Sarmatski Srbi

Odgovor nije točan,
A sad moj omiljeni citat Vacereda: Sarmatae, populi Zirbi! - jel sad konačno sve jasno ili si i ti propustio da pročitaš moj dokument sa početka tema (Microdoft Word document)?

Supertruper, pisao sam o ovome što sam ja postavio, gore.

Kao što vidiš, osetski jezik je sarmatskog nasljeđa i nije slovenski jezik (ti si tvrdio da su Osetini poslovenjeni i da je osetski potpuno razumljiv srpskom)! :rtfm:

Supertruper, pisao sam o ovome što sam ja postavio, gore.

Kao što vidiš, osetski jezik je sarmatskog nasljeđa i nije slovenski jezik (ti si tvrdio da su Osetini poslovenjeni i da je osetski potpuno razumljiv srpskom)! :rtfm:

Oseti jesu poslovenjeni i njihov jezik je sličan srpskom tj. ostalim slovenskim jezicima- Od sarmatskog su u njemu ostale samo pojedine reči kao i u srpskom.

Oseti jesu poslovenjeni i njihov jezik je sličan srpskom tj. ostalim slovenskim jezicima- Od sarmatskog su u njemu ostale samo pojedine reči kao i u srpskom.

Sličan ? Pa koliko i persijski ili kurdski ili neki drugi iranski jezik.

Deklaracija ljudskih prava, prvi član.

Osetinski:
Адæймæгтæ се ’ппæт дæр райгуырынц сæрибарæй æмæ æмхуызонæй сæ барты.
Уыдон æххæст сты зонд æмæ намысæй, æмæ кæрæдзийæн хъуамæ уой æфсымæрты хуызæн.

Srpski:
Cвa људскa бићa рaђajу сe слoбoднa и jeднaкa у дoстojaнству и прaвимa.
Oнa су oбдaрeнa рaзумoм и свeшћу и трeбa jeдни прeмa другимa дa пoступajу у духу брaтствa.

Možeš i čuti kako to zvuči :
http://www.omniglot.com/writing/ossetian.htm

Ti stvarno misliš da je njihov jezik razumljiv Srbima? :D Pa hajde, prevedi mi onda ovo:

Oseta_latina_skribo.jpg

Ne bi trebalo da bude teško, ako je ovo slovenskim jezicima razumljivo!.

I uostalom, koje su to slovenske riječi u pitanju?

Sličan ? Pa koliko i persijski ili kurdski ili neki drugi iranski jezik.

Deklaracija ljudskih prava, prvi član.

Osetinski:
Адæймæгтæ се ’ппæт дæр райгуырынц сæрибарæй æмæ æмхуызонæй сæ барты.
Уыдон æххæст сты зонд æмæ намысæй, æмæ кæрæдзийæн хъуамæ уой æфсымæрты хуызæн.

Srpski:
Cвa људскa бићa рaђajу сe слoбoднa и jeднaкa у дoстojaнству и прaвимa.
Oнa су oбдaрeнa рaзумoм и свeшћу и трeбa jeдни прeмa другимa дa пoступajу у духу брaтствa.

Možeš i čuti kako to zvuči :
http://www.omniglot.com/writing/ossetian.htm

Hahaha, tako je; onaj njegov Milanović je u nekom intervjuu jednom zapisao da možemo Osetine u potpunosti razumjeti ako polako pričaju!!! :D

Ti stvarno misliš da je njihov jezik razumljiv Srbima? :D Pa hajde, prevedi mi onda ovo:

Oseta_latina_skribo.jpg

Ne bi trebalo da bude teško, ako je ovo slovenskim jezicima razumljivo!.

I uostalom, koje su to slovenske riječi u pitanju?

Na osnovu ovog inserta ni lingvista od zanata ne bi mogao ista suvislog zakljuciti. I ne polemisi kao stara baba/ hajd prevedi ovo, hajd ono itd./ Pitam te po stoti put i ne pravi se gluv (ovo je dobro) jesi li ti procitao moj dodatak na pocetku teme ili ne?! Ne izbegavaj ogovore kao kisa Kragujevac.

Можда су ти Осетини са њим причали на руском :lol:
Biće da je tako

Rusima i Osetima ne treba prevodilac, ergo niti Srbima, Cesima, Poljacima, Belorusima, Ukrajincima... Ne mogu vise da nabrajam. Hajmo se vratit temi.

Ne zezaj :D

Pogledaj malo po internetu, evo još primera.
Osertinski:

Srpski(ista scena počinje na 1:25) :

Rusima i Osetima ne treba prevodilac, ergo niti Srbima, Cesima, Poljacima, Belorusima, Ukrajincima... Ne mogu vise da nabrajam. Hajmo se vratit temi.

Dragi moj, Rusima i Osetima ne treba prevodilac, ne zbog sličnosti jezika, već zato što Osetini znaju mahom svi ruski jezik. :)

Na osnovu ovog inserta ni lingvista od zanata ne bi mogao ista suvislog zakljuciti. I ne polemisi kao stara baba/ hajd prevedi ovo, hajd ono itd./ Pitam te po stoti put i ne pravi se gluv (ovo je dobro) jesi li ti procitao moj dodatak na pocetku teme ili ne?! Ne izbegavaj ogovore kao kisa Kragujevac.

