Ma S(e)rbi i Jazigi su Sarmatska braća sa Balkana...

Да ли неко зна, ја сам то пре више година прочитао а не могу да се сетим где, да је неки, чини ми се Енглез, име Сармати тумачио да је настало од речи срма (сребро) у српском језику... ваљда због оклопа тј. плочица које су пришиване за тунике.

Sarmatsko pleme ili narod srodan sarmatskim plemenima?
To je nevazno. Sustina je da su izmedju Balkana i Kavkaza postojale veze u ranoj antici i da je na oba mesta posvedocen srpski etnonim odnosno toponim.
Loma medjutim smatra da cela ta prica nema veze sa Slovenima jer su oni u to doba ziveli negde iznad Karpata.

Za mene je izuzetno vazno da na filozofskom trenutno postoji covek koji pokusava da odgonetne poreklo Srba. Medjutim on sam kaze da mu je tesko da se oslobodi stereotipa usadjenih tokom skolovanja.

To je nevazno. Sustina je da su izmedju Balkana i Kavkaza postojale veze u ranoj antici i da je na oba mesta posvedocen srpski etnonim odnosno toponim.
Loma medjutim smatra da cela ta prica nema veze sa Slovenima jer su oni u to doba ziveli negde iznad Karpata.

Za mene je izuzetno vazno da na filozofskom trenutno postoji covek koji pokusava da odgonetne poreklo Srba. Medjutim on sam kaze da mu je tesko da se oslobodi stereotipa usadjenih tokom skolovanja.

A šta je toliko bitan taj Filozofski... :lol:

A šta je toliko bitan taj Filozofski... :lol:
Zato sto istrazivace navodi na pogresan kolosek

loma.jpg

Back