Znači, ipak povlačiš svoju originalnu tvrdnju da je osetski jezik isti k'o srpski? ;)

Ja se izvinjavam, ali kada neko tvrdi da su Srbi Kinezi, Arapi Crnogorci, da su Džedaju turkmenske vjere, Afganistanci pravoslavni Kelti, a osetski jezik isti srpskom, to se mora i dokazati! A samom činjenicom da ne možeš prevesti - opovrgavaš sopstvenu tezu!

Postavi mi direktnu poveznicu ovdje, ne znam na šta tačno misliš. I ja ne izbjegavam da odgavaram na tvoja pitanja; oprosti za ovaj propust; upravo to činiš ti na temi Bečko-berlinska...

Ovaj Osetinski je tipičan azijski kako bih rekao turkofoni jezik. Kad sam čitao ono što je postavio Slaven tako sam i otprilike i zamišljao da se izgovara ... Opet kažem više podseća na Madjarski i neki takav jezik nego na bilo šta slovensko ......

Ovaj Osetinski je tipičan azijski kako bih rekao turkofoni jezik. Kad sam čitao ono što je postavio Slaven tako sam i otprilike i zamišljao da se izgovara ... Opet kažem više podseća na Madjarski i neki takav jezik nego na bilo šta slovensko ......

Ne zvuči baš ni turkijski, kad poslušaš azerbejdžanski ili uzbečki čuje se razlika.
Ali tamo na Kavkazu je ludnica što se tiče jezika. Imaš indoevropske, slovenski ruski, od iranskih osetinski, kurdski i persijski, jermenski u zasebnoj ie grupi, zatim gruzijski koji je zaseban jezik, gomilu nekih kavkaskih jezika kao abhaški, avarski i čečenski, i od turkijski azerbejdžanski, balkarski i turski ... itd.

Ne zvuči baš ni turkijski, kad poslušaš azerbejdžanski ili uzbečki čuje se razlika.
Ali tamo na Kavkazu je ludnica što se tiče jezika. Imaš indoevropske, slovenski ruski, od iranskih osetinski, kurdski i persijski, jermenski u zasebnoj ie grupi, zatim gruzijski koji je zaseban jezik, gomilu nekih kavkaskih jezika kao abhaški, avarski i čečenski, i od turkijski azerbejdžanski, balkarski i turski ... itd.

Da, da otprilike sam rekao, ali zvuči tako nekako u tom pojasu tih azijata .... Ne znam detaljno :D Ali daleko od Slovenskog :D

Lol, zar je neko stvarno rekao da srpski ima ikakve veze sa osetinskim ( plus to je egzonim, Oseti sebe zovu Iron tj. Iranci ), evo vam Svadesova list reci na srpskom i osetinskom, to je lista osnovnih reci koje se po pravilu ne pozajmljuju iz drugih jezika i koje se sporo menjaju kroz vreme to su npr. zamenice, brojevi, delovi tela, imena domacih zivotinja, boje i slicno.
http://en.wiktionary.org/wiki/Appendix:Ossetian_Swadesh_list
pa uporedite sa istom listom za srpski jezik

http://en.wiktionary.org/wiki/Appendix:Serbian_Swadesh_list

ni izdaleka ne podseca, slicniji nam je jezik romskom nego osetskom.

@Slaven777
Tekst je oznacen spajalicom. Ja jos samo mogu da kazem da su dokazane ove stvari:
1, Srbi pripadaju istočnim a Oseti zapadnim Alanima.
2.Srbi i Oseti kao pismo koriste ćirilicu i latinicu.
3, Imaju identičnu nošnju i narodne običaje.
4.Imaju gusle i frulu kao prepoznatljive narodne instrumente.
I, nemojte biti tako naivni oko jezika, zapadni i istočni Alani su se razdvojili pre više od 1500 godina, recimo, pola Srba ne razume kad pričaju Leskovčani. Ergo, to vam nije nikakav argument i uopšte ne znam zašto se poteže kad su Srbi i Oseti po svemu pripadnici Sarmata. Uostalom, uzmite bilo koji udžbenik istorije iz Osetije i videćete da oni tvrde isto što i Milanović. Da li je neko uopšte pročitao intervju sa predsednikom Osetije prilikom njegovog boravka u Srbiji? Pa on je sam rekao, crno na belo, da su Oseti i Srbi braća i da ih veže stara istorija, da su oba naroda pripadala nekoć ogromnom plemenu Alana! Pa, molim vas!

Haha, pa Srbi su se razdvojili od Poljaka pre 1500 godina pa je opet ogromna vecina glavnih reci , onih koje se nalaze u swadesh listi, gotovo IDENTICNA zato sto su to reci koje se ne pozajmljuju i vrlo sporo menjaju kroz vreme, dakle Ironci tj. Oseti pricaju severno iranski jezik koji ima veze sa srpskim otprilike kao grcki sa irskim...
da uporedimo
s leva na desno-srpski, poljski, osetski:
glava, glowa, s'r ( ' je neka vrsta poluglasa kolko sam skontao )
trava, trawa, k'rd'g
drvo, drzewo, b'las
kost, košć, st'g
čovek, czlowiek, l'g
žena, žona, us
ruka, reka, kuh
i sve tako redom... ma nema cak ni priblizbo slicne reci sa osetskim dok srpski i poljski pokazuju veliku bliskost iako su razdovjeni bar 1500 godina. Nego jedno glupo pitanje, jel se vi ljudi zahebavate ili ste ozbiljni sa ovim glupostima??

Back